30DBC – Dag 15: Iets waar ik spijt van heb

24

Met deze vijftiende dag zijn we precies op de helft van de 30 Dagen Blog Challenge! En tot nu toe lopen we ook nog precies op schema, super mooi. Vandaag gaan we het hebben iets waarvan ik spijt heb. Daar moet ik echt even goed over nadenken. Want natuurlijk kan ik héél veel kleine dingen verzinnen waar ik spijt van heb, maar echt iets heel belangrijks waar ik echt ‘de rest van mijn leven spijt van heb’ kan ik eigenlijk niet verzinnen.

Kleine dingen zijn bijvoorbeeld:

 • Spijt dat ik in bepaalde situaties niet voor mezelf opgekomen ben
 • Spijt dat ik iemand niet eens flink de waarheid heb gezegd toen ik de kans had
 • Spijt dat ik die nieuwe schoenen heb laten staan en ze daarna uitverkocht waren
 • Spijt dat ik dat veel te dure apparaat heb gekocht, waar ik eigenlijk niks mee doe
 • Spijt dat ik niet vaker mensen bezocht heb toen ik de mogelijkheid had
 • Spijt dat ik bepaalde mensen vertrouwd heb
 • Spijt dat ik een hele zak chip op heb, maar er eigenlijk niks van geproefd heb
 • Spijt van iets dat ik gezegd heb en niet terug kan nemen
 • Spijt van dingen die ik niet gezegd heb
 • Spijt van de energie die ik in sommige mensen gestoken heb

Geen spijt van mijn fouten

Maar echt grote dingen, leven veranderende dingen waar ik spijt van heb… Nee die kan ik zo echt niet bedenken. Er zijn misschien wel dingen die ik anders of beter had kunnen doe. Maar ook van de fouten die ik gemaakt heb, heb ik veel geleerd. En al die fouten hebben me wel gemaakt tot wie ik ben en tot waar ik nu sta in het leven. Dus wie ben ik om daar dan echt spijt van te hebben? Ik zou momenteel namelijk nergens anders willen zijn dan waar ik nu ben. En je hebt er ook niks aan om in het verleden te blijven hangen, dat probeer ik dan ook zo min mogelijk te doen.

Dus ik denk dat ik deze vijftiende dag redelijk kort kan houden. Maar ik ben wel heel nieuwsgierig naar de dingen waarvan jij spijt hebt! Hoeven ook geen grote bekentenissen te zijn hoor, kleine dingen keur ik ook goed.

30 Dagen Blog Challenge:

Kom nog meer over mij te weten! Op de veertiende dag van deze challenge besprak ik mijn goede en slechte eigenschappen en op de zestiende dag schrijf ik over mijn lievelingsboek als kind.
30dagenblogchallenge2 - 30DBC - Dag 15: Iets waar ik spijt van heb

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

24 reacties

 1. Vooral die eerste twee.. als iemand iets naars zegt heb ik niet gelijk een weerwoord, na een kwartier denk ik altijd.. had ik dit maar gezegd dan had diegene nooit meer iets naars tegen mij gezegd.

 2. Haha die zak chips komt me ook wel bekend voor! Ik kan me genoeg dingen bedenken waarvan ik spijt heb

 3. Hmmm… hier geen grote dingen waar ik spijt van heb… Wel de kleinere dingen zoals een hele reep chocolade opeten of teveel drinken 😉

 4. Ik heb eigenlijk wel spijt dat ik niet veel eerder ben begonnen met mijn droom na te jagen, maar op zich is dat niet echt erg, want nu heb ik gevonden wat ik altijd wilde =D

 5. Wat mooi geschreven, leuk onderwerp! Je hebt helemaal gelijk, je leert van fouten en in het verleden blijven hangen heeft geen zin!

 6. Heeeeeel herkenbaar en voor velen ook denk ik! Ik heb af en toe wel spijt, maar leer steeds meer denken “ach, het hoort erbij”!

  • Idd, iedereen heeft wel dingen waar ie spijt van heeft. Zolang je er maar niet in blijft hangen toch.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: