1000 vragen aan jezelf #1

12

Ik zag hem op verschillende blogs al eens voorbij komen, een wekelijks item waarin je steeds een aantal vragen uit het boekje ‘1000 vragen aan jezelf’ beantwoord. Dit leuke originele boekje bevat (logischerwijs) 1000 verschillende vragen die je aan jezelf kunt stellen, waardoor je jezelf beter leert kennen. Drie jaar geleden zat dit boekje gratis bij het tijdschrift Flow en ik zag op hun site dat de desbetreffende uitgave nog steeds beschikbaar is. Ondanks dat ik alle vragen met gemak ook online terug kan vinden, heb ik het tijdschrift met boekje gelijk besteld. Vanaf nu beantwoord ik dus wekelijks tien vragen uit 1000 vragen aan jezelf, beginnende met de vraag met wie ik het beste op kan schieten.

  • 1. Met wie kun je het beste opschieten?

   Een lastige vraag, ik denk dat ik zowel met mijn man Edwin als mijn moeder het beste op kan schieten. Ik kan niet echt zeggen dat ik met één van de twee beter overweg kan dan met de andere, omdat ik natuurlijk met beide een ander soort band heb en ook op verschillende manieren met ze om ga. Maar met beide kan ik wel over alles praten en honderd procent mezelf zijn en ik denk (dat hoop ik in ieder geval) dat dat andersom ook geldt.

  • 2. Waar besteed je te veel tijd aan?

   Ik weet niet of het slim is om het als TE veel te bestempelen, maar ik ben wel erg veel tijd kwijt aan het surfen op mijn telefoon en dan vooral op social media. Om heel eerlijk te zijn zou dat best wel wat minder kunnen en daar probeer ik ook op te letten. Maar het is zo’n gewoonte dat ik vaak onnadenkend mijn telefoon alweer in mijn hand heb om even op Facebook of Instagram te kijken.

  • 3. Om welke grappen kun je heel hard lachen?

   Ik houd wel van een beetje groffe humor. En dan bedoel ik geen discriminerende grappen of humor die draait om leedvermaak, maar er mogen best wel wat piemels en grof taalgebruik in voorkomen. Zelfspot kan ik ook wel heel erg waarderen en maak ik mezelf regelmatig schuldig aan. Evenals sarcasme, al is het niet voor iedereen altijd even duidelijk wat sarcasme is en wat niet. Trouwens, ik lig ook altijd helemaal dubbel om de cabaret voorstellingen van Arie Koomen en Edo Brunner!

  • 4. Wanneer heb je voor het laatst iets voor het eerst gedaan?

   Ik probeer graag nieuwe dingen uit en doe dus regelmatig dingen ‘voor het eerst’, maar toch vind ik het lastig om nu te benoemen wanneer de laatste keer was. Ik denk dat de laatste keer twee weken geleden was, toen heb ik voor het eerst een ‘echte’ goede camera gekocht en daar ben ik nu regelmatig mee aan het oefenen. Dus voor het eerst een echte camera gekocht en voor het eerst dingen als ISO en diafragma zelf ingesteld.

  • 5. Huil je makkelijk in het bijzijn van anderen?

   Nee, ik huil absoluut niet snel in het bijzijn van anderen. Ik probeer dat dan altijd zoveel mogelijk in te houden, zodat het er thuis wel uitkomt als ik alleen ben. In het bijzijn van bijvoorbeeld mijn man, mijn moeder en de kinderen vind ik het wel minder erg om te huilen, maar dan is alsnog mijn eerste reflex om het te verbergen.

granolaontbijt - 1000 vragen aan jezelf #1
  • 6. Waar bestaat je ontbijt uit?

   Dat wisselt heel erg, ik heb perioden gehad van yoghurt met granola, van crackers met kaas en het ontbijt zelfs een tijd helemaal overgeslagen. Momenteel ben ik al een aantal maanden verslaafd aan maiswafels met pindakaas of speculoospasta (maar dan wel de crunchy versie).

  • 7. Wie heb je voor het laatst een kus gegeven?

   Mijn man, toen ik thuis kwam van mijn dagelijkse avondwandeling en hij juist naar boven ging om achter zijn PC te gaan. Daarvoor heb ik Dex en Odin nog een kus gegeven voordat ze gingen slapen, zoals elke avond.

  • 8. Waarin lijk je op je moeder?

   Ik lijk in heel veel dingen op mijn moeder. Zo vond ik haar vroeger altijd overbezorgd en nu betrap ik me erop dat ik zelf waarschijnlijk even bezorgd ben naar mijn kinderen (en misschien zelfs nog wel wat erger). We hebben voor een groot deel ook dezelfde interesses, zo bezoeken we samen wekelijks wel een kringloopwinkel, vinden het allebei leuk om creatief bezig te zijn en denken we over veel dingen hetzelfde. Mijn moeder en ik doen ook redelijk veel samen, zoals onze dagelijkse wandelingen, de boodschappen en ik val overdag regelmatig bij haar binnen met de kinderen om gezellig wat te drinken en te kletsen.

  • 9. Wat doe je als je s’ochtends wakker wordt?

   Het eerste wat ik doe als ik wakker word, is mijn telefoon pakken om te kijken wat er allemaal gebeurd is in de tijd dat ik lag te slapen. Oh nee, ik kijk eerst hoe laat het is, of ik zet mijn wekker uit. Maar daarna dus mijn telefoon. Tenzij ik wakker word van de kinderen, dan besteed ik daar eerst mijn aandacht aan. Mijn glucosesensor kalibreren, dat is ook één van de dingen die ik ‘s morgens als eerste moet doen, anders stopt hij met mijn waardes door te geven.

  • 10. Ben je een goede voorlezer?

   De kinderen vinden het altijd heel erg leuk als ik ze voorlees, ik probeer ook altijd stemmetjes te gebruiken en het met intonaties spannender of vrolijker te maken. Dus ik denk dat ik wel aardig kan voorlezen aan de kinderen. Vraag het me echter nooit in het openbaar, want alles wat in het openbaar moet, vind ik moeilijker.

  Een vraag voor jou

  Tot zover mijn eerste tien vragen uit het Flow-boekje 1000 vragen aan jezelf. Volgende week ga ik verder vanaf vraag 11 en beantwoord ik er weer tien. Nu ben ik overigens wel benieuwd wanneer jij voor het laatst iets voor het eerst gedaan hebt? Laat je even een reactie achter?

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

12 reacties

 1. Grappig dat jij net die vraag er tussenuit pikt, ik dacht namelijk net hetzelfde toen ik las: wanneer heb jij voor het laatst iets nieuws gedaan. Pfoe, ik denk dat het het besturen van ons nieuwe bootje is. Ik had nog nooit een boot bestuurd haha. En vandaag heb ik voor het eerst bananenbrood gemaakt. Leuke vraag!

 2. Wat een leuke blogpost! Zo leer je de schrijfster van de blog op een hele andere manier kennen. Ik ga deze Tag ook invullen en op mijn blog posten!
  Liefs,
  Yousra Yasmine

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: