30DBC – Dag 23: 3 dingen waar ik verdrietig van word

30

Drie dingen waar ik verdrietig van word, dat is de stelling van de drieëntwintigste dag van de 30 Dagen Blog Challenge. Aan de ene kant een hele makkelijker, want ik kan zo een hele rits met dingen opnoemen waar ik verdrietig van word. Maar aan de andere kant ook best een lastige vraag, want het is natuurlijk niet leuk om daar over na te denken. Dat is overigens ook al meteen iets waar ik verdrietig van word: nadenken over dingen waar ik verdrietig van word. Die was wel heel makkelijk. Hieronder drie andere verdrietig-maak-dingen.

1. Het verdriet van anderen

Een logische zul je denken, want niemand ziet andere mensen graag verdrietig. Maar ik heb daar vanwege mijn hooggevoeligheid erg veel last van. Ik neem namelijk letterlijk de gevoelens en emoties van anderen over, zonder dat ik dat altijd zelf doorheb. Soms voel ik me dan ineens heel verdrietig, terwijl ik geen idee heb waarom, tegenwoordig weet ik dan dat dat niet mijn emoties zijn maar die van anderen. Maar ik voel me dan wel echt oprecht verdrietig. Dit heb ik overigens niet alleen bij verdriet hoor, maar dat soort emoties zijn wel het lastigst.

2. De kinderen

Nou ja, het is niet zo dat ik verdrietig word van Dex en Odin, maar ik ben wel verdrietig als ik zie dat ze pijn hebben, zich niet lekker voelen of zelf verdrietig of ongelukkig zijn. Zo neemt Dex alles heel letterlijk op, wat soms heel zielig is.

Pas zaten we op een woensdagmiddag te lunchen huilt hij ineens dat hij pijn aan zijn voortanden heeft, want hij was op school heel hard op het bankje gevallen met zijn tanden. Naar de tandarts gegaan, allebei zijn voortanden los en één ervan terug naar binnen geduwd een stukje. Toen ik aan hem vroeg wat de juffrouw er van zei, vertelde hij dat ze het niet wist omdat hij zonder geluid had gehuild. Hij was namelijk bang dat hij naar huis moest als hij haar zou vertellen dat hij pijn had, want een ander kindje moest naar huis toen die ziek was. Op zo’n moment breekt echt mijn hart, dat mijn kind zoveel pijn heeft en er niemand was die hem getroost heeft.

3. Dierenleed

Ik kan er zo slecht tegen als dieren slecht behandeld worden. Soms delen mensen filmpjes op hun Facebook tijdlijn waarin je ziet hoe honden mishandeld worden, hoe koeien op brute wijze geslacht worden en meer van die misselijkmakende beelden. Ik klik daar nooit op, niet omdat ik mijn ogen wil sluiten voor het dierenleed, want ik realiseer me heel goed dat over de hele wereld dieren slecht behandeld worden. En het is ook niet erg om daar mensen van bewust te maken, maar ik ben letterlijk dagen verdrietig en miserabel als ik zo’n filmpje zie. Ik heb daar zelfs al last van als ik er alleen maar voorbij scrol en weet dat zo’n filmpje op Facebook staat.

Waar word jij verdrietig van

Ik kan nog wel meer dingen bedenken die me echt verdrietig maken, maar gelukkig hoef ik er maar drie te benoemen. Blij dat ik deze achter de rug heb, mijn minst favoriete dag van deze challenge denk ik. Wat zijn de dingen waar jij nu echt verdrietig van wordt, of denk je daar ook liever niet teveel over na?

30 Dagen Blog Challenge:

Kom nog meer over mij te weten! Op dag tweeëntwintig deel ik mijn hobby’s en passies en op de vierentwintigste dag van deze challenge vertel ik waar ik me voor schaam (oh ja, nog zo’n ‘leuke’).
30dagenblogchallenge2 - 30DBC - Dag 23: 3 dingen waar ik verdrietig van word

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

30 reacties

 1. Dierenleed, oneerlijkheid en zinloos geweld maken my zo verdrietig, ik ben ook hooggevoelig en kan daar helemaal in mee gaan..

 2. Het midden van belangrijke personen in mijn leven doet me regelmatig verdriet. Eigenlijk vind ik dit een best mogelijke opdracht van de challenge, ik heb geen zin om veel over verdriet te schrijven vaak.

  • grappig dat je dezelfde punten zou hebben! Denk dat iedereen deze wel voor een deel herkent

 3. phoooe ja herkenbaar!
  dierenleed ik kan er ook niet tegen, ik zit in een community om straatkatten te helpen en de dingen die je daar ziet.. echt niet normaal!
  Gewoon het lijden van anderen, is te erg

  • Wat goed van die community! Ik heb ooit vrijwilligerswerk in een dierenasiel gedaan, maar ben daar gestopt omdat ik er zo verdrietig en ongelukkig van werd om die honden daar dagelijks te zien zitten…

 4. Frederique on

  Ja zo naar als je kids verdrietig zijn. Ik word er ook altijd echt verdrietig van.

 5. Ik word ook verdrietig van die drie dingen. De laatste tijd ook echt om al het leed wat er plaats vind dagelijks. Mensen die anderen pijn doen. Vind dat zo moeilijk om mee te dealen. Probeer hierdoor soms maar het nieuws over te slaan omdat ik mij alles te veel aantrek.

  • Ja ik kijk eigenlijk nooit het nieuws, maar bijvoorbeeld op FB kom je ook al een hoop ellende tegen dagelijks van dingen die anderen delen, dus het is heel moeilijk het compleet te ontwijken

  • Dat is zo herkenbaar idd! Ik heb ook altijd hele rampenscenario’s op voorhand bedacht en maak me daar dan ook al druk om

  • Ja hier ook, het leed van de hele wereld. Daarom kijk ik niet veel het nieuws, al kun je met FB toch lang niet alles ontwijken

 6. Wat erg van Dex toen hij op zijn tanden was gevallen. Dat is mij vroeger ooit ook overkomen en dat doet zo’n pijn. Erg. Verder ben ik – zoals je weet – behoorlijk met verdriet bezig dus eigenlijk vind ik dit heel moeilijk om te beantwoorden. Dus laat ik het ook maar zo.

  • Mijn hart brak ook echt toen ik het hoorde van hem. En logisch dat je hier nu niet te ver op in wilt gaan, snap ik helemaal!

 7. Ik word verdrietig van alle bizarre dingen die tegenwoordig in de wereld gebeuren én van het feit dat mijn vriend en ik uit elkaar zijn..

 8. missynicolekatje on

  Ik vind dat je het mooi hebt omschreven zeg ik wordt van alle drie punten wel verdrietig.
  Kan heel slecht tegen onrecht en als andere mensen verdrietig zijn of dat kinderen verdrietig zijn.
  en dieren leed dat haat ik echt hoe kun je een dier leed aan doen kom op zeg.
  Ik vind dit een heel mooi stukje ik heb het ook met een brok in mijn keel gelezen.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: