Wat kijken Dex en Odin op Netflix #2

24

Het is al weer een tijdje geleden dat ik de Netflix-favorieten van Dex en Odin met jullie gedeeld heb. Ruim twee maanden geleden leerde ik verplicht alle afleveringen van Oscar’s Oasis, Oddbods en True kennen. Inmiddels zijn die drie een beetje bekoeld en staan er andere favorieten op repeat. Sommigen daarvan juich ik toe en bij anderen probeer ik er heel subtiel voor te zorgen dat ze niet al te vaak op staan. Maar goed, vandaag dus weer een top 3 van Dex’ en Odin’s favorieten op Netflix.

Het regent Gehaktballen 2

Logischerwijs is Het regent Gehaktballen 2 een vervolg op het gelijknamige eerste deel. In dit tweede deel komt uitvinder Flint erachter dat zijn voedselmachine nog steeds actief is en gemuteerde voedseldieren maakt, zoals flamango’s, vispansees en muskiettoast. Het is aan hem en zijn vrienden daar iets aan te doen en zo de wereld te redden. Deze hebben we in de vakantie tijdens een filmavond met zelf uitgekozen chips (héél belangrijk detail) met zijn vieren zitten kijken en in de dagen (en weken) daarna heeft Dex hem nog regelmatig opnieuw opgezet. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik hem zelf stiekem ook wel heel leuk vond en er zelfs een beetje emotioneel van werd op het einde.

Ask the Storybots

Dit is een heel recente favoriet, waar ik zelf nog niet zo heel veel van meegekregen heb. Maar dit is er wel eentje waar ik erg enthousiast van word. Ask the Storybots is een tekenfilm serie met in de hoofdrol vijf robotjes, de Storybots, die op zoek gaan naar het antwoord op verschillende vragen van kinderen. Zoals ‘Hoe werken computers?’ en ‘Waarom mag ik niet alleen maar toetjes eten?’. Naast dat het gewoon heel erg leuke filmpjes zijn, zijn ze ook erg leerzaam en worden zelfs in Amerika (waar ze al veel meer afleveringen hebben) ingezet op scholen. Meer van dit soort tekenfilmseries graag, Netflix!

Peppa Pig

En de derde in de rij is er eentje waar ik allesbehalve enthousiast van word, want wat heb ik een hekel aan de filmpjes van Peppa Pig. Ik stimuleer de kinderen dan ook altijd om vooral iets anders uit te kiezen dan Peppa Pig, wat helaas niet altijd lukt. Peppa Pig is een varkentje dat samenwoont met haar ouders en jongere broertje George. Maar Peppa is helemaal niet zo’n lief varkentje, Peppa doet van alles dat niet mag en wordt daar nooit voor gestraft. Haar ouders lachen om haar vervelende en irritante gedrag en als klap op de vuurpijl is Peppa brutaal en respectloos richting haar ouders. Laten we vooral hopen dat deze favo tekenfilmserie snel verleden tijd is. Of dat hij van Netflix verdwijnt.

De beste tip

Tot zover de top 3 van huidige Netflix favorieten in huize Rooijakkers. Zitten er filmpjes bij die jouw kinderen ook graag zien of kende je ze nog niet allemaal? In dat geval kan ik Het regent Gehaktballen 2 zeker aanraden als film om eens samen met de kids te kijken. Ask the Storybots is ook echt een aanrader, doordat het zo educatief verantwoord is, voel je je ook gelijk minder schuldig als je ze een middagje Netflix laat kijken. Tot slot de beste tip van vandaag (en ik zeg dit voor je eigen bestwil): als je kinderen nog niet bekend zijn met Peppa Pig, probeer dat dan asjeblieft zo te houden.

Nog meer Netflix

Op zoek naar meer leuke Netflix-series, kijk dan ook even bij de vorige ‘Wat kijken Dex en Odin op Netflix’. En mocht je zelf nog leuke tips hebben, dan hoor ik dat natuurlijk weer heel graag!

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

24 reacties

  1. Mijn peuter kijkt ook vaak Peppa, al heb ik er geen problemen mee. Niet meer dan met andere hysterische kinderprogramma’s in ieder geval haha. Verder is Nijntje en Chuck hier favoriet!

  2. Ooooh wat heeft jouw hondje een leuke naam! Ik vind Peppa pig zoooo irritant. Maar op de een of andere manier vinden kinderen het geweldig. Ik houd mezelf maar voor dat het een fase is.

  3. Ik ken eerlijk gezegd alle drie de films/series niet, haha! Ik ben zelf nog te jong om kinderen te hebben die dit kijken, maar ik ben te oud om ze zelf gekeken te hebben 😀

    • Ik wist voordat ik kids had ook totaal niks over al die kinderseries, maar daar rol je vanzelf in haha

  4. Wat fijn dat kids tegenwoordig zoveel leuks op Netflix kunnen kijken. En wat hebben die series en films allemaal schattige namen! Het regent gehaktballen. Haha hoe verzinnen ze het!

  5. Ah wat een leuke favorieten van je zoontjes! Mijn kinderen houden erg van ‘Ladybug’ en de ‘Oddbots’ op Netflix, dat kunnen ze zo vaak zien, daar zijn ze dol op.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: