Mijn persoonlijke doelen in 2018/2019

16

Na het terugkijken op de persoonlijke doelen van het afgelopen jaar, kan een blog met nieuwe doelen niet uitblijven. Natuurlijk blijf ik ook werken aan het verbreden van mijn wereld en geniet ik zo van de dagelijkse wandelingen en wat dat mij oplevert, dat ik daar ook zeker niet mee stop. Maar het kan geen kwaad om mezelf ook op andere vlakken verder te ontwikkelen.

Waar ik naartoe wil

Tijdens de zomervakantie heb ik voor mezelf echt even de tijd genomen om te kijken waar ik nu sta en waar ik naartoe wil. Zo heb ik ook een pauze ingelast wat betreft mijn bedrijfje Rainbows & Buttons, omdat ik het vooral druk kreeg met opdrachten waar totaal geen creativiteit meer in zat, massaproductie. Dit is overigens wel iets dat ik zelf in de hand heb gehad. Voor een deel is het er gewoon ongemerkt ingeslopen en deels vind ik het lastig om ‘nee’ te zeggen. Maar goed, zo kwam ik op een gegeven moment wel op een punt dat voor mij het plezier en de trots er een beetje af waren. En dat is jammer, want ik heb echt heel hard gewerkt om het op te bouwen.

Daarnaast ben ik natuurlijk een tijdje terug weer begonnen met het bloggen. Waar ik wel heel erg veel voldoening uithaal en mijn creativiteit in kwijt kan. En er is zoveel veranderd sinds ik jaaaaren terug op mijn andere blog schreef. Toen deed ik voor mijn gevoel maar wat. Tegenwoordig heb je verschillende online ‘verzamelplaatsen’ voor bloggers, waar je elkaar advies geeft en waar je een zee aan informatie vindt met betrekking tot onder andere SEO, Social Media, bezoekersaantallen, samenwerkingen, privacyverklaringen en cookies. Allemaal dingen waar ik alles over wil weten en me nog verder in wil verdiepen.

persoonlijkedoelen05 - Mijn persoonlijke doelen in 2018/2019

Persoonlijke doelen

Maar goed, ik heb de zomervakantie dus gebruikt om alles voor mezelf op een rijtje te krijgen en daar zijn een aantal dingen uitgekomen waar ik me in ieder geval het komende jaar op wil gaan richten. Mijn persoonlijke doelen voor 2018/2019.

  • Rainbows & Buttons vernieuwen
  • Mijn blog verder opbouwen
  • Vaker ‘nee’ leren zeggen
  • Mezelf (educatief) uitdagen/ontwikkelen

Rainbows & Buttons vernieuwen

Ik ga met mijn bedrijfje terug naar de basis en ga het vanaf daar opnieuw opbouwen. Ik weet nog niet precies welke richting ik op wil qua producten en assortiment. Maar ik wil er mijn creativiteit weer in kwijt kunnen en een stukje kleinschaliger. Dit betekent in ieder geval dat ik geen grote opdrachten met betrekking tot het bedrukken van kleding meer aan ga nemen, daar zit totaal geen creativiteit in, maar kost wel heel veel tijd. Tijd die ik veel liever in unieke items steek en in dingen waar ik zelf achter sta en trots op kan zijn.

Mijn blog verder opbouwen

Ik heb zoveel plannen en inspiratie voor mijn blog, dat mijn hoofd soms over lijkt te lopen van alle ideeën. Ik heb hier dan ook al veel tijd in geïnvesteerd en wil dat het komende jaar blijven doen. Ik heb een ‘echte’ goede camera aangeschaft om betere foto’s voor mijn blog te kunnen maken, waar ik de komende tijd dus veel mee zal gaan oefenen. Ik lees en leer heel veel over SEO en wat Social Media voor je blog kan doen, wat nu al effect lijkt te hebben op mijn bezoekersaantallen. En natuurlijk schrijf ik bijna dagelijks leuke, inspirerende, persoonlijke, creatieve en educatieve artikelen. Omdat ik zelf echt voor 200 procent achter mijn blog sta en er van overtuigd ben dat ik hier echt iets van kan maken, heb ik (primeur!) Mama van Dex en Odin onlangs ook als bedrijf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

persoonlijkedoelen06 - Mijn persoonlijke doelen in 2018/2019

Vaker ‘nee’ leren zeggen

Deze zou mijn leven op heel veel vlakken een stuk makkelijker maken, zowel zakelijk als privé. Want ik vind het heel lastig om ‘nee’te zeggen tegen mensen. Niet eens per se omdat ik dat niet durf, maar ik help graag mensen en ik stel mensen ook niet graag teleur. Ik merk alleen steeds vaker dat dat ten koste gaat van mezelf en dat ik daar uiteindelijk last van ga krijgen. Niet dat ik straks helemaal niks meer voor anderen ga doen, want als ik kan helpen dan help ik nog heel graag, maar ik wil wel leren een betere afweging voor mezelf te maken. Op zakelijk gebied ben ik hier overigens al een aantal weken mee bezig en dat lukt redelijk. Bij andere situaties zal ik moeten leren om toch meer op mijn gevoel af te gaan.

Mezelf (educatief) uitdagen/ontwikkelen

Na een gesprek bij de universiteit over mijn nieuwe ‘boekentitel’ voor de Human Library werd me op het hart gedrukt dat ik goed voor mezelf moest gaan zorgen en dat het ook nooit te laat is om nog te gaan studeren. Dat ik die uitdaging echt wel nodig heb. Stiekem wist ik dit al wel, gezien mijn autodidactische vermogen, maar ik vond het zo fijn om dat van iemand anders te horen en ik heb er sindsdien veel over nagedacht. Nu weet ik niet of ‘echt’ studeren wel iets voor mij is, maar ik heb me inmiddels wel verdiept in de mogelijkheden om online universitaire cursussen te volgen. En dat is dus blijkbaar heel goed mogelijk. Verschillende universiteiten van over de hele wereld bieden online lessen aan waar je zelfs een certificaat mee kunt behalen.

Om te kijken of het iets voor mij is, ben ik begonnen met een 12 weken durende cursus: Dinosaur Paleobiology van de University of Alberta. Ik moet sommige Engelse vaktermen wel even opzoeken, maar verder gaat het tot nu toe eigenlijk vlotter dan verwacht. En ik vind het superleuk, dus ik heb nu al een heel lijstje met andere cursussen en specialisaties die ik hierna graag zou willen volgen. Sommige (net zoals deze) omdat ze me gewoon interessant lijken, maar ook een aantal die niet zouden misstaan op mijn CV.


persoonlijkedoelen04 - Mijn persoonlijke doelen in 2018/2019

Jouw persoonlijke doelen

Tot zover mijn persoonlijke doelen voor het komende jaar (en de jaren die volgen waarschijnlijk). Fijn om concreet te hebben waar ik aan wil werken en vooral waar ik op zowel zakelijk als persoonlijk vlak heen wil. Ga jij voor jezelf ook wel eens na waar je staat en of je nog de juiste richting in gaat? En stel je jezelf dan ook persoonlijke doelen om dat te bereiken?

Benieuwd naar de persoonlijke doelen die ik vorig jaar voor mezelf gesteld heb en in hoeverre ik die bereikt heb? Ook over mijn persoonlijke ontwikkeling in 2017/2018 schreef ik een uitgebreide blog.

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

16 reacties

  1. Juliette - Strongbody.nl on

    Hey Danielle wat een mooie doelen heb je je zelf gesteld! Blijven leren is altijd goed en wat leuk dat je die cursus volg. Doe je dat via Coursera? En wat goed dat je je grenzen aangeeft door nee te zeggen. Zo blijft er ruimte over voor creativiteit! Heel succes met het behalen van de doelen en geniet van de reis!

    • dank je Juliette! Ja via Coursera inderdaad! 🙂 Wie weet welke vervolgstappen ik nog eens neem, maar tot nu toe vind ik dit prima!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: