Minivakantie bij Bed and Breakfast Millingen aan de Rijn

16

Tot een half jaar geleden was ik nog nooit van mijn leven in een bed and breakfast geweest. Om heel eerlijk te zijn trekt het me ook niet zo. Overnachten bij vreemden in huis, vaak een gedeelde badkamer en daar ’s morgens aanschuiven voor het ontbijt. Daar ben ik toch net iets te introvert voor denk ik. Maar vrienden van ons zijn ongeveer twee jaar terug zelf een B&B in Millingen aan de Rijn begonnen en Edwin had daar eind vorig jaar, als verrassing voor ons tweetjes, twee nachtjes geboekt. Dat was zo leuk en ontspannen dat we er een paar maanden later opnieuw naar Bed and Breakfast Millingen aan de Rijn gingen, maar dan met de kinderen en mijn ouders.

Aangepaste planning vanwege de hitte

Ook deze zomervakantie, vorige week om precies te zijn, reisden we weer af naar Millingen aan de Rijn om daar twee nachtjes met de kids door te brengen. We hadden een erg volle agenda die drie dagen dat we daar zouden zijn. We zouden ’s morgens al vertrekken om overdag vast een wandeling te maken naar de Millinger Theetuin, waar ik helemaal verliefd op ben. De dag erna zouden we Fort Pannerden bezoeken om de laatste dag Duitsland in te gaan voor wat boodschappen bij de Duitse drogisterij DM en de supermarkt Kaufland. Het warme weer gooide echter roet in het eten, dus zat er niks anders op onze activiteiten daar op aan te passen.

bbmillingen02 - Minivakantie bij Bed and Breakfast Millingen aan de Rijn bbmillingen03 - Minivakantie bij Bed and Breakfast Millingen aan de Rijn

Bed and Breakfast Millingen aan de Rijn

In de middag reden we daarom op ons gemak naar Millingen aan de Rijn en kwamen rond vier uur aan bij Bed and Breakfast Millingen aan de Rijn. Daar werden we hartelijk ontvangen door Jenny en Steven, de eigenaren van de B&B, en tevens goede vrienden. Dex en Odin hadden het al weken over ‘bij Jenny en Steven logeren’, dus die vlogen ze dolblij om de nek voor een stevige knuffel. Niet veel later kwam Bart binnen, ook een goede vriend, die ook zou blijven overnachten bij Jenny en Steven. Eigenlijk kenden we in eerste instantie Bart en Steven van CampZone en leerden we Jenny kennen toen we de eerste keer hun Bed and Breakfast bezochten. Er was toen gelijk een hele fijne klik en sindsdien hebben we af en toe contact via Whatsapp en logeren we daar een paar keer per jaar.

Bart en Steven hebben buiten in de tuin een zwembadje opgezet voor de jongens, zodat die lekker konden afkoelen in het water, terwijl wij in de tuin genoten van de rust en het (eigenlijk iets te) warme weer. Jenny was zo lief om voor ons te koken, dus het avondeten aten we gezamenlijk in hun mooie tuin, onder een schaduwrijke kersenboom. Dex had van te voren zijn plek al besproken, want hij wilde per sé naast Jenny zitten, dit was grappig genoeg de allereerste keer dat hij haar ontmoette al zo. Hij was toen gelijk op zijn gemak daar en ook Odin voelde zich er al heel snel thuis. Na het eten mochten de jongens helpen met het afruimen van de tafel. Volgens Dex is hij namelijk dol op opruimen, al merken wij daar thuis jammer genoeg bijzonder weinig van.

bbmillingen01 - Minivakantie bij Bed and Breakfast Millingen aan de Rijn bbmillingen07 - Minivakantie bij Bed and Breakfast Millingen aan de Rijn

Overheerlijk en luxe ontbijt

Na het afruimen mochten de jongens nog even lekker in bad om vervolgens te gaan slapen. Tenminste, dat was het idee. Maar het was natuurlijk heel warm overal, ze lagen samen op één kamer en het is toch allemaal anders dan thuis. We zijn een paar keer naar boven gegaan omdat ze dorst hadden, naar de wc moesten of gewoon even een knuffel wilden. Om uiteindelijk rond een uur of tien in slaap te vallen. Wij hebben de rest van de avond in de tuin doorgebracht met Steven, Jenny, Bart en de andere twee gasten die in de B&B overnachtten en zijn vanwege de hitte redelijk laat naar bed gegaan. Gelukkig waren alle kamers voorzien van een ventilator en konden de ramen open.

De volgend ochtend genoten we van een heerlijk ontbijt. Naast verschillende soorten vers gebakken brood, croissantjes en heerlijk roggebrood met rozijntjes, kregen we perfect gekookte eitjes, fruit, versgeperste jus ‘d orange. Veel van de producten komen van boerderijwinkels in de omgeving, zoals verschillende soorten kaas (de rozemarijnkaas was zeker mijn favoriet) en boerenyoghurt. Ook maakt Jenny zelf jam van diverse fruitsoorten en komen de eieren van eigen kippen. Alles smaakte zo lekker en er was ook zoveel keuze, dat ik eigenlijk net iets teveel gegeten had. Maar na het ontbijt vertrokken we richting de Millinger Theetuin, een wandeling van 2,5 kilometer door het natuurgebied, dus dat compenseerde het een beetje. Deze theetuin is sinds het eerste bezoek één van mijn favoriete plekken, dus heb ik daar een aparte blog over geschreven.

bbmillingen05 - Minivakantie bij Bed and Breakfast Millingen aan de Rijn bbmillingen06 - Minivakantie bij Bed and Breakfast Millingen aan de Rijn
bbmillingen12 - Minivakantie bij Bed and Breakfast Millingen aan de Rijn bbmillingen01 - Minivakantie bij Bed and Breakfast Millingen aan de Rijn

Goedkoop shoppen in Duitsland

Na ons bezoekje aan de theetuin zijn we naar Kranenburg in Duitsland gereden, wat klinkt als een lange rit, maar Millingen ligt niet alleen de Rijn, maar ook aan de Duitse grens. We stonden dus zo in Kranenburg, waar de kinderen ieder een cadeautje uit mochten kiezen bij een winkel die KIK heette en heel veel wegheeft van wat wij kennen als de Zeeman. Ook shopte ik snel een zwembroekje en leuk dinosaurus shirt voor Dex en Odin, want zwemkleding hadden we niet meegenomen voor in het zwembadje bij de B&B. Daarna bezocht ik (Edwin en de kinderen waren afgehaakt en zaten ergens wat te eten en te drinken) de DM, een hele grote Duitse drogist waar je heel goedkoop terecht kunt voor verschillende verzorgingsproducten. Vooral haarverf koop ik daar altijd groot in, want merken waar ik in Nederland 13 euro voor betaal, liggen daar voor 3,55 euro in de schappen (letterlijk exact dezelfde).

Tijdens ons vorige bezoek kochten we bij DM ook elektrische tandenborstels van Oral B voor 15 euro per stuk, in plaats van de 32 euro die je er in Nederland voor betaald. Ook andere merkartikelen zoals Wilkinson scheermesjes, scheerschuim, deodorant en shampoo koop je bij de DM een stuk goedkoper. Daarnaast heeft DM een aantal eigen merk artikelen die ook prima zijn. Voor de jongens kochten we heel lekker ruikende shampoo en speciale schuim voor in de douche die naar bananen ruikt en voor het gezin van mijn sponsorkindje in Gambia kocht ik halve liter flessen shampoo en douchegel voor respectievelijk 65 en 75 cent! Uiteindelijk verlieten we de DM met een overvolle, grote tas met producten voor maar 52 euro!

bbmillingen08 - Minivakantie bij Bed and Breakfast Millingen aan de Rijn bbmillingen10 - Minivakantie bij Bed and Breakfast Millingen aan de Rijn

Zwembadje en frietjes

Na ons tripje naar Duitsland hebben we de rest van de middag en avond weer bij Bed and Breakfast Millingen aan de Rijn doorgebracht. Dex en Odin hebben nog lekker in het zwembadje gespeeld en binnen wat geknutseld. Ze mochten ook met Steven mee om frietjes en kroketten te halen voor het avondeten, waar Jenny een heerlijke salade bij heeft gemaakt. Het badderen was ook weer één en al plezier, zeker met de nieuwe bananen-doucheschuim die uitgeprobeerd moest worden. Dit keer gingen de jongens wel redelijk vlot slapen en lagen wij er ondanks de aanhoudende hitte ook niet al te laat in.

De volgende ochtend hebben we, na wederom een voortreffelijk ontbijt, onze spullen ingepakt en afscheid genomen. Dex en Odin hadden het liefst nog langer gebleven (wij zelf stiekem ook) en wilden na de nodige knuffels wel eerst zeker weten dat we er nog vaker heengingen. Tuurlijk, jongens. Na nog een korte stop in Kleve bij de grote Duitse supermarkt Kaufland, zijn we moe maar voldaan naar huis gereden. Wat een heerlijke ‘minivakantie’ was dat, ondanks dat de hitte die dagen onze planning overhoop heeft gegooid.

bbmillingen04 - Minivakantie bij Bed and Breakfast Millingen aan de Rijn

Aanrader: Bed and Breakfast Millingen aan de Rijn

Ben je toevallig op zoek naar een hele leuke, sfeervolle bed and breakfast, vlakbij de Duitse grens, met een hele mooie omgeving om te wandelen en voldoende gelegenheid om ook lekker te shoppen? Dan kan ik je Bed and Breakfast Millingen aan de Rijn echt van harte aanbevelen. Dat zeg ik niet alleen omdat Jenny en Steven vrienden van ons zijn, maar het zijn gewoon heel lieve, hartelijke mensen met een hart voor hun zaak en gasten. Ook van andere gasten die we daar ontmoet hebben hoorden we alleen maar heel positieve geluiden en op Bookings.com hebben ze zelf een 9.4.

Bed and Breakfast Millingen aan de Rijn ontvangt ook heel veel wandelaars en fietsers en ligt op de route van het Pieterpad (een lange-afstands-wandelroute in etappes die loopt van Pieterburen in Noord Groningen tot aan Sint-Pieterberg in Zuid Limburg). Dus als wandelen je ding is, is het zeker de moeite daar eens naar te kijken.

bbmillingen13 - Minivakantie bij Bed and Breakfast Millingen aan de Rijn

De Millinger Theetuin

Benieuwd naar onze wandeling naar de Millinger Theetuin en waarom ik daar vanaf het eerste bezoek verliefd op ben? In mijn blog over deze sprookjesachtige theetuin lees je daar alles over.

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

16 reacties

  1. Ik ben ook nog nooit naar een B&B geweest, omdat dat mij ook niet zo trek. Ik moet zeggen dat deze wel erg aantrekkelijk klinkt. Mss moet ik het nog eens heroverwegen

    • Ja dat is echt de moeite, om die daar te kopen! Wij hebben ze daar allemaal vandaan, en opzetborstels scheelt ook veel met Nederland

  2. Wij waren laatst voor het eerst in een B&B en dat was heerlijk. Zo samen met de kinderen klinkt ook erg fijn. Ik ga hem onthouden.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: