30DBC – Dag 13: Mijn verborgen talent(en)

18

De dertiende dag van mijn 30 Dagen Blog Challenge, mijn verborgen talenten… Dit vind ik best een lastige om eerlijk te zijn. En dan vooral omdat ik eigenlijk geen ‘verborgen talent’ van mezelf kan bedenken. Dus misschien heb ik ze wel niet, of zijn ze zo goed verborgen dat ik ze zelf ook nog niet gevonden heb haha. En ik weet ook niet wat er precies verstaan wordt onder verborgen talenten. Zijn dat talenten die inderdaad nog niet ontdekt zijn, of zijn dat talenten die anderen nog niet bij mij ontdekt hebben?

Autodidactisch

Waarschijnlijk dan het laatste, aangezien ik natuurlijk niks kan vertellen over talenten die ik zelf nog niet ontdekt heb en dus het bestaan ook niet van weet. Want wie weet ben ik wel heel goed in ijssculpturen maken of kan ik geweldig goed snelbreien met mijn ogen dicht. Ik heb het geen van beide ooit geprobeerd, dus you never know…

pippiquote1 - 30DBC - Dag 13: Mijn verborgen talent(en)

Maar om niet verder af te dwalen van de vraag. Ik denk dat mijn uitstekende autodidactische vermogen het dichtste bij een verborgen talent komt, omdat heel weinig mensen dat überhaupt weten. Ik ben heel goed in het mezelf aanleren van dingen. Zo heb ik nooit een naaicursus of naailes gehad en is naaien de hoofdbezigheid van mijn eigen bedrijf. Ik heb ook nooit iets van een opleiding of ook maar één les gehad in grafisch design of journalistiek en toch heb ik regelmatig design-opdrachten en ben (hoofd/eind)redacteur geweest voor verschillende websites. En zo zijn er nog wel een paar voorbeelden te noemen die ik mezelf aangeleerd heb.

Wel of geen talent?

De andere kant van die medaille is dat ik eigenlijk ook geen keus heb, mezelf dingen aanleren is de enige manier die ik ken om een vaardigheid onder de knie te krijgen en ook de enige manier die voor mijn werkt. Dus eigenlijk weet ik ook niet of het echt een talent is, of een ‘gebrek’ dat ik toevallig om heb weten te zetten in iets positiefs. Maar goed, dat is misschien ook al wel een talent op zich…

Heb jij verborgen talenten, of talenten die de buitenwereld eigenlijk nooit te zien krijgt? Daar ben ik natuurlijk weer heel benieuwd naar, dus laat vooral weer even een reactie achter!

30 Dagen Blog Challenge:

Kom nog meer over mij te weten! Op de twaalfde dag van deze challenge maakte ik je deelgenoot van mijn angsten en de veertiende dag gaat over mijn goede en slechte eigenschappen.
30dagenblogchallenge2 - 30DBC - Dag 13: Mijn verborgen talent(en)

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

18 reacties

  1. Eigenlijk wel leuk om hier eens bij stil te staan of over na te denken. Ik zou zo snel niks kunnen bedenken over wat mijn verborgen talent is. Ga er eens een nachtje over slapen 😉

    • Da’s ook een heel mooi talent en iets waar je ook zeker wel trots op mag zijn hoor!

  2. Ik weet niet echt of ik verborgen talenten heb … lastige vraag inderdaad. Misschien moet ik ze ook nog ontdekken.

  3. Dit vond ik ook een best lastige vraag! Alleen toen ik erg goed over ging denken, kwam er toch iets naar boven poppen. Dat vertel ik op mijn blog als ik bij dag 13 ben.

    • In principe wel denk Ik, maar het is wel een nadeel dat ik dus geen officiële diploma’s heb. Behalve zwemdiploma maar daar kom ik niet zover mee haha

  4. Een verborgen talent is er eentje dat je nog niet ontdekt hebt of waar je nog niks mee doet en je omgeving dus ook nog niets van afweet. Voor mij is o.a. naaien en handwerken er zo eentje… daar doe ik al jaaaren niks meer mee 🙂

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: