Houten vier-op-een-rij spel van Emob

50

Het kan natuurlijk ook niet anders met onze gamer-achtergrond, maar wij zijn hier in huis gek op spelletjes. Niet alleen Edwin en ik nemen het graag tegen elkaar op in een spannende digitale game of leuk bordspel, ook Dex en Odin hebben het spelen van spelletjes met de paplepel ingegoten gekregen. Toen we van de online meubelwinkel Emob een hele grote versie van vier-op-een-rij kregen, waren we dan ook erg enthousiast.

vieropeenrij01 - Houten vier-op-een-rij spel van Emob vieropeenrij02 - Houten vier-op-een-rij spel van Emob

Vier-op-een-rij van hout

Dit vier-op-een-rij spel komt van het Nederlandse speelgoedmerk BS en wordt geleverd in gelakt blank hout met blauwe en limegroene schijfjes. Deze vrolijk gekleurde schijfjes kun je na het spelen heel makkelijk opbergen in een bijgeleverd stoffen zakje, zodat je er geen kunt verliezen. Het spel heeft een formaat van 60 centimeter breed bij 48 centimeter hoog en is erg stevig. Zoals ik al schreef, is het een houten versie van vier-op-een-rij, waardoor het er niet alleen erg mooi uitziet, maar ook nog duurzaam is.

vieropeenrij03 - Houten vier-op-een-rij spel van Emob

Het houten spel werd door Emob zorgvuldig verpakt afgeleverd en kwam als bouwpakket in een compacte doos. Door middel van zes schroefjes, zet je dit houten spel binnen een paar minuten stevig in elkaar en kunnen de kinderen (en in ons geval ook papa) aan de slag. Leuk aan deze versie van dit van oorsprong Oud Hollandse spel, is het formaat en het feit dat hij perfect geschikt is voor buiten. Zeker met dit lekkere weer is er tenslotte niks fijner dan lekker buiten op een kleed spelletjes te spelen.

Creatief met vier-op-een-rij

Dex en Odin zijn volgens de leeftijdsindicatie op de doos (6+) nog iets te jong voor dit spel. Maar na een korte uitleg, snapte Dex uitstekend wat de bedoeling was. De eerste paar potjes waren nog wat onwennig voor hem. Hij moest nog even doorkrijgen dat je er niet alleen voor moet zorgen dat je vier schijfjes op een rijtje krijgt, maar dat het zeker zo belangrijk is om te voorkomen dat dit de tegenstander lukt. Toen hij dat eenmaal snapte, was elk potje één groot feest en deed hij hard zijn best om Odin en papa zoveel mogelijk te dwarsbomen. Odin kreeg met zijn drie jaar namelijk hulp van papa, die het ook geen straf vond om gezellig samen met de jongens vier-op-een-rij te doen in de tuin. De hele middag zijn ze zoet geweest met hun nieuwe houten speelgoed en elkaar.

vieropeenrij07 - Houten vier-op-een-rij spel van Emob vieropeenrij05 - Houten vier-op-een-rij spel van Emob

Ondanks dat Odin het spelprincipe nog niet helemaal doorheeft, weet hij zich er ook zonder hulp of tegenstander goed mee te vermaken. Regelmatig zit hij op zijn gemak op de grond voor het vier-op-een-rij spel patronen te maken met de twee verschillende kleuren schijfjes. Hij stopt ze in het zakje, haalt ze er weer uit, maakt er stapeltjes van, sorteert de kleuren. Legt ze in een lange rij door de tuin, kleur bij kleur, de kleuren om en om. Hij maakt er zijn eigen spel met zelfverzonnen regels van. Zo mooi om te zien hoe zo’n spel ook nog zijn creativiteit stimuleert.

Leuke webshop

Wat mij betreft is dit vier-op-een-rij spel voor ons een schot in de roos van Emob. Deze meubelwinkel heeft overigens naast een bescheiden assortiment aan uitdagend en origineel kinderspeelgoed vooral een gigantische collectie leuke meubels voor onder andere de kinderkamer, badkamer, huiskamer en keuken. Ikzelf word momenteel vooral enthousiast van hun ruime keuze in hanglampen voor boven onze eettafel.

vieropeenrij06 - Houten vier-op-een-rij spel van Emob

*Deze blog bevat producten die ik ontvangen heb, maar ik geef hierover altijd mijn persoonlijke en eerlijke mening. 

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

50 reacties

 1. Thank you for sharing!.. I use to play the smaller version with my children, never did get very good at it, my daughter defeated me every time!!.. 🙂

  • I am not very good at it either. My little boy loves it very much, so I guess it wont take long before he can beat me

  • Deze had ik ook nog nooit gezien, maar bij mijn zoontje op school hebben ze een nog veel grotere van plastic toevallig. Al is deze houten wel mooier

  • Okay, ik zal daar eens naar uitkijken als ik weer in Den Bosch ben. Vind houten speelgoed sowieso erg leuk voor de kinderen

 2. Ach wat een leuk houten spel van vier-op-een-rij! Hier zijn ze er ook dol op, maar zij moeten het doen met die van mij van vroeger :).

 3. Wow, hoe cool als je zo’n grote variant van vier op een rij hebt! Lijkt me heel leuk, had ik vroeger ook wel willen hebben. Blijft een leuk spel 😀

  • Ja inderdaad, ik geef de kids ook graag houten speelgoed, al is tegenwoordig heel veel van plastic met irritante geluidjes erin

 4. Ik vind houten speelgoed altijd heel leuk! Het is ook veel duurzamer en ik probeer er op te letten om vooral houten speelgoed te geven aan de kinderen in mijn omgeving! Ook dit vind ik er heel leuk uitzien. Vier op een rij heb ik als kind overigens ook tot in het oneindige toe met mijn zus gespeeld. Het is een geweldige klassieker.

 5. Oh wat leuk!
  Wij zijn ook echt gek op speelgoed van hout.
  Zodra mijn zoontje 1 word staat er aardig wat houten speelgoed op zijn verjaardags lijstje, wij vinden dat toch wel iets leuker dan de meeste poespas in alle kleuren van de regenboog die je in de intertoys vind dus ik zal dit ook zeker even goed onthouden.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: