30DBC – Dag 25: 10 dingen die ik lekker vind

52

De vijfentwintigste dag van deze challenge, het einde begint in zicht te komen. Vandaag deel ik tien dingen met jullie die ik lekker vind. Nou ja, ik deel ze natuurlijk niet letterlijk, want ik ga mijn favo voedsel uiteraard niet delen, HA! Er zijn eigenlijk maar héél weinig dingen die ik niet lust. Zo lust ik geen koffie en vind ik alles waar alcohol in zit smerig. En er zijn natuurlijk ook dingen die ik waarschijnlijk wel zou lusten, maar nog nooit op heb. Je zult mij bijvoorbeeld niet zo snel van een gefrituurde vogelspin of schorpioen zien smullen (al heb ik vroeger in de dierenwinkel waar ik werkte wel levende meelwormen op). Maar het gaat over dingen die ik wél lekker vind, daarvan hieronder een lijstje op willekeurige volgorde.

10 dingen die ik lekker vind

 • Oreo Koekjes
  Oreo’s zijn al zolang ik me kan herinneren mijn favo koekjes. Maar dan wel echt de originele Oreo’s, niet van die goedkopere varianten die ze bij verschillende supermarkten ook verkopen. Oreo’s zijn heerlijk om in de melk te soppen, of om open te draaien en de witte laag vanaf te likken. Bij de Burger King hebben ze er een lekkere BK Fusion van en bij de MC Donalds een McFlurry, maar die bestel ik wel altijd zonder de chocoladesaus, zonde van de Oreo-smaak.
 • Zwart Sesam IJs
  Ooit was Ben & Jerry’s Cookiedough mijn favoriete ijssmaak, maar sinds ik bij Sushi Sumo een keer zwart sesamzaad ijs op heb, ben ik helemaal om. Het klinkt misschien niet zo lekker, maar dat smaakt het wel. Ze verkopen het normaal gesproken niet in de supermarkt, maar soms heeft Lidl bekers sesam ijs tijdens de Aziatische themeweek. Dan sla ik die altijd een paar beker in.
 • Cola Zero of Pepsi Max
  Als de lijst op volgorde had gestaan met de meest favoriet bovenin, dan had deze met kop en schouders boven de rest uit gestoken. Mijn liefde voor Cola Zero (ik drink overigens gewoon die van de Lidl, al vind ik Pepsi Max nog lekkerder, maar duurder) valt eerder onder de categorie ‘verslaving’. En nee, dat is niet overdreven of bij wijze van spreken. Ik ga geen hoeveelheden noemen, maar ik kan je wel vertellen dat het vaak het eerste is dat ik ‘s morgens binnen krijg. Twee keer eerder ben ik al afgekickt (waar ik dan letterlijk zes weken beroerd en chagrijnig door ben) maar vanwege mijn Diabetes Type 1 drink ik alleen maar light en heel veel keuze is er dan verder niet als je ergens wat gaat drinken.
 • Mango/Watermeloen
  Ik vind eigenlijk alle soorten fruit wel lekker, wat heel fijn is natuurlijk, maar heb toch wel een grote voorkeur voor mango (wel lekker rijpe) en watermeloen (lekker fris). Mango verwerk ik ook regelmatig in gerechten, zoals koude pastasalade en bij het wokken. Andere favoriete fruitsoorten zijn sharonfruit, gele kiwi, blauwe bessen, aardbeien (lekker op een beschuitje) en frambozen.
 • Avocado
  Ik koop regelmatig avocado’s om gewoon door midden te snijden, de pit eruit en leeg te lepelen. Ze moeten wel goed rijp en lekker zacht zijn. Ik houd er niet van als ze nog hard zijn. Er zijn ook zoveel gerechten waar ze lekker in verwerkt kunnen worden, maar meestal redden ze dat niet eens, omdat ik ze graag zo op eet. En omdat ik ook niet extreem veel inspiratie heb op dat vlak. Behalve dan, net als de mango’s, in de maaltijdsalade.
lekkereten02 - 30DBC - Dag 25: 10 dingen die ik lekker vind
 • Thee
  Ja ik ben een echte theeleut, ik ben gek op thee. Aangezien ik geen koffie lust, komt dat ook wel goed uit natuurlijk. Ik ben overigens geen heel avontuurlijke theedrinker, ik drink het liefste Pickwick in één van de vele fruitsmaken, maar heb wel pas de Pickwick Kids Bananensmaak ontdekt. Die drink ik nu ook regelmatig. Heel soms vind ik muntthee wel lekker of probeer ik eens iets exotischer of aparter. Maar thuis is het toch altijd Pickwick.
 • Chocolonely Chocolade
  Ik vind chocolade op zich niet extreem lekker, maar de chocolade van Chocolonely is daar wel de uitzondering op. Die hebben soms zo’n lekkere smaken, dat als ik een keer ‘zondig’ met chocolade het altijd met Chocolonely is. Daarnaast vind ik de verpakkingen er ook gewoon erg leuk uit zien en bewaar ik die altijd om er ooit nog eens kleine etuitjes/portemonneetjes van te maken. Daar heb ik ooit een heel leuk voorbeeld van gezien. Mijn favo smaak is momenteel de exclusive ‘Melk Popcorn Discodip’ en ‘Donkere Melk Pretzel Toffee’.
 • Monchou Taart
  Voor de verjaardagen maak ik altijd zelf monchoutaart met Bastognebodem en kersen- of aardbeienvlaaivulling. En dan is het geen normale taart die je vervolgens in een aantal stukken snijdt, maar ik maak het altijd in kleine, schattige glaasjes die ik serveer met een lepeltje erbij. Mijn peettante en een tante van Edwin gebruiken hetzelfde recept ook in leuke glaasjes of van die mini weckpotjes, dus inmiddels is het ook een beetje een familierecept. En terecht, want het is heerlijk!
 • Pindakaas
  Daar word je tenslotte groot en sterk van! Maar daarnaast is het ook gewoon heel lekker. Ik eet het heel vaak op brood/crackers/wafels en soms snoep ik uit de pot (sssst). Pas lagen er bij een winkel pindakaaskoekjes en thuis bleken die zo lekker (met echte zachte pindakaas als vulling) dat ik terug ben gegaan en er meer heb ingeslagen. En van Cornetto heb je ook een pindakaas variant, smaakt helaas niet heel erg naar pindakaas, maar is alsnog wel lekker. Oh ja, en vroeger at ik zowat dagelijks peanutbutter-jelly sandwiches, brood met pindakaas en jam op elkaar.
 • Maiswafels
  Hier valt eigenlijk niet zo heel veel over te vertellen, ik eet gewoon heel graag maiswafels in plaats van brood. Dus wel lekker belegd, want droog vind ik ze niet supergeweldig. Voorheen at ik veel rijstwafels, maar behalve de Snack-a-Jacks ben ik daar een beetje op uitgekeken en zijn ze vervangen door maiswafels. Mijn favoriet trouwens: Maiswafels met pindakaas!

Jouw favo food

Jij hebt ongetwijfeld ook wel eten of drinken dat je heel erg lekker vind (of zelfs verslaafd aan bent)? Of hebben we matchende favorieten? En dan ben ik ook benieuwd wat jij dan weer absoluut niet lust. Laat je het weer even weten?

30 Dagen Blog Challenge:

Kom nog meer over mij te weten! Op dag vierentwintig van de 30 dagen challenge deed ik een boekje open over de dingen waar ik me voor schaam en op dag zesentwinig deel ik mijn celebrity crush.
30dagenblogchallenge2 - 30DBC - Dag 25: 10 dingen die ik lekker vind

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

52 reacties

  • Daar eet ik me ook echt altijd ziek aan als er na de verjaardag nog van over is haha

  • Haha met pindakaas is het volgens mij vaak: of je vind het echt heel lekker of je vind het afschuwelijk

 1. Oeee mango is heerlijk, maar helaas allergisch voor gebleken. Zelf kan ik heel blij worden van heerlijk eten, zoals op zijn tijd sushi, eten bij een michelinsterren restaurant en dergelijke. Maar, kan zo snel niet mijn favoriet opnoemen. Hehe.

  • Sushi! Die had eigenlijk ook wel op mijn lijstje gemogen, heb er helemaal niet aan gedacht met het maken van deze lijst haha

 2. Mmmm….. allemaal lekkere dingen ook link de 30DBC ga daar volgende keer ook aan mee doen

  • Leuk dat je hem ook eens gaat doen. Laat maar weten dan ga ik hem zeker volgen bij je

  • Stophoest is lang geleden dat ik dat op heb, maar dat vond ik ook altijd heel lekker. 🙂

 3. Wat een heerlijk lijstje! Mijn favoriet is op dit moment de chocolade framboos taart van de jumbo, te lekker!

 4. Ik ben fan van burratta. Overal waar ik het op de kaart zie staan, moet ik dat hebben!!! Al heb ik echt maar soms een goddelijke variant te pakken, het is het waard 🙂

  • Ik ben meer fan van witte chocola (wat eigenlijk geen chocolade is natuurlijk haha), maar sommige dingen vind ik puur ook wel lekker. chocolademousse bijvoorbeeld! Puur choco ijs heb ik nog nooit op

  • Ik ben ook gek op kaas ja! Mijn lijst had veel langer moeten zijn kom ik nu achter haha

  • Haha gelukkig houdt niet iedereen van hetzelfde. Ik vond cola vroeger ook niet lekker, maar toen ik diabetes kreeg heb ik het eigenlijk leren drinken omdat er destijd nog heel erg weinig andere light alternatieven waren. En inmiddels ben ik verslaafd haha

 5. Ik zie heel veel dingen in dit lijstje waar ik ook dol op ben. Maiswafels met roomboter en avocado is op dit moment mijn favoriete lunch!

 6. Anne - Travelgoodies.nl on

  Oeh ik krijg spontaan honger van dit artikel!! Doe mij die Tony Chocolonely maar 😉

  • Snoeptomaatjes vind ik ook wel lekker, maar ik pak ze eigenlijk zelden, terwijl ze wel altijd in huis zijn voor de kinderen.

 7. Allemaal lekker zeg! Ik ben dol op fruit en groenten. Soms eet ik gewoon rauw groenten zoals boontjes (maar wel jonge boontjes, splitkool etc) lekker met sambal

  • Boontjes rauw heb ik nog nooit echt op, vind boontjes op zich wel lekker. En ben dol op Sugar snaps

  • M&M’s zijn ook lekker. Ik had een tijdje terug die M&M’s met hazelnoten ipv pinda’s, ook wel lekker voor de verandering.

 8. Ahhh ik krijg spontaan zin in een kopje thee, watermeloen & een Mc Flurry Oreo zonder saus! Met deze 3 heerlijke toppers kun je mij ook heel blij maken!

  • Haha leuk om te lezen dat iemand anders zn oreo flurry ook liever zonder saus heeft!

 9. grappig, ik zeg ook van mezelf dat ik alles lust. maar als ik naar jou lijstje kijk zie ik toch dingen die nooit mijn voorkeur zouden hebben. En zo leer ik mezelf weer beter kennen.

  • Haha, nou ja niet lusten of niet zo lekker vinden zijn ook nog twee verschillende dingen he. Ik lust ook wel bijna alles, maar vind niet alles even lekker

 10. Ik heb ook een hekel aan alles waar alcohol in zit – en koffie lust ik ook niet – wat ik wel heel graag lust is spaghetti 🙂

  • Spaghetti is ook lekker! Grappig dat je ook niet van alcohol houd, dat hoor ik niet zo vaak haha

 11. missynicolekatje on

  Ik vind mango en meloen lekker en cola natuurlijk ps je hebt een leuke blog ga je zeker volgen.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: