Uit mijn comfortzone in een jurk

35

Tijdens de 30 Dagen Blog Challenge van vorige maand vertelde ik dat ik me schaam of in ieder geval heel onzeker ben over mijn eigen lichaam. Daarom draag ik eigenlijk nooit jurkjes terwijl ik dat wel heel graag zou willen. Het was dan ook een soort van doel van mij om me over die schaamte heen te zetten en het gewoon te doen. En je raadt het al, het is dus eindelijk gelukt, ik in een jurk!

In een jurk

En niet één keer, nee ik heb me de afgelopen weken maar liefst twee keer in een jurk gehesen. Een paar weken geleden om mijn afspraak met de eigenaresse van mijn favo kringloopwinkel na te komen. Want nadat ik haar vertelde over mijn schaamte daarvoor, had ik beloofd dat ik de eerstvolgende keer dat ik de winkel bezocht een jurkje zou dragen. De eerstvolgende keer was hem niet geworden, maar uiteindelijk heb ik de stap toch gezet.

jurkje02 - Uit mijn comfortzone in een jurk

Toen dat achteraf gezien allemaal mee bleek te vallen, was mijn volgende stap om ook gewoon bij het wegbrengen en ophalen van Dex een jurkje aan te doen. Dat was nog een heel stuk verder uit mijn comfortzone, want ik draag niet eens korte broeken naar school (nee, ook niet als het 36 graden is). Maar altijd een jeans met een shirtje of topje erop, omdat dat zo lekker veilig en vertrouwd is. En zodat ook mijn witte benen bedekt zijn. Die wit blijven als ze nooit zonlicht krijgen.

Bouwvakker in een tutu

Maar goed, toen ik onlangs zo’n mooi stofje tegenkwam bij een online stoffenwinkel EN er een heel leuk patroon voor een jurkje op mijn tijdlijn voorbij kwam, beide helemaal mijn stijl, kon ik er niet meer omheen. Ik besloot het jurkje te gaan maken en had mezelf voorgenomen dat als ik me er niet te ongemakkelijk in zou voelen, ik hem zou gaan dragen op een schooldag. Thuis voelde ik me er inderdaad niet al te ongemakkelijk in, al is ‘in het openbaar’ toch weer net iets anders. Maar goed, voornemens zijn voornemens.

De volgende dag ging ik dus compleet uit mijn comfortzone Dex wegbrengen in een jurk. Ik voelde me net een bouwvakker in een tutu. Maar niemand die raar opkeek, niemand die iets zei over mijn melkflessen die door moeten gaan voor benen, alleen maar positieve reacties! En omdat ik van mijn vorige keer in dress geen foto had, heb ik dit keer mijn persoonlijke minifotograaf Dex een foto laten maken, zodat ik ook online op Instagram en Facebook mijn vuurdoop maar gehad had. Ook daar alleen maar leuke en positieve reacties (heel erg bedankt daarvoor trouwens).

Charmante slip

Naast mijn onzekerheid over mijn lichaam, speelt overigens ook het feit dat ik een insulinepomp draag mee in het geen jurkje dragen. Want ik draag mijn pompje normaal aan mijn broek, maar waar laat je die als je geen broek aan hebt? Het slangetje dat eraan zit is ook maar 60 centimeter lang, dus heel veel speling heb ik niet. Daarom draag ik zo’n (supersexy en charmante) corrigerende slip onder mijn jurkje. Die zit namelijk zo strak dat mijn pomp er aan de zijkant van mijn bovenbeen mooi tussen geklemd zit. Hij valt dan ook helemaal niet meer op. Ideaal toch, zou je denken…

Maar zodra mijn glucosesensor, die aan mijn pomp gekoppeld zit, alarm geeft (en dat gebeurt heel regelmatig) dan moet ik met mijn hand onder mijn jurkje om die pomp uit mijn huidkleurige slip te graaien. Subtiel en onopvallend is er dan ook niet meer bij, want hij trilt een paar keer en gaat daarna over op een redelijk hard geluidalarm. Plus voor elke maaltijd en elk tussendoortje moet ik insuline geven met mijn pomp, dus moet hij weer tevoorschijn getoverd worden. Hier moet ik nog een betere oplossing voor zien te bedenken.

jurkje3 - Uit mijn comfortzone in een jurk

Gratis patroon

Voor degene die trouwens benieuwd zijn naar het patroon dat ik voor dit leuke jurkje gebruikt heb, heb ik goed nieuws: het is namelijk een gratis patroon dat als PDF te downloaden is op de website van Bernina. Dit Zonnige Zomerjurkje (zoals de naam van dit jurkje luidt) is een variatie op een eveneens gratis patroon voor eenvoudig maar leuk shirtje. Deze heb ik zelf nog niet geprobeerd, maar omdat de pasvorm van het jurkje zo fijn is, ga ik binnenkort ook zeker aan de slag met het Supersnel Shirt.

Ik heb inmiddels ook alweer een ander leuk jurkjes-patroon gevonden dat ik voor mezelf wil gaan maken, dus wie weet dat ik voortaan vaker een jurkje of rok draag. Afgewisseld met mannen-shirts natuurlijk, want mijn Space Invaders shirt van de mannenafdeling van Primark blijft stiekem favoriet!

Jij in een jurk

Draag jij wel graag jurkjes en wat is jouw favoriete kledingstuk? Of heb je kledingstukken die je uit onzekerheid, of om een andere reden, altijd een beetje ontwijkt?

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

35 reacties

  1. Wat knap dat je dit mooie jurkje zelf gemaakt hebt! Skills zeg! Hebben de positieve reacties je een beetje kunnen motiveren om vaker een jurkje te dragen? Ik vind het zoveel fijner zitten dan een broek!

  2. Das Kleid steht Dir super….es ist superschön und passt gut zu Dir…..und die Kombination mit den Stiefeln ist top:-)).Liebe Grüße Corinna

    • Ik heb ook niet echt heel ‘vrouwelijke’ schoenen om eerlijk te zijn, dus had ook niet heel veel andere keuze haha 🙂 Maar fijn dat het er wel leuk uit ziet

    • Ja dat had ik ook altijd haha en daar probeer ik nu verandering in te brengen. Al blijft jeans en shirtje favoriet

  3. Wat een mooie jurk en hij staat je prachtig. Is het een idee om de pomp ergens bij je bh te bevestigen? Is misschien iets simpeler dan je onderbroek? (ik roep maar iets hoor, misschien is dit wel een heel gek idee).

    • Nee dat wordt inderdaad vaker gedaan, ik heb het zelf nog nooit geprobeerd, maar als ik vaker jurkjes ga dragen dan is dat zeker iets om eens te proberen 🙂

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: