Besparen op uitstapjes en dagjes weg

20

De zomervakantie is hier officieel begonnen, zes weken lang hoeven de kids niet om half negen ’s morgens op school gedropt te worden. Wij gaan dit jaar niet echt op vakantie, maar hebben wel verschillende uitstapjes en dagjes weg op de planning staat. En dat kan ook nog behoorlijk wat kosten voor een gezin met twee kinderen (waarvan in ieder geval één kind te oud is voor gratis entree). Dat moet toch echt goedkoper kunnen, was mijn eerste gedachte. En wat bleek: het is zeker lonend om van te voren online wat rond te snuffelen.

Hoe te besparen op uitstapjes

Ben jij ook benieuwd hoe je kunt besparen op praktisch alle uitstapjes? Ik heb een aantal handige tips op een rijtje gezet zodat ook jij niet teveel betaald voor museumbezoekjes, dagjes pretpark en uitstapjes naar de dierentuin.

Vakantieveilingen en Ticketveiling

Veilingwebsites voor vakanties en dagjes uit! Op zowel Vakantieveilingen.nl als Ticketveiling.nl vind je heel erg veel leuke uitstapjes die vanaf 1 euro geveild worden. Zo kun je bij Vakantieveilingen meebieden op kaartjes voor bijvoorbeeld Aviodrome, de Beekse Bergen, Walibi en het Dolfinarium. Ik won hier onlangs kaartjes voor de GIF-Tentoonstelling in Naturalis voor minder dan de helft van de normale prijs (inclusief administratiekosten).

Ticketveiling is ook zeker de moeite waard, met kaartjes voor onder andere World of Dino’s, Museon en Duinrell. Het voordeel van Ticketveiling vind ik dat als je kaartjes voor twee personen wint, je bij veel veilingen extra kaartjes kunt kopen tegen de prijs die je omgerekend voor één kaartje hebt betaald. Bij beide veilingsites geldt overigens wel dat je standaard vijf euro administratiekosten betaald. Maar als je een beetje slim biedt, kun je alsnog ruim de helft besparen op je entreebewijzen.

ActievandeDag

Ook ActievandeDag.nl heeft een ‘Dagje uit’- categorie waar je leuke dagjes uit kunt boeken voor mooie kortingen. Ik heb hier zelf nog nooit iets besteld, maar ik zie er bijvoorbeeld wel de GIF-tentoonstelling in Naturalis tussen staan voor bijna hetzelfde bedrag als ik er op Vakantieveilingen voor heb betaald. Voordeel hierbij is wel dat je niet de teller van een veiling in de gaten hoeft te houden en te hopen dat je niet last-minute nog overboden wordt. Ook entreebewijzen voor de Julianatoren en Madame Tussaud vind je hier met korting.

dagjeweg02 - Besparen op uitstapjes en dagjes weg

Spoordeelwinkel

Ben je van plan met de trein ergens heen te reizen, dan is het handig om even op Spoordeelwinkel.nl te kijken. Hier worden maandelijks nieuwe combinatietickets voor verschillende uitjes inclusief treinreis aangeboden. Ik kocht hier tickets voor World of Dino’s, een entreekaartje inclusief treinreis naar Utrecht centraal voor 26 euro per persoon voor volwassenes en 12 euro voor kinderen. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook kaartjes voor de Efteling vinden inclusief trein- en busvervoer erheen. Of een combiticket naar Madame Tussaud.

Bankgiro Loterij VIP-kaart

Doe je mee aan de Bankgiro Loterij, check dan ook even of je met je Bankgiro Loterij VIP-kaart geen recht hebt op korting of gratis entree. Zo geeft deze kaart je bijvoorbeeld gratis entree voor één persoon bij het NEMO Science Museum en kun je ook bij het Nijntje Museum gratis naar binnen. Heb je je VIP-kaart nog nooit gebruikt, vergeet hem dan niet eerst even online te activeren.

Postcode Loterij Voordeelagenda

Doe je niet mee aan de Bankgiro- maar wel aan de Postcode Loterij, dan ontvang je aan het begin van het nieuwe jaar altijd een Postcode Loterij Voordeelagenda. Bewaar deze goed, want hierin staan ook allerlei kortingsbonnen voor ruim 150 leuke uitstapjes. Zo bezoek je AquaZoo met 5 euro korting voor maximaal vier personen en krijg je bij Madame Tussaud dertig procent korting op je kaartjes.

AH Lekker Weg Lekker Thuis

Via Albert Heijn kun je ook diverse kaartjes voor dagjes weg bestellen en daar zit soms ook een mooie korting op. Kijk daar daarom vooral even bij de categorie ‘Actie’, voor de huidige aanbiedingen. Zo hebben wij kaartjes voor het NEMO Science Museum besteld voor 10 euro per kaartje, terwijl je normaal 16,50 euro betaald.

Deel jouw tips!

Tot zover mijn korting-tips voor leuke dagjes uit. Naast deze tips is het natuurlijk ook altijd aan te raden zelf nog even specifiek te Googelen op het uitstapje dat je in de planning hebt. Er zijn ongetwijfeld nog veel meer websites waar je met korting kunt kopen of waar je kortingscodes kunt vinden. Heb jij zelf nog een goede tip om geld te besparen op dagjes weg, laat het dan vooral even weten!

Met korting naar…

Wij maken zelf veel gebruik van diverse kortingsacties en bezochten daarmee onder andere Avonturenboerderij Molenwaard, waar je alles over kunt lezen in de blog over de avonturenboerderij. Op zoek naar meer inspiratie? Kijk dan ook even bij onze lijst met uitjes.

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

20 reacties

 1. Actie van de dag heeft inderdaad heel vaak leuke dingen! Ik ben niet echt iemand die mee moet doen aan VakantieVeilingen, want ik denk dan alleen nog maar aan winnen en niet meer aan de prijs, haha

  • Ik kijk er regelmatig, maar meestal komt het er nooit van echt te bieden, maar omdat we nu echt duidelijk een idee hadden waar we allemaal naartoe willen komende vakantie, dan kun je bewust gaan zoeken en dat scheelt wel veel

 2. Handige tips. Ik kijk altijd op vakantieveilingen.nl ik win bijna nooit wat. In 2 jaar tijd maar 1 keer gewonnen. Ticketveiling daar heb ik nog geen ervaring mee. Ik zal daar ook naar kijken.

  • Ik kijk van te voren altijd wat ik max. kwijt wil zijn aan die kaartjes en daar probeer ik dan onder te blijven. Ik wacht ook altijd tot op de laatste paar seconden met bieden, zodat anderen eigenlijk geen tijd meer hebben om eroverheen te bieden haha

 3. Wij gebruiken de acties van VakantieVeilingen ook altijd graag. Scheelt toch weer iets!

 4. Thnx voor de tips! Zaten een aantal bij die ik nog niet kon. Wij zijn immers gek op kortingen haha.
  En inderdaad met een gezin kunnen de kosten flink oplopen.

  • Sommige uitjes zijn met een gezin anders echt gewoon onmogelijk duur, zonde van het geld, want wij geven de kids dan ook graag nog een ijsje of wat lekkers daar

 5. Nicole Goutziers on

  ANWB heeft ook nog wel eens leuke aanbiedingen, net als het Brabants dagblad.

  • Oh die ga ik ook eens bekijken. Ik denk dat ik dit bericht echt eens moet gaan updaten! 🙂 Bedankt!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: