Kinderfeestje: Tips voor betaalbare cadeautjes

20

Met de start van het nieuwe schooljaar, beginnen ook de kinderfeestjes weer. Dex heeft zijn eerste uitnodiging afgelopen week al gekregen en telt de dagen af totdat het zover is. ‘Nog drie nachtjes slapen, he mama?’ Superleuk! Maar een geschikt cadeautje vinden voor een kindje dat je niet heel goed kent, is altijd lastig. Het budget is toch vaak net wat lager dan dat je uitgeeft voor familie en vrienden en je wilt ook geen ‘troep’ geven. Maar hoe vind je leuke én betaalbare cadeautjes voor kinderfeestjes?

Betaalbare cadeautjes

De kinderen bjj Dex op school hebben vaak een ‘mandje’ bij de speelgoedwinkel hier in het dorp staan. In zo’n mandje kunnen ze zelf speelgoed en spulletjes stoppen die ze graag willen hebben en genodigden kunnen daar dan heel makkelijk een cadeautje uit kiezen om te geven. Voor Dex hebben we dat vorig schooljaar ook gedaan. En dat vind ik op zich wel ideaal, want zo weet je zeker dat je een gewenst cadeau geeft. Maar aan de andere kant is zo’n speelgoedwinkel redelijk duur, waardoor je soms maar een klein cadeautje kunt geven. Terwijl er met een beetje zoeken zoveel leuke alternatieven zijn. Daarom geef ik vandaag een aantal handige tips voor het scoren van een leuk cadeautje voor een eveneens leuke prijs!

cadeautjes01 - Kinderfeestje: Tips voor betaalbare cadeautjes

Action/Big Bazar

Wie kent hem niet, de Action! Ook daar hebben ze heel leuk en betaalbaar speelgoed. Vooral qua knutselspulletjes kun je daar je hart ophalen en voor een klein bedrag een leuk pakketje knutselspullen samenstellen. Koop er gelijk een mooi kartonnen opbergdoosje bij en je hebt een superleuk cadeautje. De Action is overigens ook mijn go-to winkel voor kleine uitdeelcadeautjes als de kids zelf jarig zijn en gaan trakteren.

De Big Bazar heeft ook een heel assortiment speelgoed en hobbyspullen. Deze ligt met zijn prijzen wel iets hoger dan de Action dus daar moet je wel een klein beetje op letten. Maar het is zeker de moeite er eens een kijkje te nemen als je op zoek bent naar iets leuks. Zo kocht ik daar ooit een Lalaloopsy cupcake-huis voor mijn petekindje, waar ze helemaal weg van is en nog steeds dagelijks mee speelt.


Aliexpress/Wish

Ik ben behoorlijk fan van AliExpress en er zijn meestal wel één of meerdere pakketjes onderweg vanuit China. Niet allemaal cadeautjes hoor, maar je kunt het zo gek niet bedenken of ze verkopen het. Maar goed, ook voor verjaardagscadeautjes kun je dus terecht bij onze grote vriend Ome Ali. Je moet hierbij natuurlijk wel rekening houden met de verzendtijd, want een bestelling is al snel twee tot zes weken onderweg. Ik kies meestal voor de verzendmethode van AliExpress zelf, daarbij beloven ze een leveringstijd van 12 tot 15 dagen, wat meestal wel klopt. Soms betaal je net wat meer aan verzendkosten, maar regelmatig wordt deze verzendmethode al standaard gratis aangeboden.

Wish is een soortgelijk website, waar ik persoonlijk iets minder ervaring mee heb. Het assortiment is ook praktisch gelijk, dus het zou een overweging kunnen zijn als iets bij Wish een stuk goedkoper is dan bij AliExpress. Al vind ik AliExpress met zijn (vaak) gratis verzendkosten fijner en duidelijker.


Kruidvat

De Kruidvat heeft al regelmatig leuk merkspeelgoed en -spelletjes die een stuk goedkoper zijn dan hetzelfde product in de speelgoedwinkel. Maar een aantal keer per jaar houden ze grote opruiming en gaat een groot deel van dat speelgoed met maar liefst 50 procent korting over de toonbank. Tijdens deze uitverkoop koop ik regelmatig al wat leuk speelgoed op voorraad, voor kinderfeestjes maar ook als beloning voor Dex en Odin. Leuke Playdoh-sets liggen er bijvoorbeeld regelmatig tussen, Bratz- of Barbiepoppen, Hotwheels autootjes, knutselsets, My Little Pony, babyspeelgoed (voor op kraamvisite), et cetera.

cadeautjes04 - Kinderfeestje: Tips voor betaalbare cadeautjes

Maak zelf iets

Hiervoor moet je natuurlijk wel een beetje creatief zijn, maar er zijn zoveel leuke cadeautjes die je zelf kunt maken en daardoor ook nog eens heel origineel zijn. Zo bedruk ik zelf regelmatig shirtjes met een leuke tekst of afbeelding dat bij het kindje past. Ook leuk zijn knikkerzakjes, kinderschortjes of keycords met naam en een leuke sleutelhanger eraan. Pinterest bevat wat dat betreft ook een schat aan inspiratie.


Leg een voorraadje aan

Deze tip had ik stiekem al gegeven bij mijn tip over de Kruidvat. Maar wij hebben een cadeautjes-tas in de kelderkast staan, met daarin verschillende grotere en kleinere cadeautjes die ik ooit ergens in de uitverkoop al heb gekocht. Je hoeft dan niet last minute nog op zoek naar een cadeau en bent ook nog eens goedkoop uit. Dit doe ik overigens ook wel eens met verjaardagen van familie, waarvan ik weet dat we erheen gaan. Als ik dan iets tegenkom wat ik echt helemaal bij iemand vind passen, dan neem ik het vast mee en bewaar het tot de verjaardag.


Gezamenlijk kopen

Afhankelijk van welke kinderen nog meer uitgenodigd zijn voor een kinderfeestje en het contact dat je met hun ouders hebt, kun je er ook voor kiezen om samen een cadeau te kopen. Je hebt dan samen net wat meer te besteden en kunt een groter cadeau kopen. Een leuk gezelschapsspelletje kost bijvoorbeeld al snel 15 tot 20 euro. En als de jarige helemaal gek is op Lego of PlayMobil dan kun je voor een ruimer budget ook echt iets leuks kiezen.


Van Cranenbroek

Een winkel die helaas niet in heel Nederland te vinden is, maar toch wel het vermelden waard is, is Van Cranenbroek. Deze winkel heeft een uitgebreid assortiment op het gebied van tuinonderhoud, maar daarnaast ook héél veel speelgoed, waaronder PlayMobil en Lego. Sommigen dingen zijn daar standaard al goedkoper dan in andere winkels, maar in januari (na de feestdagen) hebben ze bij Van Cranenbroek altijd een speelgoed leegverkoop. Je moet wel even goed opletten, want niet alles is dan goedkoper, maar je kunt daar dan toch wel heel leuk slagen. Omdat dit maar één keer per jaar is, is dit ook weer een geval van vooruit kopen.

cadeautjes03 - Kinderfeestje: Tips voor betaalbare cadeautjes

Nog meer tips

Tot zover mijn budgettips voor verjaardagscadeautjes. Natuurlijk is het sowieso handig om voor betaalbare cadeautjes bijvoorbeeld folders in de gaten te houden, leuke deals bij Bol.com en (verbouwings)uitverkopen van winkels. Maar dat spreekt natuurlijk voor zich.

Heb je misschien zelf nog een leuke winkels of andere tips voor betaalbare cadeautjes voor een kinderfeestje? Laat het dan vooral even weten! Op zoek naar andere budgettips? Eerder schreef ik al een blog vol tips voor dagjes weg met korting.

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

20 reacties

 1. Bij mijn kids op school was het de gewoonte on samen te leggen. Ik vond dat prima. Trakteren op school werd niet gedaan. In plaats daarvan werd gevraagd om een boek te kopen voor de klas. Veel leuker!

  • Samenleggen is inderdaad wel heel handig. En iets voor de klas kopen in plaats van trakteren heb ik ook al vaker gehoord, en is best een goed idee idd

 2. Ik koop altijd iets persoonlijks, passend bij het kind. Moet wel zeggen dat ik een maximum aan bedrag heb want het liep een beetje de spuigaten uit. Voor Sinterklaas ga ik altijd graag naar Kruidvat, leuk speelgoed voor mooie prijzen!

  • Ja voor kinderen die ik beter ken probeer ik dat ook wel, maar soms is het ook zo moeilijk, zeker voor klasgenootjes!

  • Ja er is wel kwaliteit verschil in speelgoed inderdaad. Maar de action verkoopt ook wel echt merk-dingen, zoals Hotwheels autootjes enzo.

 3. Bij de Action en Alie express heb je inderdaad mega veel dingen, ook op Pinterest zie je veel voorbeelden voorbij komen om zelf dingen te maken, leuk !

  • Ja dat vind ik ook altijd wel belangrijk bij een cadeautje. Als ze er niks mee doen is alles te duur in mijn ogen

 4. wij hebben bij mij in de straat jaren lang “samen kopen” gedaan > ik vond het echt een ideale methode. Alle kinderen geven een leuke kaart, en een groot cadeau. helemaal prima!

 5. Die tip van een voorraadje aanleggen is echt wel een goeie. Dat zou je gewoon met allerlei cadeaus moeten doen, want eigenlijk komt het nooit uit om een cadeau te kopen en dan heb je gewoon al wat liggen 🙂

  • Voor volwassenen kan het inderdaad ook prima! Dat doe ik nog niet echt, dan moet ik last minute nog stel ergens wat gaan scoren

 6. Ook al heb ik geen kinderen, deze tips zijn vooralsnog handig! Onze moeder had vroeger een kastje en daar had ze altijd cadeautjes liggen voor het geval een van de kinderen naar een verjaardag ging:) Dit doe ik nu ook zelf, super handig als je ineens wat nodig hebt! Wist je dat je bij de kringloop ook hele leuke spelletjes, puzzels etc kunt vinden?

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: