30DBC – Dag 22: Mijn hobby’s en passies

20

Dag 22 van de 30 Dagen Blog Challenge, waarin ik het ga hebben over mijn hobby’s en passies. Ik denk dat deze in verschillende andere challenge dagen al wel aan bod zijn gekomen, een deel daarvan dan, want ik heb zoveel hobby’s (en passies, al noem ik veel van mijn hobby’s sowieso al passies dus is het eigenlijk een beetje hetzelfde) dat ik ze nooit allemaal in één blog besproken krijg. Maar goed, een paar moet wel lukken.

Ontwerpen

Ik ben dol op dingen ontwerpen in onder andere Photoshop. Zo zijn er heel weinig die het weten, maar via een Amerikaanse site kunnen mensen mijn zelf ontworpen stofjes bestellen (en ja, dat gebeurt serieus regelmatig!)en heb ik onlangs iets ontworpen dat daadwerkelijk geproduceerd en verkocht gaat worden (ook in Amerika, maar waar ik nu nog even niks over mag zeggen)). Verder ontwerp ik shirt-opdrukken, diverse logo’s en heb ik alle geboorte-, uitnodigings-, en kerstkaarten van de afgelopen jaren allemaal zelf ontworpen. Dat doe ik voornamelijk in Photoshop, maar ben nu ook bezig met het leren te werken met Illustrator.

Naaien

Een bekende voor degene die mij een beetje kennen of mijn 30 Dagen Blog Challenge de afgelopen dagen gevolgd hebben. Ik zit praktisch dagelijks achter mijn naaimachine, heb honderden digitale en papieren patronen, kasten vol stofjes, dozen en bigshoppers vol ‘vintage stofjes voor projecten’ en een hele serre die ingericht is als naaiatelier. Ik heb ook niet alleen een naaimachine, maar ook een lockmachine en een coverlockmachine. Die laatste heb ik nog maar sinds kort en eigenlijk nog te weinig mee gedaan, vanwege de drukte (en de hitte in de serre/mijn werkruimte) de afgelopen weken. Maar ik heb nog zoveel ideeën en inspiratie voor nieuwe projecten dat ik al enthousiast word door het er alleen al over te hebben.

hobbypassie02 - 30DBC - Dag 22: Mijn hobby's en passies

Schrijven

Ook geen onverwachte en wel echt een passie met de hoofdletter P. Ik kan mezelf helemaal verliezen in het schrijven over van alles en nog wat. Van uitstapjes die we gemaakt hebben met de kids, tot recensies over boeken, spelletjes, speelgoed, games en van verhaaltjes tot aan leuke do-it-yourself tutorials. Ik heb altijd de droom/ambitie/wens gehad zelf een boek te schrijven en hoop dat ook nog steeds eens waar te kunnen maken. Maar momenteel schrijf ik dus vooral op mijn blog, wat ook echt mijn grote trots is (naast de kids natuurlijk). Ik kan ook niet uitleggen wat ik zo leuk en geweldig vind aan schrijven, maar ik houd er gewoon van. Vroeger had ik altijd een dagboek en schreef ik pagina’s vol over mijn ervaringen, gedachten en belevenissen, nu doe ik dat online.

Jouw hobby’s en passies

Als ik het over passies heb, dan zouden Dex en Odin daar ook onder vallen, maar ik vond het een beetje raar om ze onder hobby’s en passies te plaatsen. Ze zijn veel meer dan dat, ze zijn mijn hele wereld, mijn leven, mijn alles. Vandaar dat ik het bij bovenstaande drie hobby’s/passies houd en het woord nu aan jou laat. Want wat zijn jouw hobby’s en passies?

30 Dagen Blog Challenge:

Kom nog meer over mij te weten! Op de eenentwintigste dag liet ik iets zien dat ik zelf gemaakt heb en op dag 23 van deze challenge deel ik drie dingen waar ik verdrietig van word.
30dagenblogchallenge2 - 30DBC - Dag 22: Mijn hobby's en passies

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

20 reacties

 1. Wat leuk dat ontwerpen! Ik hou daar ook van. Ben er alleen nog niet zo goed in haha. Zit mezelf spelenderwijs wat dingen aan te leren. Heerlijk om mee bezig te zijn, word daar ook echt blij van!

 2. Echt leuke hobby’s! Ik heb nog nooit echt genaaid, maar ik zou het wel eens willen proberen. Maar aan de andere kant heb ik zo veel interesses dat ik dan ook weer wat moet laten vallen.

 3. Wat gaaf dat je zelf dingen ontwerpt. Bloggen is in ieder geval een van mijn hobbies, verder vind ik koken leuk, fröbelen en maak ik zelf sieraden.

  • Sieraden maken vind ik ook heel leuk. Heb een heleboel kraaltjes enzo, maar komt er eigenlijk de laatste jaren nooit meer van

 4. Juliette - Strongbody.nl on

  Wat leuk om te lezen! Zo lekker creatief bezig zijn en wat ontzettend leuk voor je dat je één van je ontwerpen geproduceerd gaat worden. Wat een trots moment! Heel veel succes ermee!

  • Dat gaat via Spoonflower.com, moet je maar eens kijken, staan echt superveel leuke stofjes op van mensen over de hele wereld!

 5. Leuk om te zien dat je zo actief bezig bent met de challenge. Ik volg hem na vanaf het begin, en ik kom steeds meer over je te weten. Grappig om te lezen, mijn hobbies en passie zijn gelijk aan degene die jij hebt. Helaas kom ik door de drukte bijna niet meer toe aan het naaien. Ja, wel een gaatjes dichtmaken, knoopje aanzetten of broekpijpen korter maken. maar niet meer het leuke werk een patroon uittekenen en naaien. Ach, wie weet komt dat wel weer…

  • Leuk om te lezen! Die herstel werkzaamheden vind ik zelf ook niet zo leuk haha, idd het liefst gewoon lekker patronen tekenen en kleding in elkaar zetten. Hopelijk vind je er nog een keer de tijd voor!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: