30DBC – Dag 17: Verzamelingen en Obsessies

16

De zeventiende dag van de 30 Dagen Blog Challenge alweer, vandaag ga ik het hebben over mijn verzamelingen en obsessies. Grappig dat deze onder één dag vallen, want in mijn geval is het denk ik ook wel een beetje hetzelfde. In ieder geval ben ik over het algemeen nogal geobsedeerd door de dingen die ik verzamel. Of verzamel ik juist de dingen waar ik door geobsedeerd ben? Anyhow… ik ben dus gek op (of moet ik zeggen geobsedeerd door) het verzamelen van verschillende dingen. Daar kan ik dan ook wel pagina’s over volschrijven. Wat ik vandaag niet ga doen hoor.

Vintage en retro

Iets waardoor ik echt geobsedeerd ben zijn vintage en retro stofjes, gordijnen, dekbedovertrekken en tafelkleden. Als ik iets daarvan bij een kringloopwinkel tegenkom, dan MOET ik dat meenemen. Niet alleen echt vintage en retro, maar ook alles wat er een beetje op lijkt en leuke kinderdekbedovertrekken en gordijnen. Oh ja, en wollen dekens, van die lekker kitscherige ouderwetse. Die ook. Met als doel om ze voor verschillende upcycle-projecten te gebruiken, waaronder het maken van stoffen shoppers.

opaomashopper01 - 30DBC - Dag 17: Verzamelingen en Obsessies

Inmiddels heb ik echt bananendozen en bigshoppers vol met deze ‘projecten’. Ik zou, zonder te overdrijven, het hele dorp van een ge-upcyclede shopper kunnen voorzien met de dekbedovertrekken, gordijnen et cetera die hier op zolder en in de serre liggen te wachten. Maar toch blijf ik ze kopen als ik er vind en ben ik met elk exemplaar weer opnieuw dolgelukkig. Ik gebruik overigens ook andere dingen voor het maken van die tassen, zoals spijkerbroeken die versleten zijn en een tijd terug maakte ik er een van de carnavalskielen van mijn overleden opa en oma. Dat is nu alweer een poos mijn lievelingsshopper.

Nog meer obsessies

Dezelfde obsessieve verzameldrang heb ik overigens met design-papier. Bij de Action verkopen ze die in verschillende maten en diktes en met een wisselend assortiment. Als ik daar mooie van zie liggen dan moeten die ook mee. Ondanks dat ik weet dat ik er thuis nog meer dan genoeg heb liggen. Ik gebruik ze overigens wel heel regelmatig hoor. We knutselen ermee, ik snijd er met mijn plotter dingen uit en ik maak er kaartjes van waar ik soms iets opschrijf voor klanten die bij mij dingen bestellen. Maar goed, ik kan bij de Action heel moeilijk eraan voorbij lopen en denken: ik heb genoeg. Dus ik denk dat het wat dat betreft wel onder zowel obsessies als verzamelingen valt.

obsessies02 - 30DBC - Dag 17: Verzamelingen en Obsessies

Dit is nog maar het topje van mijn obsessieve ijsberg ben ik bang, maar voor nu laat ik het hierbij. Heb jij ook obsessies of verzamelingen? Ben je een obsessieve verzamelaar of verzamel je obsessies? Laat het vooral even weten! En ben je benieuwd naar de 30 Dagen Blog Challenge van anderen? Neem dan vooral ook even een kijkje op de blog van Blond & Bruin!

30 Dagen Blog Challenge:

Kom nog meer over mij te weten! Op de zestiende dag van deze challenge schreef ik over mijn favoriete kinderboek en op de achtiende dag kun je kinderfoto’s van mij bekijken.
30dagenblogchallenge2 - 30DBC - Dag 17: Verzamelingen en Obsessies

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

16 reacties

  • Haha leuk! Ik draag eigenlijk zelden rokjes, maar vind die met aparte prints wel altijd heel leuk. Dus soms koop ik ze, maar draag ze dan vaak alsnog niet. Heel zonde

 1. Ik dacht wat is dat nu weer een 30DBC – Hahaha

  Ik deed mee aan 40 dagen bloggen tijdens de vastenperiode, ook pittig! Maar ik blogde ze helemaal vol!

  Ik heb een obsessie met knutselmaterialen en wol en garen!

  • Haha ja het is wel even doordoen, had gelukkig vooruit gewerkt al deels 😉
   Knutselspullen heb ik hier ook kasten van vol ja, super leuk!

 2. Ja hoor ik heb ook zo een obsessie – ik maak zelf juwelen met kleine kraaltjes – en ik heb meer dan genoeg kralen, maar als ik iets leuk zie dan wil ik het ook nog graag kopen 🙂

 3. haha wat een leuke verzameling. ik heb dat zelf helemaal niet. maar ik ben wel een shopaholic voor zowel mezef als de kidneren

  • Dat telt misschien ook wel een beetje als een verzameling? kledingverzameling haha

 4. Haha wat leuk die shopper gemaakt van je opa en oma carnavalskleding! Mooie herinnering! Ik zelf verzamel niet echt iets speciaals, maar vind het wel leuk om te zien wat andermans passies zijn!

  • Die shopper is echt favoriet! Niks sparen is ook wel weer lekker, scheelt een hoop spullen in huis haha

 5. Ik heb niet echt obsessie. Wel erg druk altijd met knutselen. Nouja misschien misschien wel een obsessie met kaarsen/geurkaarssn

  • Kaarsjes zijn ook leuk! Binnenkort schrijf ik een tutorial om zelf leuke kaarsen te maken!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: