30DBC – Dag 19: 10 dingen waar ik blij van word

34

We zijn alweer negentien dagen onderweg met de 30 Dagen Blog Challenge. Vandaag maak ik een lijstje van 10 dingen waar ik blij van word. Niet zo’n hele moeilijke, want ik kan genoeg dingen opnoemen waar ik blij of gelukkig van word, het moeilijkste is waarschijnlijk om er daar tien uit te pikken. Maar ik ga mijn best doen! De volgorde is overigens willekeurig.

De kinderen

Okay soms kan ik ze achter het behang plakken, of zou ik willen dat ze as-je-blieft vijf minuten hun mond kunnen houden. Maar over het algemeen maken ze me dolgelukkig, alleen al door er te zijn. Mijn favoriete moment is als ze ’s morgens in ons bed gekropen komen, of als ze zelf komen voor een knuffel of een kus. En ik geniet ook zo van de grappige en wijze uitspraken die ze doen.

Schrijven/Bloggen

Logisch natuurlijk, ik zou het niet doen als ik het niet leuk vond of er niet blij van werd. Naast dat ik er heel veel plezier uit haal, is het voor mij ook een perfecte uitlaatklep. Ik vind het heerlijk om alles van me af te kunnen schrijven, maar vind het ook heel leuk verslagen of recensies te schrijven.

Naaien

Dit doe ik bijna dagelijks en ik heb er zelfs mijn werk van gemaakt, dus deze moet ook zeker op de lijst. Ik kan uren bezig zijn in mijn werkruimte met stofjes en patroontjes. Dit zie ik ook echt als ontspanning (afgezien van deadlines die soms gehaald moeten worden).

Wandelen

Ook iets wat ik dagelijks doe, inmiddels al ruim een jaar. Meestal met mijn moeder, maar ook wel eens alleen of met Mulan, onze hond. Gemiddeld lopen we tussen de 5 en de 10 kilometer per dag. Voornamelijk ’s avonds als de kinderen in bed liggen, en ik kijk er overdag vaak al naar uit.

Kringloopwinkels

Samen met mijn moeder bezoeken we toch zeker wel wekelijks één of meerdere kringloopwinkels. Echt geweldig vind ik het om er rond te snuffelen, elke keer weer spannend wat voor schatten je er tegenkomt! Mijn favo kringloop is ’n Habbekrats in Tilburg, daar komen we dan ook het meest.

Een boek lezen

Ik ben gek op het lezen van boeken. Eigenlijk al vanaf dat ik kan lezen, doe ik dat dagelijks. Mijn favoriete genres zijn young adult, fantasy en thillers, maar ik lees occasioneel ook wel eens een chicklit of ander genre. Ik lees het liefst in bed, lekker in de lounge set in de tuin of in bad. Fysieke boeken heeft mijn voorkeur, maar ik lees daarnaast ook e-books op mijn telefoon.

blij02 - 30DBC - Dag 19: 10 dingen waar ik blij van word

Qualitytime met het gezin

Ik vind het ook heerlijk om gewoon lekker tijd met het gezin door te brengen. Dit hoeft echt niet altijd heel spectaculair te zijn, ook al gaan we ook graag en regelmatig dagjes weg. Maar gewoon met zijn allen samen thuis in de tuin, de kids spelend, terwijl Edwin en ik als geeks achter onze laptop zitten. Of samen lekker op de bank een animatiefilm kijken.

Creatief bezig zijn

Dit is een heel brede, want onder creatief bezig zijn valt heel veel. Maar ik vind dat ook heel veel leuk. Lekker knutselen met de kinderen samen, ik verzin regelmatig nieuwe creatieve projecten waar ik mezelf dan weer een tijdje in kan verliezen. Ook design ik graag van alles op de PC, in Photoshop en ik ben pas begonnen om Illustrator onder de knie te krijgen. Er staan nog een aantal DIY’s voor op de blog klaar en naaien en schrijven is natuurlijk ook creatief.

Netflix

Ja ik word blij van Netflix. Ook van Videoland overigens. Want ik bingewatch graag series terwijl ik aan het werk ben of de was opvouw (dat laatste word ik overigens niet per se blij van). En Netflix staat helemaal vol met leuke series die je gewoon lekker aan één stuk door kan kijken. Daarnaast maakt Netflix mij ook blij als de kids er heerlijk rustig naar zitten te kijken, zodat ik wat in huis kan doen.

Familie en vrienden

Ik ben redelijk op mezelf, maar vind familie en vrienden ook erg belangrijk. Ik word blij van een middagje bij een tante of nicht op visite, iets leuks doen met een vriend(in), ‘tradities’ die in de loop van de jaren zijn opgebouwd, de maandagen samen eten bij mijn ouders thuis en fijne gesprekken met vrienden (online of live). Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik niet heel erg veel vrienden heb, dat ook niet nodig vind, maar degene die ik heb zijn wel goud waard.

En dan zijn we al bij mijn tien geluksmomentjes. Ik kan er nog wel meer verzinnen, maar dit zijn eigenlijk de eerste die in mijn opkomen en als ik ze teruglees dan hebben de meesten daarvan een dagelijkse plek in mijn leven. Er is toch niks fijners dan dagelijks dingen te doen waar je blij van wordt? Nu ben ik ook heel benieuwd naar de dingen waar jij blij van wordt, of wat jouw geluksmomentjes zijn.

30 Dagen Blog Challenge:

Kom nog meer over mij te weten! Op de achttiende dag kon je foto’s bekijken van toen ik nog klein was en op de twintigste dag van deze challenge vertel ik wat mijn favoriete plekje in huis is.30dagenblogchallenge2 - 30DBC - Dag 19: 10 dingen waar ik blij van word

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

34 reacties

 1. Dagelijks wandelen zou ik ook moeten doen. Klinkt goed, ook lekker dat je er overdag al naar kan uitkijken. Verder zou mijn lijstje bijna dezelfde zijn, grappig

 2. Ik word van veel bewegen en gezond eten blij…. maar ook kan ik een lui dagje op de bank met patat wel waarderen πŸ™‚

  • Dat is ook o.a. de reden dat ik deze challenge ben gestart, vind dit ook altijd leuk om bij anderen te lezen πŸ™‚

  • Gewoon aan beginnen! De eerste weken zijn zwaar daarna wordt het alleen maar leuker!

 3. Wat leuk! Ik wordt van veel dezelfde dingen ook blij… Dat wandelen zou ik vooral meer moeten doen, ook goed voor de lijn πŸ˜‰ haha

  • Zijn wel dingen waar je normaal nooit op die manier bij stil staat, dus is zeker eens goed om naar te kijken

  • Haha grappig, ik vind fietsen juist weer verschrikkelijk! Zo heeft ieder toch zijn voorkeuren

 4. ik herken veel van de dingen waar je blij van wordt. Ik knutsel ook graag met lapjes en draadjes, ik wandel elke dag een uur. En ja , ik schrijf heel erg graag! En natuurlijk geniet ik van mijn kinderen, maar niet meer dagelijks: ze wonen inmiddels zelfstandig

  • Leuk dat er een aantal punten overeen komen! De mijne wonen de komende 18 jaar hopelijk sowieso nog thuis haha. De jongste zegt altijd: Mama, ik blijf voor aaaaaltijd bij jou. hihi

  • Dat heb ik zelf nog nooit gedaan, maar denk ik wel al langer over na, ik ga je blogs er eens over nalezen!

  • Ik maak eigenlijk vanalles. veel voor mijn bedrijf qua labeldoekjes, speenkoorden, broekjes etc, maar ook voor mezelf dingen, gerecyclede tassen, sleutelhangers, kleding voor de kids en mezelf. Zal er ook wel een paar blogs aan wijden binnenkort!

 5. Wat een leuk lijstje heb je zo! Ik hou ook zo ontzettend van wandelen, netflixen, afspreken met vrienden en op avontuur gaan. hihi. Heerlijk, daar i s het seizoen nu ook onwijs naar. Nieuwe avonturen en herinneringen maken.

 6. Wat leuk om te lezen en mooi om even bij stil te staan! Ik word ook blij van vrienden en familie, schrijven en bloggen, lezen en heerlijk een momentje ontspannen met Netflix. Verder vind ik het ontzettend fijn om nieuwe dingen te leren over social media en blogs!

  • Daar besteed ik ook veel tijd aan inderdaad, informatie zoeken over blogs, seo, social media en alles daaromheen. Valt zoveel over te leren!

 7. Oh, wat een herkenbare geluksmomentjes! Op het naaien en Netflix na kan ik me er helemaal in vinden. Kunnen naaien spreekt me wel aan, maar niet zo veel dat ik hier daadwerkelijk tijd voor wil maken. Wij hebben geen televisie, maar ik vind het wel fijn om af en toe een film of serie te kijken, dus het had bijna mijn lijstje kunnen zijn. πŸ™‚

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: