30DBC – Dag 28: Waar ik over vijf jaar hoop te staan

14

Waar ik over vijf jaar hoop te staan… Oh jee, dat is best een moeilijke om te beantwoorden. En een hele brede, want hebben we het hier over professioneel vlak, over mijn privé situatie, mijn gezondheid, mijn blog, doelen waar ik aan werk of nog aan wil werken? Een combinatie van dit alles? Hoe realistisch en haalbaar moet het zijn en in hoeverre kun je dat dan weer inschatten? Laat ik gewoon kijken naar hoe ik verwacht dat mijn leven er over vijf jaar uit ziet en wat ik dan bereikt hoop te hebben in het algemeen.

Gelukkige kids

Op de eerste plaats hoop ik dan nog steeds samen te zijn met mijn grote liefde. Onze kinderen zijn dan inmiddels tien en acht jaar en hopelijk in goede gezondheid. Ik hoop ook dat ze dan nog net zo lief en netjes zijn zoals we ze tot nu toe opgevoed hebben. Ik ga in ieder geval heel hard mijn best doen om ze goede normen en waarden mee te geven, waarbij ik eerlijkheid en medeleven/inlevingsvermogen heel belangrijk vind. Maar uiteraard hoop ik vooral dat ze heel gelukkig zijn en we het als gezin nog steeds zo goed hebben als nu. Daarnaast gaan beide kinderen over vijf jaar ondertussen al weer een aantal jaren naar school, waardoor ik overdag meer tijd heb voor andere dingen.

Zakelijk over vijf jaar

Ik ben momenteel aan het overdenken wat ik met mijn eigen zaak voor ogen heb, want het is niet helemaal geworden wat ik voor ogen had. Niet dat ik het er niet druk mee heb, of dat het niet goed loopt, maar voor mijn gevoel is de creativiteit er een beetje uit. Dit heb ik deels zelf in de hand gehad door moeilijk nee te kunnen zeggen en het aannemen van opdrachten die eigenlijk niet echt onderdeel zijn van mijn oorspronkelijke idee en visie. Dus waar dat over vijf jaar staat weet ik niet, omdat ik ook niet weet hoe dat er, bij wijze van, over 4 weken uitziet.

Mijn blog hoop ik over vijf jaar wel echt flinke stappen mee gemaakt te hebben. Ik heb in grove lijnen wel een idee welke kant ik op wil, maar omdat het nog in de kinderschoenen staat, wil ik dat nog niet al te veel invullen. Momenteel geniet ik van elke blog die ik schrijf, foto die ik maak en word gelukkig van de bezoekers en reacties die ik dagelijks krijg op mijn blogs. Ik wil hier dus veel in blijven investeren, zowel qua tijd, creativiteit, inspiratie en financieel waar dat nodig is. Zo heb ik pas een goede camera aangeschaft en ben me aan het verdiepen in fotografie, om mijn blog van echt goede foto’s te kunnen voorzien. Ik ben ook heel erg bezig met SEO, Social Media en het maken van goede content om MamavanDexenOdin.nl naar een hoger niveau te tillen. En tot nu toe gaat dat niet slecht!

gezin02 - 30DBC - Dag 28: Waar ik over vijf jaar hoop te staan

Persoonlijke groei

Gezondheid technisch en op het vlak van mijn persoonlijke groei en doelen wil ik de komende jaren ook echt niet stil zitten. Mijn gezondheid heb ik natuurlijk maar deels zelf in de hand vanwege mijn Diabetes Type 1, maar ik werk er dagelijks keihard voor om dat zo optimaal mogelijk te houden. Ruim een jaar geleden ben ik daarnaast echt actief begonnen aan het stellen van persoonlijke doelen voor mezelf en daar aan te werken. Mijn eerste doel had tevens te maken met mijn gezondheid dus daar sloeg ik twee vliegen in één klap mee: Dagelijks gaan wandelen om mijn destijds bar- en barslechte conditie op te bouwen en mijn insulinegevoeligheid verbeteren. Nu een jaar later is de hoeveelheid insuline die ik op een dag nodig heb gehalveerd, mijn conditie geweldig en ben ik ook nog eens flink afgevallen, waardoor ik weer in maat S pas in plaats van XL.

Ik wil me ook meer bezig gaan houden met dingen die me interesseren, bijvoorbeeld het designen. Ik weet feilloos de weg in Photoshop, maar wil me ook gaan verdiepen in andere foto- en designprogramma’s. Lightroom en Illustrator om mee te beginnen. Als ook Odin in maart naar school gaat heb ik, zoals ik al zei, overal meer tijd voor en zou ik ook heel graag weer iets van kleinschalig vrijwilligerswerk op pakken om mensen die dat nodig te hebben te kunnen helpen en ook op die manier een steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Jij over vijf jaar

Dat is een beetje de weg die ik de komende vijf jaar af hoop te leggen. Ik vind het vooral belangrijk dat ik en mijn gezin ons goed voelen bij de dingen die we doen, het kan dus ook voorkomen dat ik doelen en plannen gaandeweg bijstel. Omdat ze niet (meer) bij mijn passen of omdat dingen gewoon kunnen veranderen. Maar goed, genoeg over mij. Waar hoop jij over vijf jaar te staan?

30 Dagen Blog Challenge:

Kom nog meer over mij te weten! Op dag zevenentwintig nam ik je mee naar mijn favoriete vakantie en op de negenentwintigste dag leer je mijn huisdieren van vroeger en nu kennen.
30dagenblogchallenge2 - 30DBC - Dag 28: Waar ik over vijf jaar hoop te staan

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

14 reacties

  1. Hier ben ik ook wel bezig met doelen. Alleen dan per jaar.
    Dit zowel zakelijk als persoonlijk 🙂

    Jammer dat je eigen zaak niet loopt zoals je zou willen. Valt er echt geen bezem door te halen en weer een soort van opnieuw te beginnen? Want er zijn vast opdrachten die je wel super vind om te doen toch?

    Verder ben je echt top bezig 😀

    • Op zich loopt het wel, maar niet de kant op die ik wil, dus daar wil ik inderdaad eens de bezem doorhalen. Nu nog bedenken welke kant ik WEL op wil zodat ik deze fout niet nog een keer maak 🙂

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: