1000 vragen aan jezelf #3

14

Het is weer zondag, dus tijd voor tien nieuwe, persoonlijke vragen uit het Flow-boekje ‘1000 vragen aan jezelf’. Er zitten weer erg leuke tussen, zoals bijvoorbeeld de vraag op welk seizoen je het meeste lijkt en wat je favoriete dagdeel is. Ook kom je erachter of ik vroeger een gelukkig kind was. Veel leesplezier dus en vergeet ook niet om zelf de vraag op het einde te beantwoorden.

  • 21. Maakt het veel uit wat anderen van je zeggen?

   Deze vraag heeft een beetje raakvlakken met de laatste vraag van vorige week. Of in ieder geval de antwoorden op beide vragen. Ik trok me vroeger wel veel aan wat anderen van me zeggen, tegenwoordig maakt het me niet zo heel veel meer uit. Ik ben altijd een beetje een ‘misfit’ of ‘outcast’ geweest en anderen zullen altijd wel iets over me te zeggen hebben. Zolang ik tevreden ben met mezelf en mijn leven, is het goed toch.

  • 22. Wat is je favoriete dagdeel?

   Mijn favoriete dagdeel is denk ik de avond, samen eten met Edwin en de kinderen. Daarna Dex en Odin op bed leggen, meestal nog een verhaaltje voorlezen en even knuffelen. En daarna heerlijk achter mijn PC schrijven/ontwerpen, of met Edwin lekker lui op de bank een film of serie kijken. Een beetje op tijd naar bed en dan daar nog wat lezen of Netflixen op de iPad vind ik overigens ook heel fijn.

  • 23. Kun je goed koken?

   Ik denk dat ik op zich wel redelijk goed kan koken, ik heb er alleen heel weinig interesse in of tijd voor en verdiep mezelf er daarom dus ook niet echt in. Bakken vind ik dan wel weer wat leuker, ik heb jaren terug ook een tijdje gedecoreerde taarten gemaakt, wat me erg goed af ging en bak graag koekjes en cupcakes met Dex en Odin.

  • 24. Op welk seizoen lijk je het meest?

   Best een moeilijke vraag is dit, want hoe vergelijk je jezelf met een seizoen. Als ik het antwoord geef dat het eerste in mij opkomt, dan zou ik lente zeggen. In de lente groeit en ontwikkelt alles en dat is iets waar ik zelf ook mee bezig ben, met mijn persoonlijke ontwikkeling en groei. Al zou de herfst voor mijn gevoel wel meer passen bij mijn introverte karakter. Misschien een combinatie van beide dan.

  • 25. Wanneer heb je voor laatst een dag helemaal niets gedaan?

   Ik ben moeder van twee kinderen, ik probeer een huishouden te runnen, ik heb een eigen zaak en ik houd een blog bij. Ik zou zeggen dat dat toch wel minimaal zes jaar geleden moet zijn. Zelfs als ik doodziek ben is het lastig om met de kinderen echt helemaal niks te doen. Daarnaast ben ik zo iemand die het liefst altijd bezig is met iets, duizend dingen op haar to-do list heeft staan, honderd projecten klaar heeft staan en zich nooit, maar dan ook nooit verveeld.

gelukkig kind - 1000 vragen aan jezelf #3
  • 26. Was je een gelukkig kind?

   Voordat ik naar de middelbare school ging was ik absoluut een gelukkig kind. Ik hadden het fijn thuis, een lief zusje (meestal), een leuke familie met veel ooms, tante, neefjes en nichtjes die ik wekelijks zag. Mijn beste vriendin was mijn nichtje en ik trok bijna dagelijks met mijn buurmeisje op. Op de basisschool hoorde ik niet echt ergens bij, maar werd ik wel geaccepteerd. Ik kon toen al heel goed leren en bracht mijn dagen het liefst creatief, lezend in mijn kamer door. Ik was wel heel erg op mezelf. Maar, ja ik was zeker een gelukkig kind.

  • 27. Koop je vaak bloemen?

   Zelden. Om heel eerlijk te zijn, heb ik niet zoveel met bloemen. Ik vind ze heel mooi als ze ergens in de tuin staan, want ik ben wel dol op de mooie kleuren en fijne geur. Maar een bosje bloemen, voor in een vaas op tafel, daar kan ik niet zoveel mee. Al waardeer ik het gebaar ervan wel heel erg hoor, want ik vind het echt superlief als iemand me bloemen geeft. Maar omdat ik het zelf zo zonde vind dat ze dan één of twee weken op tafel staan en je ze dan weggooit, zal ik ze zelf ook niet heel snel kopen voor iemand.

  • 28. Wat is je droom?

   Ik heb heel veel dromen, sommige realistisch en misschien zelfs haalbaar, sommige zijn slechts fantasieën die onmogelijk zijn. Een droom van mij die ik zeker najaag is om uiteindelijk een fulltime baan van mijn blog (in combinatie met Rainbows & Buttons) te kunnen maken. Geen onrealistische droom, maar wel keihard werken. Ik droom overigens ook nog steeds over een genezing voor Diabetes Type 1, maar dat doe ik al twintig jaar zonder resultaat.

  • 29. In hoeveel huizen heb je gewoond?

   In totaal heb ik in twee huizen gewoond. Tot mijn zevenentwintigste woonde ik thuis bij mijn ouders, in hetzelfde huis, want mijn ouders zijn ook nooit verhuisd sinds ze zijn gaan samenwonen. Op mijn zevenentwintigste ben ik gaan samenwonen met Edwin en en sindsdien woon ik al weer zes jaar in ons eigen huis, zonder plannen om hier weg te gaan. Mijn ouderlijk huis en mijn huidige huis liggen overigens hemelsbreed maar zo’n 500 meter uit elkaar.

  • 30. Wat is jouw guilty pleasure?

   Deze vraag heb ik al eens beantwoord tijdens de 30 Dagen Blog Challenge die ik niet zo lang geleden voltooid heb. Mijn antwoord is nog steeds niet veranderd, ik ben stiekem nog steeds verslaafd aan Goede Tijden Slechte Tijden. Ik heb daar zelfs een Videoland abonnement voor aangeschaft, zodat ik een week vooruit kan kijken.

Een vraag voor jou

Dat waren de vragen weer voor deze week. Vraag 11 tot en met 21 beantwoordde ik vorige week en vraag 31 tot en met 40 worden in de volgende 1000 vragen aan mezelf beantwoord. Ook weer eentje voor jou deze week, ik ben namelijk heel benieuwd naar jouw antwoord op vraag 26: was jij een gelukkig kind?

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

14 reacties

 1. Wat een diverse vragen! Ik was een gelukkig kind tot een jaar of 8. Toen overleed mijn moeder en veranderde er erg veel voor ons

  • Ja was ook heel leuk om te doen, maar wel veel werk en onhandig dat je het niet ver van te voren kan doen!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: