Deze uitstapjes met de kids staan op de planning

40

Drie weken vrij heeft Edwin deze zomervakantie. Drie weken lekker doen waar we zin in hebben. En drie weken die we als gezin samen door kunnen brengen. En zoals je eerder al kon lezen, gaan wij dit jaar niet op vakantie, maar vullen we onze vrije dagen met leuke en educatieve dagjes weg voor de kinderen (en onszelf). We hebben daarom de afgelopen weken al goed gekeken waar we allemaal zéker naartoe willen. En voor zover mogelijk hebben we daar de kaartjes al voor aangeschaft via kortingsacties en ticketveilingen. We hebben nu dus al een mooi lijstje met uitstapjes klaarstaan, die ik ook graag met jullie deel.

World of Dino’s

World of Dino’s staat al maanden bovenaan ons uitstapjes-lijstje. Vanaf dat we hoorden dat de grootste dino expo van Europa in de Jaarbeurs neer zou strijken, wisten we dat we erheen moesten met onze paleontologen-in-spé. Maar liefst 60 levensgrote en bewegende dino’s zijn te bewonderen tijdens deze tentoonstelling die plaatsvindt van 7 juli tot 2 september in de Jaarbeurs, Utrecht. Wij bestelden onze tickets via de Spoordeelwinkel en gaan dus lekker met de trein, samen met oma, wat voor Dex en Odin ook al een uitje op zich is.

Kijk voor meer informatie of kaartjes op World of Dino’s. Daarnaast zijn kaartjes ook te vinden op Ticketveiling.nl.

NEMO Science Museum

Ook deze stond al een tijdje op ons lijstje en daarnaast hoorden we er uit de omgeving heel veel positieve geluiden over: het NEMO Science Museum in Amsterdam. Een museum met maar liefst 5 verdiepingen vol wetenschap en techniek. De kinderen kunnen er met energie spelen en als een echte wetenschapper een labjas aantrekken om wetenschappelijke proefjes te doen. Verder leer je er alles over ons heelal en over het menselijk lichaam en kun je een kijkje nemen in de historie van onze techniek. Echt iets voor Dex dus!

Kijk voor meer informatie of kaartjes op de website van het NEMO Science Museum. Met de Bankgiro VIP Kaart heeft één persoon gratis toegang tot het NEMO Science Museum.

uitjesplanning04 - Deze uitstapjes met de kids staan op de planning
Foto: DigiDaan, NEMO Science Museum

Avonturenboerderij Molenwaard

Iets wat Dex en Odin geweldig vinden is bij mijn oom de kippen eten geven en kuikentjes aaien en bij mijn peetoom en peettante groente en fruit plukken uit de tuin. Toen ik Avonturenboerderij Molenwaard in Groot-Ammers ontdekte, was ik dan ook meteen enthousiast. Deze avontuurlijke boerderij heeft eind maart zijn deuren geopend en sindsdien kunnen kinderen er naar hartenlust het boerenleven ontdekken. Samen met Fien & Teun van de gelijknamige televisieserie. Om eerlijk te zijn, zijn wij niet bekend met die serie, maar dat mag de pret niet drukken. Avonturenboerderij Molenwaard heeft ook elke maand een thema, deze maand is dat Paw Patrol en daar zijn onze jongens dan wel weer gek op.

Kijk voor meer informatie en kaartjes op de Avonturenboerderij Molenwaard website. Daarnaast kun je ook bieden op kaartjes voor deze avontuurlijke boederij op Ticketveiling.nl.

Gif! Expositie in Naturalis

Van zowel Sandra van Curiosityworld als van de juf van Dex kregen we als tip om eens naar Naturalis in Leiden te gaan, want dat zou echt iets voor Dex zijn. Helaas is het Naturalis museum tot 2019 gesloten wegens grote verbouwing, maar kun je er wel de Gif! Tentoonstelling bezoeken. Hier leer je alles over gif, kun je een leuk familiespeurspel doen, je eigen paddenstoelenmaaltijd maken en kun je in de huid kruipen van niemand minder dan Dex zijn grote voorbeeld: Freek Vonk. Ook kun je meekijken hoe een dierenverzorger met giftige dieren omgaat en leer je hoe een gifslang eet. Daarnaast staan de maandagen in de zomervakantie in het teken van vreemde beesten die de kinderen zelf gaan tekenen met water en wasco. En dinsdag is dino-dag. Ik denk dat wij al wel weten op welke dag we gaan.

Voor meer informatie of kaartjes kijk je even op de site van Naturalis. Vakantieveilingen.nl biedt ook kaartjes aan voor deze giftige expositie.

uitjesplanning01 - Deze uitstapjes met de kids staan op de planning
Foto: Marten van Dijl, Naturalis

Prehistorisch Dorp

Het bestaat blijkbaar al een aardige tijd, maar ik had er nog nooit van gehoord, totdat ik er op Facebook iets over voorbij zag komen: het Prehistorisch Dorp in Eindhoven. Een korte Google-sessie wist mij ervan te overtuigen dat deze ook op onze vakantie-lijst moest. Het Prehistorisch Dorp laat je 15.000 jaar terug in de tijd gaan en neemt je mee op reis door maar liefst 6 historische tijdperken in archeologisch correcte, nagemaakte historische settings. In dit openluchtmuseum kun je onder andere op jacht met een echte speer, ontmoet historische figuren zoals Vikingen en Romeinen, kunt vuur leren maken en broodjes bakken boven een open vuur. Lijkt mij een superleuk uitstapje voor Dex en Odin en het is nog redelijk in de buurt ook!

Voor meer informatie en kaartjes kun je een kijkje nemen op de website van het Prehistorisch Dorp in Eindhoven.

Linnaeushof

Deze hebben we niet zelf uitgekozen. Sterker nog, ik had er zelfs nog nooit van gehoord, totdat Edwin van zijn werk vier kaartjes voor zijn verjaardag kreeg: Linnaeushof in Heemstede. De grootste speeltuin van Europa. Maar liefst 350 speeltoestellen en attracties telt deze speeltuin, waarvan ik nog steeds moeite heb om de naam in één keer goed te schrijven. Een kartbaan voor kinderen, een minigolfbaan, een superglijbaan (die gaan Dex en Odin héél gaaf vinden), de (volgens Linnaeushof zelf) iconische kruipspin… en nog heel veel meer. Voor ons niet echt om de hoek, maar wel iets waar de jongens zich oneindig kunnen vermaken.

Voor meer informatie en kaartjes ga je naar de website van Linnaeushof.

uitjesplanning03 - Deze uitstapjes met de kids staan op de planning
Foto: Linnaeushof

Museon

Ik had er wel eens van gehoord, maar me nooit verdiept in wat het precies inhield, totdat hij voorbij kwam op Ticketveiling: Museon in Den Haag. Een interactief museum voor cultuur en wetenschap. De tentoonstellingen, en de activiteiten daar omheen, staan allemaal in het teken van de mens en onze planeet, van de natuur om ons heen tot aan onze technologie. Het Museon heeft verschillende ‘vaste’ tentoonstellingen zoals de nieuwste One Planet-tentoonstelling die spelenderwijs antwoord geeft op de vraag hoe wij de aarde samen gezond en leefbaar houden. Een erg groot, maar interessant thema! Daarnaast heeft Museon in de zomervakantie ook een aantal tijdelijke thema’s waaronder een Wilde Bijen-expositie (Dex is de laatste tijd helemaal in de ban van bijen) en een tentoonstelling over Ridders en Kastelen. Alle exposities zijn heel erg interactief en dus niet alleen maar om naar te kijken. Ik denk dat dit voor Dex en Odin heel erg leuk en leerzaam is.

Voor meer informatie en kaartjes kun je op de website van het Museon kijken. Ook via Ticketveiling.nl kun je bieden op kaartjes voor dit interactieve museum.

Fort Pannerden

Toen we een tijdje terug bij vrienden verbleven in Millingen aan de Rijn, kregen we als tip om Fort Pannerden eens te bezoeken met de jongens. Daar hadden we in die dagen geen tijd voor, maar we besloten dat we er zeker eens heen gingen. Deze vakantie gaan we weer twee nachtjes logeren in Millingen, en het leek ons een mooi moment om Fort Pannerden dan ook een bezoekje te brengen. Dit Fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie is vijf verdiepingen hoog en ligt verborgen onder de aarde. Er zijn voor jong en oud verschillende dingen te doen, zo kun je meedoen aan een expeditie en is er een soldatenmuseum. Voor Dex en Odin is rondkijken in een ‘echt’ fort natuurlijk al heel erg spannend en ik ben zelf eigenlijk ook nog nooit in een fort geweest.

Voor meer informatie en kaartjes verwijs ik je door naar de website van Fort Pannerden.

Zoals je ziet gaan wij ons met zoveel niet vervelen deze zomervakantie! Benieuwd wat wij vonden van al deze uitstapjes? Houd mijn blog dan goed in de gaten, want ik schrijf overal naderhand een verslagje van! Welke uitstapjes heb jij allemaal op de planning staan? Of welk(e) dierentuin/museum/pretpark/speeltuin zouden we volgens jou ook nog absoluut moeten bezoeken?

Korting op uitjes

Voor zowat alle uitstapjes is online wel korting te vinden. Weet je niet waar je moet beginnen met zoeken, lees dan vooral mijn blog vol tips voor korting op uitjes.

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

40 reacties

  • Efteling is ook altijd leuk he! Wij wonen er 10 minuten vandaan ofzo maar komen er eigenlijk veel te weinig!

 1. Wat een leuke uitstappen hebben jullie gepland! Wij hebben enkele uitstapjes genoteerd om te doen (binnen en buiten) en zien het een beetje dag per dag.

  • Groot Gelijk! Wij hebben voor de meeste de kaartjes maar hebben nog geen vaste planning hoor. Dat zien we ook nog wel 🙂

 2. Leuke uitjes op de planning!
  Wij waren vorige week bij World of Dino’s toevallig. Mijn jongste vond het bwel heel spannend, maar heeft het er nu nog over.
  Bij Avonturenboerderij Molenwaard zijn wij ook laatst geweest. Op mijn blog kun je daar een verslag van terugvinden, als je dat leuk lijkt. Wat is dat een top-uitje zeg! Alles ziet er zo gezellig uit!
  Heel veel plezier!

  • Ik ga je blog erover opzoeken en lezen! Zelf zijn we inmiddels ook geweest en erover geblogd! Wat een gaaf concept zeg!

 3. wij hebben ook een jaar alleen maar uitstapjes gemaakt! ik kan het iedereen van harte aanbevelen. Wij hadden zoiets van “zo de wind waait, waait mijn jasje En we kwamen op de gekste plaatsen : Eindelijk eens een keer Marken en Volendam gezien !

  • Ben zelf ook heel benieuwd naar die Haha, niet zelf uitgezocht maar het klinkt heel cool

 4. Ik zou eigenlijk ook nog graag naar NEMO willen! Geen idee of het alleen op kinderen gericht is, maar het klinkt altijd wel interessant ;p

  • Haha nou vind die voor mezelf ook heel leuk dus ik denk wel dat het ook voor volwassenen kan toch;)

 5. Nou je hebt zeker veel uitstapjes gepland staan! Echt super leuk. Ik ben ook benieuwd naar Nemo. Geniet er in ieder geval van

 6. Hele leuke lijst, Museon vind ik persoonlijk iets meer voor oudere kinderen, maar Nemo is zeker leuk. Geldt ook voor Linneushof, al heb ik persoonlijk geen goede herinneringen daaraan.

  • Ben nooit eerder bij museon geweest dus ben benieuwd dan! Oh Oh iets vervelends meegemaakt bij linnaeus?

  • Ben er nog nooit geweest, ook niet als kind dus ben zelf ook heel nieuwsgierig ernaar haha

 7. Leuke uitstapjes hebben jullie gepland. Ze zijn allemaal super leuk en educatief ook. En soms ook lekker even spelen zoals in lineushof. Genieten!!

  • Het zijn ook allemaal dingen die bij onze kids passen 🙂 hebben we uiteraard ook naar gekeken!

 8. Linneaushof moet je echt doen! Ideaal, neem ook zwemkleding mee. Hebben er ook een groot watergebeuren bij. Wij gaan er straks in de vakantie ook zeker heen.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: