Met de trein naar World of Dinos

10

World of Dinos is met maar liefst 60 levensgrote, bewegende dino’s, de grootste dino expositie van Europa, welke van 7 juli tot en met 2 september te bezoeken is in de Jaarbeurs in Utrecht. Je begrijpt dat dit voor onze twee kleine dino-fans deze zomervakantie dus absoluut de place-to-be was. Dex en Odin hadden het er dan ook al weken over en keken er vol spanning naar uit. Vorige week was het dan eindelijk zover: we gingen met de trein naar World of Dinos (en oma ging ook mee, wat voor de kids geen onbelangrijk detail was).

Treinreis naar World of Dinos

Via de Spoordeelwinkel hadden we enkele weken van te voren de kaartjes al besteld, in combinatie met treintickets. Hierdoor was ook de reis erheen al een waar avontuur. Nadat we de auto in Boxtel geparkeerd hadden en het heel even de vraag was of we de trein wel zouden halen, zaten we met twee opgewonden en dolenthousiaste jongens in de trein richting Utrecht Centraal. Beide gekleed in een stoere Jurassic Park-outfit dat ik weken geleden voor deze gelegenheid bij de Primark had gekocht. Op het station en op de route die we te voet aflegden naar de Jaarbeurs, liepen er meerdere gezinnen met kids (vooral jongens) in dino-shirts. Niet zo heel moeilijk om te raden waar die naar onderweg waren. Bij de kassa stond zelfs een kindje met precies hetzelfde shirt als onze boys.

worldofdinos14 - Met de trein naar World of Dinos worldofdinos01 - Met de trein naar World of Dinos
worldofdinos02 - Met de trein naar World of Dinos worldofdinos08 - Met de trein naar World of Dinos

Een dino-jungle

We hadden nog niet echt een idee wat we konden verwachten van World of Dinos. Ik was dan ook verrast door de sfeer die geschept werd, meteen bij binnenkomst van de expositie. Je liep letterlijk een soort van jungle binnen, met op de achtergrond het onheilspellende gegrom van deze prehistorische reptielen. Het was ook redelijk donker en de boel werd verlicht door lampen in verschillende kleuren. Vooral Odin vond het op het begin allemaal net een beetje te spannend en bleef dicht tegen ons aan staan. Toen hij zag dat grote broer Dex niet bang was en de dino’s ook niet echt waren, ontdooide hij en stond ze enthousiast te aaien.

Dat vond ik overigens ook erg leuk aan World of Dinos, de kinderen mochten de bewegende dinosaurussen gewoon aanraken. En ze stonden zo tentoongesteld dat dat ook heel makkelijk ging. Er stonden zelfs een paar dino’s waar ze op mochten zitten, wat natuurlijk helemaal één groot feest was. Van de vele verschillende dinosaurussen die er stonden, herkende Dex er verschillende, wat hij dan ook trots liet weten. Kijk mama de Tyrannosaurus Rex, daar een Raptor en dat is een Stegosaurus en een Triceratops! Hij wist ook nog te vertellen dat een vliegende ‘dino’ eigenlijk geen echte dinosaurus was, dat heeft hij van Sandra van Curiosityworld geleerd. Er stonden niet alleen ‘bekendere’ dinosaurussen, maar we kwamen er ook een aantal tegen die we nog niet kenden, zoals de Therizinosaurus die een hele rare kop heeft.

worldofdinos03 - Met de trein naar World of Dinos worldofdinos04 - Met de trein naar World of Dinos
worldofdinos07 - Met de trein naar World of Dinos worldofdinos06 - Met de trein naar World of Dinos

Zelf botten uitgraven

Naast de indrukwekkende collectie levensgrote dinosaurussen, kon je ook een kijkje nemen in een heuse dinoscoop, waar filmpjes over dinosaurussen draaide. Aan het einde van de expositie kon je wat te eten en te drinken kopen en lekker even gaan zitten, terwijl de kinderen een dino-kleurplaat inkleurden of dinobotten opgroeven uit een hele grote zandbak. Er was ook een groot springkussen en een virtual reality-setting waarin je een reis langs de dino’s kon maken. Helaas moest je voor die laatste apart bijbetalen, waardoor we dat maar hebben laten zitten.

Teleurstellend einde van de speurtocht

Aan het begin van de dino expo kreeg je overigens een boekje met daarin vragen over de verschillende dino’s, waarvan je de antwoorden kon vinden op de informatieborden die bij de tentoongestelde dinosaurussen stonden. Voor zowel Dex als Odin was dit natuurlijk nog iets te moeilijk, omdat ze met hun vijf en drie jaar beide nog niet kunnen lezen, maar met een beetje hulp van papa hebben ze de vragen toch ingevuld. Aan het einde van de expositie zou je daar een verrassing voor krijgen. Dit bleek een stickervelletje met dino-stickers te zijn, die door een chagrijnige meid ongeïnteresseerd naar de kids toegeschoven werd, nadat ze vluchtig had gekeken of de vragen ingevuld waren.

worldofdinos09 - Met de trein naar World of Dinos worldofdinos10 - Met de trein naar World of Dinos
worldofdinos11 - Met de trein naar World of Dinos worldofdinos12 - Met de trein naar World of Dinos

Heel erg jammer dat er zo omgegaan wordt met de zorgvuldig ingevulde speurtocht-vragen die de kinderen vol trots inleveren. Gooi zo iemand eruit en zet er iemand in die enthousiast en vooral kindervriendelijker is, zou mijn advies hierin zijn. Dit was voor ons overigens wel het enige minpunt aan de, verder geweldige, World of Dino’s expositie. Dex en Odin waren allebei alsnog dolgelukkig met hun stickertjes, maar je zou de expo toch leuker verlaten als zo iemand een beetje enthousiasme laat zien en er niet bijstaat alsof ze dit voor straf doet.

Indrukwekkende sfeer

Maar goed, Dex en Odin vonden World of Dinos geweldig en hebben het er de hele weg naar huis nog over gehad. Nadat we eerst een stop bij de McDonalds hadden gemaakt, want steeds op je hoede zijn voor al die gevaarlijke dino’s maakt stiekem best hongerig. Is jouw kindje ook gek op dinosaurussen en zoek je nog een leuk uitje voor de zomervakantie, dan zou ik World of Dinos zeker aanraden. De expo is geweldig aangekleed, groot opgezet en is vooral voor kinderen qua sfeer erg indrukwekkend. Je kunt er nog tot 2 september terecht. Voor kaartjes ga je naar de website van deze indrukwekkende expositie.

worldofdinos13 - Met de trein naar World of Dinos

Met korting naar World of Dinos

Voordat je kaartjes besteld op de site van World of Dinos zelf, is het lonend om eerst eens te Googlen naar korting of ticketveilingen. Of lees mijn tips voor uitjes met korting. Op zoek naar andere leuke uitstapjes, bekijk dan deze tips even.

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

10 reacties

  1. Wat kunnen chagrijnige medewerkers toch een domper plaatsen op uitjes hé? De expositie ziet er fantastisch uit en ik ben blij dat je jongens het zo naar hun zin gehad hebben!

    • Ja heel jammer! De kids hebben er denk ik gelukkig weinig van meegekregen en het idd heel erg naar hun zin gehad

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: