30DBC – Dag 14: 3 goede en 3 slechte eigenschappen

24

Drie goede en drie slechte eigenschappen… Best lastig om die van jezelf te benoemen. Ik wil natuurlijk niet arrogant overkomen met mijn goede eigenschappen. En ik wil niet zeggen dat ik geen slechte eigenschappen heb, maar ze benoemen is nu ook weer niet het leukste om te doen. Maar goed, here goes nothing:

Goede eigenschappen:

 • Doorzettingsvermogen
  Als ik iets graag wil, dan ga ik er ook echt voor 200 procent voor en dan komt opgeven in mijn woordenboek niet voor. Meestal krijg ik het dan uiteindelijk ook wel voor elkaar. Maar het moet wel echt mijn interesse hebben, ben ik ergens niet enthousiast over of is het niet mijn ding, dan kan ik me er eigenlijk ook niet toe zetten en vind ik het zonde mijn energie daaraan te besteden.
 • Eerlijk
  Ik weet niet of dit echt onder goede eigenschappen valt, want ik kan eigenlijk niet liegen. Daar waren mijn ouders en zusje al redelijk snel achter, bij de halfbakken pogingen die ik wel eens deed, was de waarheid gewoon van mijn gezicht af te lezen. Aan de andere kant ‘weet’ ik het ook als iemand anders niet eerlijk is, dus dat mes snijdt wel aan twee kanten. Ik vind het daarom ook heel belangrijk dat Dex en Odin eerlijk zijn en wij richting hen ook zo min mogelijk ‘leugentjes om bestwil’ gebruiken.
 • Creatief
  Ik ben eigenlijk van kleins af aan al erg creatief en ben daar ook dagelijks mee bezig. Tekenen, schilderen, schrijven, knutselen, ontwerpen, naaien… Ik creëer graag dingen en ik zie overal wel een creatieve uitlaatklep in. Ik vind het daarom ook echt heerlijk dat ik daar mijn werk van heb kunnen maken. Hoeveel mensen kunnen tenslotte zeggen dat ze van hun passie hun beroep hebben gemaakt.
creative1 - 30DBC - Dag 14: 3 goede en 3 slechte eigenschappen

Slechte eigenschappen:

  • Controledrang
   Ik houd graag overal overzicht over, heb graag alles onder controle, geef dingen niet graag uit handen. En ben er van overtuigd dat als iets goed moet gebeuren je het zelf moet doen. Kortom, ik ben een echte controlfreak. Over het algemeen heeft de buitenwereld daar geen last van (denk ik), maar voor mezelf is het wel vermoeiend, zeker in combinatie met de volgende ‘slechte eigenschap’.
  • Faalangst
   Dit is denk ik degene die ik het liefste anders zou zien, ik heb namelijk behoorlijk faalangst. Die waarschijnlijk voorkomt uit mijn extreme perfectionisme. Ik ben er overigens zelf nog niet zo heel lang achter dat ik faalangst heb, daarvoor waren het allemaal ‘losse dingen’ waar ik last van had. Zoals slechter presteren als mensen meekijken (zo deed ik 4,5 jaar over mijn rijbewijs) of het ontwijken van nieuwe dingen (zodat ik geen fouten kan maken).
  • Eigenwijs
   Ik denk dat iedereen die mij een beetje kent dit wel kan beamen, want ik ben ook niet een klein beetje eigenwijs. Hier heb ik zelf overigens het minste last van, maar ik kan me heel goed voorstellen dat dit voor anderen een irritante karaktereigenschap kan zijn. Maar goed, eigenwijs is ook wijs. En liever eigenwijs dan helemaal geen zelfvertrouwen, om er maar eens een Loesje-spreuk tegenaan te gooien.

  Zit in het karakter

  Ik heb dus duidelijk nog een hoop om aan te werken, al denk ik niet dat ik ooit nog van die eigenwijsheid af kom en die controledrang zit er ook wel aardig ingebakken. De faalangst wil ik in principe nog wel graag iets aan doen, al vraag ik me af in hoeverre je daar vanaf komt, dat zit ook wel deels in je karakter en ‘hoort’ ook wel een beetje bij mijn perfectionisme. Mijn goede eigenschappen compenseren het dan misschien nog een beetje

  Maar goed, genoeg over mij. Tijd om de rollen weer eens om te draaien. Ik ben nu namelijk ook wel heel benieuwd naar jouw goede en slechte eigenschappen.

  30 Dagen Blog Challenge:

  Kom nog meer over mij te weten! Op de dertiende dag van deze challenge keek ik naar mijn verborgen talenten en de vijftiende dag staat in het teken van iets waar ik spijt van heb.
  30dagenblogchallenge2 - 30DBC - Dag 14: 3 goede en 3 slechte eigenschappen

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

24 reacties

 1. Ik was het meest benieuwd naar je slechte karaktereigenschappen ; ) Vooral dat eigenwijze vond ik een intrigerende. Ik kan me voorstellen dat dit voor zowel je zelf als je omgeving best lastig kan zijn.

 2. Wat leuk om te kezen en soms goed om stil te staan en te beseffen wat je kwaliteiten zijn en waar je wat minder in bent.

  • Thanks! Misschien is het zelfs wel makkelijker om je slechte te benoemen dan je goede

 3. Altijd lastig om te benoemen ja, vooral de slechte eigenschappen. Tijdens sollicitaties komen deze vragen ook vaak voorbij, vreselijk altijd!

 4. hahah goede eigenschappen: – perfectionistisch -doorzetter -creatief slechte eigenschappen: – perfectionistisch -houdt van praten -draaft soms wat door.

  • Perfectionist had ik in eerste instantie zelf bij de slechte staan, maar toen bedacht ik me dat het ook een goede is idd. Dus heb ik hem maar eruit gelaten:p

  • Mocht je zin hebben kan je hem zelf ook beginnen 😉 zijn er meer die er later mee starten

 5. Deze vraag vind ik altijd het moeilijkste ik zou makkelijk de negetive kunnen opsommen maar positief is moeilijk, maar ik vind wel dat ik aan het makkelijker vind om te zeggen dan vroeger. Leuke post doet je eens nadenken over je zelf xx

  • Denk dat heel veel mensen de negatieve makkelijker vinden dan de positieve over zichzelf;)

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: