1000 vragen aan jezelf #2

34

Vorige week ben ik begonnen aan een nieuwe wekelijkse blog met vragen aan mezelf. Deze vragen komen uit een boekje dat ooit gratis bij het tijdschrijft Flow zat: 1000 vragen aan jezelf. Natuurlijk ga ik ze niet alle duizend in één keer beantwoorden, maar ik wil er elke week tien behandelen. Vandaag beantwoord ik onder andere de vraag welke karaktereigenschap ik graag zou hebben. Voel je overigens vooral vrij om mee te doen, er zitten echt hele leuke vragen tussen. En wie weet leer je ook jezelf wat beter kennen.

  • 11. Tot welke leeftijd geloofde je in Sinterklaas?

   Ik geloofde al heel vroeg niet meer in Sinterklaas. Ik weet niet precies hoe oud ik was, maar ik zat in ieder geval nog op de kleuterschool, dus waarschijnlijk was ik rond de 5 jaar. Er waren ook gewoon te veel dingen die niet mogelijk waren in die hele leugen. Mijn zusje Patricia heeft heel het Sinterklaas-gebeuren veel slimmer aangepakt trouwens. Die ‘geloofde’ er heel lang in, tot dat ze er uiteindelijk niet meer in geloofde, toen zei ze tegen mijn ouders: ik geloofde het al jaren niet meer, maar ik dacht als ik niks zeg dan blijven we cadeaus krijgen.

  • 12. Wat wil je nog graag kopen?

   Dat is een aardig grote lijst ben ik bang. Ten eerste zou een nieuwe laptop geen overbodige luxe zijn, maar dat is meteen wel weer een erg grote uitgave. Zeker aangezien ik onlangs al pas twee duurdere dingen heb gekocht die hoog op mijn wishlist stonden. Een coverlock en een goede camera. Verder staan er nog wel een aantal boeken op mijn lijstje met dingen die ik nog wil hebben en verschillende betaalde plugins ter verbetering van mijn blog.

  • 13. Welke karaktereigenschap zou je graag willen hebben?

   Een karaktereigenschap die ik echt graag zou willen hebben en waar ik het afgelopen jaar ook aan gewerkt heb is dat ik iets minder introvert ben. Dat ik iets minder op mezelf ben en iets makkelijker ben in het contact met anderen, en dan met name mensen die ik niet of minder goed ken.

  • 14. Wat is je favoriete tv-programma?

   Ik kijk eigenlijk heel erg weinig televisie en hetgeen dat ik wel kijk, bekijk ik meestal via Videoland. En daarvan is Goede Tijden, Slechte Tijden wel echt favoriet. Sterker nog, de reden dat ik ooit een abonnement heb genomen op Videoland is omdat je via daar GTST een week vooruit kunt kijken.

  • 15. Wanneer ben je voor het laatst in een pretpark geweest?

   Daar moet ik echt heel goed over nadenken, wij gaan heel regelmatig dagjes weg, maar dat zijn meestal leuke, kindvriendeljike musea, dierenparken, af en toe Ballorig of andere speelparken en pas zijn we naar Avonturenboerderij Molenwaard geweest. Wat ook niet echt een pretpark is. Dus… echt een pretpark kan al wel meer dan een jaar geleden zijn en was waarschijnlijk de Efteling. Wordt binnenkort dus wel weer eens tijd.

roodkapje efteling - 1000 vragen aan jezelf #2
  • 16. Hoe oud hoop je te worden?

   Ik hoop nog wel een heleboel jaren mee te gaan, maar dan wel in goede gezondheid en zelfstandig. Bij deze vraag moet ik altijd denken aan een uitspraak die een vriend wel eens maakt: ‘Iedereen wil oud worden, maar niemand wil oud zijn.’ En dat klopt in mijn ogen precies.

  • 17. Aan welke vakantie denk je met weemoed terug?

   Aan de jaren als crew op CampZone, toen we nog lekker dik twee weken zonder kinderen daar konden doorbrengen en verder nergens naar hoefden te kijken. Niet dat ik ernaar terug zou willen, want ik kan de kinderen niet eens zolang missen. Maar dat waren wel hele mooie dagen, waar ik heel veel vrienden heb leren kennen, Edwin zelfs heb ontmoet en waar ik ook heel veel fijne herinneringen aan heb.

  • 18. Hoe voelt liefdesverdriet voor jou?

   Gelukkig heb ik het niet vaak meegemaakt, maar liefdesverdriet voelt voor mij alsof je een stuk van jezelf kwijt bent, alsof je iets heel belangrijks mist, een soort van leeg gevoel. Ik kan het niet eens echt duidelijk beschrijven, dus laten we vooral hopen dat ik het ook nooit meer hoef te voelen.

  • 19. Had je liever anders willen heten?

   Vroeger vond ik mijn eigen naam verschrikkelijk, tegenwoordig ben ik er eigenlijk best wel tevreden over. Het wordt negen van de tien keer toch afgekort naar Daan of Daantje, wat ik dan wel weer leuk vind klinken. Ik zou sowieso ook geen naam kunnen bedenken die beter bij me past, dus dat is wel een goed teken lijkt me. Als ik een jongen was geweest, dan had ik overigens Dennis geheten.

  • 20. Waarin heb je aan jezelf getwijfeld?

   Ik ben altijd behoorlijk onzeker geweest over mezelf. Ben ik wel goed genoeg? Voldoe ik wel aan de verwachtingen? Vinden ze me niet raar? Ik ben altijd bang geweest niet geaccepteerd te worden om wie ik ben. Dat heb ik nog steeds wel eens, al maak ik me daar over het algemeen wel heel veel minder druk om. Ik probeer ook veel minder om ‘erbij te horen’, want dat is me eigenlijk nog nooit gelukt en het geeft me zoveel rust dat ik in ieder geval mezelf nu accepteer zoals ik ben.

Een vraag voor jou

Dat waren mijn tien vragen van deze week. Vraag 1 tot en met 10 van de 1000 vragen aan mezelf beantwoordde ik vorige week en vraag 21 tot en met 30 zijn volgende week aan de beurt. Een vraag die ik jou graag wil stellen is: welke karaktereigenschap zou je graag willen hebben? Of als dat makkelijker is, welke karaktereigenschap van jezelf zou je liever niet willen hebben.

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

34 reacties

  • Oh ja zonnepanelen zou hier ook wel fijn zijn, maar dat zijn ook kosten die we nu even niet kunnen maken

 1. Erg leuk, maar wat een hoop vragen. Zo leer je volgens mij vooral ook jezelf kenne, door over al die dingen na te denken. Welke karaktereigenschap ik graag zou willen hebben? Dat vind ik een heel lastige. Wat ik liever niet zou willen: zou graag iets minder willen stressen over sommige dingen. Kan me soms zo ergens in opwerken en achteraf moet ik dan toegeven: waaarom heb je je daar nu zo druk over zitten maken.

  • Dat is wel heel herkenbaar inderdaad, doe ik ook altijd. Hele rampenscenario’s bedacht en dan is er niks aan de hand geweest haha

 2. Welke karaktereigenschap zou je graag willen hebben: ik zou een mooie balans willen hebben van een “Yolo attitude” met mijn huidige verantwoordelijkheidsgevoel.

  • Dat doe ik ook nooit zo makkelijk nee, zowel met vreemden een gesprek aanknopen of spreken in een groep.

  • Zelfverzekerder is voor mij ook wel een goede, ik ben niet overal onzeker over, maar in contact met anderen/vreemden voel ik me vaak wel heel onzeker

 3. Great Post with very interesting questions. “What trait would I like?” To have the confidence to engage with people in a social setting.

  • That would be great! I would like to have that confidence too, I always call myself socially awkward 😉

  • In principe kun je het jaren niet kijken en dan ben je na ÊÊn aflevering ook weer helemaal op de hoogte, dat is altijd wel het voordeel van dit soort soaps haha

  • Haha ja hier ook, net als dat ik vroeger liever krullen had dan stijl haar. Inmiddels ben ik blij met stijl haar, veel makkelijker te stylen!

  • Dat zou ik ook wel willen inderdaad. Sommige mensen gaat dat zo natuurlijk af, terwijl ik me altijd zo stuntelig voel als ik een poging waag 😉

 4. Leuk idee om vragen aan jezelf te stellen en ze eerlijk te beantwoorden! Leer je je zelf weer een beetje beter kennen en denk je nog eens over je verleden/toekomst

  • Dat boekje kwam ik ook al tegen, hetzelfde principe en ik denk niet dat je die ene vraag meer of minder opmerkt haha 🙂

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: