30DBC – Dag 9: Een dag uit mijn leven

10

De negende dag van de 30 Dagen Blog Challenge alweer, vandaag kijken we naar een ‘gemiddelde’ dag uit mijn leven. Tussen aanhalingstekens, want ik weet niet of ik echt een gemiddelde dag heb, ten eerste heb ik niet echt een heel vast ritme en daarnaast loopt ook geen dag zoals ik hem op voorhand had gepland. Nu Dex naar school gaat en Odin op maandag- en dinsdagochtend naar de peuterspeelzaal zit er wel enigszins structuur in, maar goed we staan nu aan het begin van zes weken vakantie. Zes weken zonder structuur en regelmaat. Dus laat ik voor vandaag een gemiddelde maandag tijdens school beschrijven.

Mijn dag

7.00 Opstaan/douchen/aankleden (tenzij ik liever de wekker nog een of twee keer snooze, dan douche ik later wel). De kids wakker maken, kleding klaarleggen. Dex zichzelf aan laten kleden terwijl ik Odin aankleed. Soms is Dex al eerder wakker, dan laat ik hem nog even iPad kijken naast me in bed.
7.45 Naar beneden, het ontbijt klaarmaken voor de jongens. Mulan brokken en schoon water geven, de ratjes eten en schoon water geven. De lunch en fruit voor Dex op school klaarmaken en inpakken. Dex en Odin hun tassen klaarzetten.
8.20 Jassen aan en naar school lopen. We wonen om de hoek dus dat is een wandeling van drie minuten. Vijf als Odin te langzaam loopt. Dex afzetten in zijn klas, binnendoor naar de peuterspeelzaal lopen (die in hetzelfde gebouw zit). Odin daar afzetten, nog een paar minuutjes blijven omdat dat zo gezellig is. Vervolgens weer naar huis wandelen. Mulan zijn riem aandoen en hem gelijk even uitlaten.
9.00 Dit is de tijd die ik voor mezelf heb, zonder de kids. Ik ben maanden terug begonnen met hier mijn vaste stofzuig/dweil/poest/opruim ochtend van te maken, maar daar ben ik niet heel consequent meer in. Dus deze tijd vul ik in met wat opruimen, werken voor Rainbows & Buttons, bloggen, even een boodschapje, tussendoor nog een keer ontbijten en lunchen…
12.30 Odin ophalen bij de peuterspeelzaal, soms gaan we dan even op het speelveldje voor het huis spelen en anders gaan we lekker naar binnen en mag hij daar spelen. Ondertussen probeer ik wat huishoudelijke klusjes te doen of speel gewoon gezellig mee.
14.35 Richting school lopen om Dex weer op te halen, die is op maandag om kwart voor drie uit. Daarna zijn er verschillende mogelijkheden: Dex gaat bij een vriendje of vriendinnetje spelen, Dex krijgt een vriendje of vriendinnetje te spelen, of we gaan gewoon alleen naar huis. Bij alle drie de scenario’s doe ik de middag eigenlijk weinig, op een beetje bloggen of was opvouwen na.
18.00 Op maandag eten we altijd bij mijn ouders met mijn zusje en haar gezin. Dus zodra Edwin thuis is uit zijn werk gaan we daarheen, eten we, spelen de kinderen nog even met nichtje Rubi en neefje Denley.
19.00 Weer naar huis en de kids in bed leggen. Hier zit een heel ritueel aan vast van uitkleden, plassen, tanden poetsen, pyjama’s aan. Vervolgens lezen we (meestal) nog een verhaaltje voor, wordt er geknuffeld, nog wat water drinken en naar bed. Dit kan wat langer duren omdat de jongens de afgelopen maanden zoveel mogelijk tijd proberen te rekken.
20.00 Samen met Mulan naar mijn moeder wandelen, Mulan daar laten en om vervolgens samen met mijn moeder een uur te gaan wandelen. Dit doen we niet alleen op maandag maar eigenlijk praktisch elke avond. Na de ronde haal ik Mulan weer op en lopen we naar huis.
21.00 Toevallig is maandag pas omgedoopt tot onze wekelijkse gamenight, dus op maandavond spelen Edwin en ik verschillende bordspellen. Als dat niet doorgaat of verzet is dan zit ik tot we naar bed gaan in mijn atelier waar ik nog wat werk/blog en ondertussen Netflix kijk.
23.00 Rond deze tijd proberen we altijd naar bed te gaan, om daar dan nog tot veel te laat blogs/artikelen te lezen op mijn telefoon, of series te kijken op mijn iPad (ja, idd ook de guilty pleasure ones).
24.00 Slaap lekker!
slapen01 - 30DBC - Dag 9: Een dag uit mijn leven

Jouw dag

Tot zover mijn dag, en ja ik realiseer me dat ik erg laat ga slapen. Daar werk ik nog aan. Heb jij over het algemeen wat meer regelmaat of zien jouw dagen er ook nooit hetzelfde uit? Ik ben benieuwd hoe voor jou een ‘gemiddelde dag’ verloopt.

30 Dagen Blog Challenge:

Kom nog meer over mij te weten! Op dag acht van de 30 Dagen Blog Challenge geef ik mijn guilty pleasure prijs en op de tiende dag deel ik drie prestaties met jullie waar ik erg trots op ben.
30dagenblogchallenge2 - 30DBC - Dag 9: Een dag uit mijn leven

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

10 reacties

 1. Heerlijk dat je naar school kunt lopen! Wij zijn zelfs van school gewisseld op een gegeven moment, om dat te kunnen doen. Het scheelde enorm veel stress en gedoe vond ik.

  • Heerlijk he! Zodra de oudste naar de bovenbouw gaat is dat wel op een andere locatie, maar dat is alsnog nog geen 10 minuutjes lopen, dus nog steeds goed te doen. Maar nu is het letterlijk in het verlengde van de straat (en zolang is onze straat niet eens).

   • Tien minuten is inderdaad goed te doen. Dat was voor ons ook de afstand. En een buurtschool betekent in de regel vaak automatisch dat klasgenootjes ook in de buurt wonen, en dat is eveneens handig.

 2. Wat leuk om eens mee te kijken in jouw dag! Ik vind dat het zelf vrij laat, om om 00:00 te gaan slapen. Het lukt me soms ook gewoon niet eerder.

  • Ja is ook veel te laat, we proberen elke avond om eerder te gaan slapen, maar 9 van de 10 keer is het toch weer 3 minuten voor 0.00 dat ik tegen mijn man zeg: Kom we gaan nu slapen dan is het nog net geen volgende dag haha

  • Haha het voelt niet echt als regelmaat, maar inderdaad zo op normale schooldagen zit je toch wel in een soort van ritme vast

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: