30 DBC – Dag 20: Mijn favoriete plek in huis

16

Met de twintigste dag van de 30 Dagen Blog Challenge zijn we al weer op tweederde van deze leuke challenge aangekomen. Nog maar tien dagen te gaan, maar ook bij de laatste tien dagen zitten nog heel leuke vragen en stellingen die ik voor jullie ga beantwoorden. Maar eerst dag 20: vandaag nemen we een kijkje bij mijn favoriete plek in huis.

Mijn serre/werkatelier

Dat is geen vraag waar ik heel lang over na hoef te denken, want mijn favoriete plek in huis is natuurlijk de plek waar ik de meeste tijd doorbreng. Voordat we kinderen hadden, was dat onze gameroom/computerkamer, maar inmiddels is die naar de zolder verhuisd omdat we de kamer nodig hadden voor de oudste en bracht ik daar nog heel weinig tijd door vanwege de kinderen. Ik heb toen een hele tijd geen ‘eigen plekje’ gehad, maar een jaar geleden hebben Edwin en mijn vader de serre afgebouwd, wat nu mijn atelier/werkruimte is.

Echt zo heerlijk om weer een eigen ruimte te hebben, en nog zo groot ook. Ik breng daar dagelijks toch wel een aantal uren door en ook de kinderen hebben een tafeltje met stoeltjes en een speelkleed erin liggen zodat ze er ook lekker bij kunnen zitten of spelen. Met een heel groot, lang bureau voor mijn naaimachine/(cover)lockmachines, plotter, hittepers en PC, heel erg veel kastruimte en een verrijdbare kniptafel is onze serre echt helemaal ingericht voor al mijn werkzaamheden, activiteiten en creatieve projecten.

favoplek01 - 30 DBC - Dag 20: Mijn favoriete plek in huis

Alles stond overal

Voorheen zat ik met mijn naaimachine in de huiskamer, stond de PC met de plotter op zolder en de hittepers in de keuken en stonden de kratten en dozen met materiaal echt overal en nergens opgestapeld. En dat waren véél dozen en kratten. Het was dus altijd rommelig overal in huis, want er was gewoon geen plek meer om alles netjes ergens kwijt te kunnen. En ik moest elke dag alles helemaal opruimen voor het avondeten of als er visite kwam, wat heel veel tijd kostte. Nu kan ik projecten waar ik mee bezig ben, gerust een paar dagen laten liggen.

Het enige nadeel is dat we nog niks hebben om de hitte vanuit het dak tegen te houden, dus op dagen dat het dertig graden is en de zon er recht op staat, is het eigenlijk niet te doen om er lang te zitten. Daar moet dus nog schaduwdoek voor op het dak voor komen. Gelukkig heb ik om te bloggen een laptop, zodat ik ook overdag buiten kan zitten en veel van mijn andere werkzaamheden doe ik voorlopig toch ’s avonds als de kinderen in bed liggen.

Jouw favoriete plek in huis

Maar goed, mijn serre/werkatelier is dus met stip mijn fijnste plek in huis. Daarnaast zit ik ook graag buiten in de tuin als het lekker weer is of in de huiskamer samen met Edwin en de kids hoor. Ik ben nu ook heel benieuwd naar jouw favoriete plek in huis, dus laat maar weten!

30 Dagen Blog Challenge:

Kom nog meer over mij te weten! Op de negentiende dag van deze challenge vertelde ik van welke tien dingen ik blij word en op dag 21 laat ik dingen zien die ik zelf gemaakt heb.
30dagenblogchallenge2 - 30 DBC - Dag 20: Mijn favoriete plek in huis

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

16 reacties

    • Leuk! Haken doe ik soms ook, maar heb er eigenlijk het geduld niet voor, dus zijn dan kleine projecten haha

  1. Ik heb twee favoriete plekjes. De fijne stoel naast de koelkast waarin ik in de herfst en winter mijn kopje koffie drink. En mijn kantoortje waar ik blog.

  2. Wat een leuke challenge zeg. Super dat je ook een eigen plekje hebt, waar jij helemaal je gang kunt gaan. Dat heb ik ook, zo blij mee. Is ook wel nodig een plek waar jij je kunt terug trekken.

  3. Wat fijn zo’n eigen plekje! Ziet er erg mooi uit. Hier helaas niet zo’n plekje door ruimte gebrek, maar als het ooit kan maak ik het direct haha

    • Wij hebben er speciaal een serre voor aan het huis gebouwd haha, had er zo’n behoefte aan!

  4. Lijkt mij heel vermoeiend worden als alle spullen overal liggen. Ik denk niet dat ik daar tegen zou kunnen. Mijn favoriete plek in huis is mijn eigen kamer 🙂

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: