30DBC – Dag 11: Een film of serie die iedereen gezien moet hebben

22

Dag 11 van de 30 Dagen Blog Challenge, een film of serie die iedereen gezien moet hebben. Dit is natuurlijk een onmogelijke vraag, want welke series of films je graag kijkt is heel persoonlijk en afhankelijk van welk genre je houdt en waar je juist helemaal niet van houdt. Maar goed, ik beantwoord deze challenge vanuit mezelf dus kan natuurlijk wel een serie noemen waar ik echt heel enthousiast over ben. En dat is OITNB, oftewel Orange is the New Black, een Netflix Original over het leven in de vrouwengevangenis.

Orange is the New Black Vrouwengevangenis

Piper Chapman is de hoofdpersoon in Orange is the New Black, een jonge vrouw die vijftien maanden de gevangenis in moet voor een misdaad die ze tien jaar eerder begaan heeft. Al snel komt ze erachter dat het leven in een oranje gevangenisoverall geen pretje is. En dat je uit moet kijken wie je tegen je krijgt, dat niemand eigenlijk echt te vertrouwen is en ook het gevangenispersoneel omkoopbaar is.


Inmiddels is de serie zo’n vijf seizoenen onderweg en verschijnt later deze maand het zesde seizoen op Netflix. Die zullen Edwin en ik dan waarschijnlijk wel weer lekker gaan bingewatchen in een weekend, want Orange is the New Black is wel echt zo’n serie die je in één ruk uit wilt zien. Al viel het vijfde seizoen wel een beetje tegen ten opzichte van eerdere seizoenen. Dit had er blijkbaar mee te maken dat ze dat seizoen een schrijverswissel hebben gehad en de nieuwe schrijvers dat seizoen niet als creators maar als ‘kijkers’ geschreven hadden. Seizoen zes zou wel weer van hoog niveau moeten worden. Dus ik ben heel benieuwd!

En ik ben ook heel benieuwd welke serie iedereen volgens jou echt moet gaan kijken of welke film jouw favoriet is. Misschien ontdek ik dan ook nog wat nieuwe titels voor op mijn to-watch lijstje. Zo’n lijstje kan tenslotte nooit lang genoeg zijn toch?

30 Dagen Blog Challenge:

Kom nog meer over mij te weten! Op de tiende dag van deze 30 dagen deelde ik drie prestaties waar ik trots op ben en op de twaalfde dag schrijf ik over iets waar ik bang voor ben.
30dagenblogchallenge2 - 30DBC - Dag 11: Een film of serie die iedereen gezien moet hebben

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

22 reacties

  • Breaking Bad vind ik geweldig! OITNB vond ik alleen seizoen 5 wat minder, maar ik hoop op verbetering πŸ˜‰

 1. Ook ik ben afgehaakt bij OITNB. We keken het samen maar na een aantal seizoenen waren we er (sorry) toch ‘klaar’ mee. Welke series bij ons favoriet waren / zijn? Damaged, 13 reasons why, Homeland, Blacklist, Shooter, Lucifer, The Sinner, The Punisher, Mindhunter, Sons of Anarchy. Die laatste is heftig, maar zΓ³ gaaf. Je ziet, heel gevarieerd.

  • Een aantal heb ik er ook al van gezien en een aantal niet, diegene zal ik eens opzoeken, want ik denk dat we wel een beetje dezelfde smaak hebben πŸ™‚

 2. Orange is the New Black hebben wij ook gekeken inderdaad, we wachten op het volgende seizoen! Zo hebben we ook
  Orphan Black gekeken, heel spannend!

 3. Ik heb OITNB nu 2x gezien, nog een paar dagen en dan komt het nieuwe seizoen eindelijk op netflix!!! Daarnaast kijk ik ook graag Prison Break. Heb iets met gevangenissen haha

 4. Ik vond de eerste 4 seizoenen echt verslavend, maar om een of andere reden heb ik daarna afgehaakt, te langdradrig aant worden voor me!

  • Vijf is ook echt het slechtste seizoen. Zes belooft beter te worden weer, dus ik ben benieuwd!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: