30DBC – Dag 27: Mijn mooiste/leukste vakantie

10

Ik heb er geen geheim van gemaakt dat op vakantie gaan niet helemaal mijn ding is. Dat ik liever lekker in mijn eigen bedje slaap en vanuit thuis leuke uitstapjes doe. Toch is het niet zo dat ik nooit op vakantie ben geweest, ik heb wel degelijk het één en ander aan vakanties achter de rug. Zo gingen Edwin en ik voordat er kinderen waren nog wel eens een paar daagjes op citytrip naar Londen, zijn we een aantal keer mee geweest met een gesponsorde busreis naar DreamHack Zweden (’s werelds grootste lanparty) en bezochten we diverse grotere en kleinere lanparties in Nederland.

Vakantie voor gamers

Maar mijn mooiste en leukste vakantie(s) hoef ik niet zo heel lang over na te denken, met stip op nummer één staat dan CampZone! Voor degene die CampZone niet kennen, dat is een hele grote outdoor lanparty. Elf dagen lang met je tentje of caravan samen met nog ongeveer 2000 gamers op een soort van game-camping. In 2007 maakte ik voor het eerst kennis met dit evenement en in 2008 ben ik er full event heen gegaan als crew. Het eerste jaar in het toezichtteam en de jaren daarna als maintent-crew en persvoorlichting. Omdat ik ook deels met opbouw en afbouw aanwezig was, zat ik die jaren ruim twee weken ‘op de camping’.

Onderstaande filmpje geeft in het heel kort een klein beetje een beeld van wat CampZone inhoudt, maar zoals ik al zei is het echt iets dat je een keer meegemaakt moet hebben om het te kunnen begrijpen.

Vakantieliefde?

Ook heb ik Edwin leren kennen op CampZone en zijn we de jaren daarna samen gegaan. Ik als maintent-crew en hij als field-admin met zijn gameclan CBJ (oftewel Clan BadJas, geen idee wie het eigenlijk bedacht heeft). Sinds we kinderen hebben zijn we helaas niet meer full-event geweest, één keer een midweek met Dex en verder een keer een losse overnachting en gewoon als dagbezoekers. Maar dit blijft toch wel echt ‘ons ding’.

Ik kan ook heel moeilijk uit leggen wat er nou zo leuk en geweldig en gaaf aan is, het is echt iets dat je gewoon een keer meegemaakt moet hebben. De gemoedelijke sfeer, de leuke mensen, de avonden voor de tent, de activiteiten. Het is echt zoveel meer dan gewoon een camping waar mensen gamen en het is zeker niet zoals het in het nieuws regelmatig neergezet wordt ‘een camping vol nerds die 11 dagen lang hun tent niet uitkomen’. Voor mij is het ook elk jaar weer een weerzien van alle vrienden die je verder eigenlijk zelden ziet.

CampZone met de kids

Ik hoop er over een aantal jaar, als de kinderen wat ouder zijn, weer gewoon voor een aantal nachtjes (of misschien wel full-event?) heen te kunnen gaan als gezin. Maar tot die tijd zijn het nu voor ons dagbezoekjes. Een leuk en toevallig detail is dat CampZone vandaag weer gestart is, om twaalf uur afgelopen nacht was de officiële opening en dinsdag gaan wij er weer een dagje heen met de kinderen. Ik kijk er nu al naar uit om iedereen weer te zien en gezellig bij te kletsen. Dex en Odin vinden het trouwens ook helemaal geweldig. Ze gaan nu natuurlijk al een aantal jaren mee en krijgen daar dan volop aandacht van de andere CBJ-ers/CampZoners. Dex was eigenlijk ook een beetje de eerste CampZone-baby. Niet dat hij op CampZone verwekt is hoor, maar wel de eerste die geboren is uit ouders die elkaar op CampZone hebben leren kennen.

campzonekids04 - 30DBC - Dag 27: Mijn mooiste/leukste vakantie campzonekids03 - 30DBC - Dag 27: Mijn mooiste/leukste vakantie
campzonekids02 - 30DBC - Dag 27: Mijn mooiste/leukste vakantie campzonekids01 - 30DBC - Dag 27: Mijn mooiste/leukste vakantie

Jij hebt ongetwijfeld ook wel een favoriete vakantie, eentje waar je nog regelmatig aan terugdenkt of zelfs naar terug zou willen. Daar ben ik natuurlijk ook weer heel benieuwd naar, dus brand maar los!

30 Dagen Blog Challenge:

Kom nog meer over mij te weten! Op de zesentwintigste dag vertelde ik wat mijn celebrity crush is en op dag achtentwintig van deze 30 Dagen Blog Challenge neem ik je vijf jaar vooruit in de tijd en waar ik dan hoop te staan.
30dagenblogchallenge2 - 30DBC - Dag 27: Mijn mooiste/leukste vakantie

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

10 reacties

    • Die challenge ken ik niet, maar ik vind 30 dagen ook al erg lang, 40 zal dan helemaal niet meevallen haha

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: