30DBC – Dag 7: Wat ik zou doen met een miljoen

8

Dit is iets waar Edwin en ik het wel eens over hebben. Stel je voor dat je echt héél veel geld wint, meer dan een miljoen. De jackpot in de Staatsloterij bijvoorbeeld… Wat zouden we dan gaan doen met al dat geld? Een groter huis kopen? Een heel dure auto? Zou onze levensstijl dan heel erg veranderen? Elke keer als we het daarover gehad hebben, hoop ik stiekem dat we nooit echt extreem veel geld winnen. Want ik zou best wat ruimer willen wonen, een andere auto willen en een flinke spaarcent opzij willen leggen zodat de kids later met gemak kunnen gaan studeren, maar ik wil eigenlijk niet dat er verder echt iets veranderd aan ons leven.

Leuk, een miljoen

Maar goed, een miljoen zou nog wel leuk zijn, daar kun je je leven wel een stuk aangenamer van maken. We zouden de hypotheek dan in één keer aflossen. Alles wat nog aan huis gedaan moet worden, wat nog opgeknapt moet worden en verbouwplannen die nu slechts fantasie zijn, zouden we dan in één keer laten doen. De auto’s kunnen dan vervangen worden voor leuke, iets jongere auto’s. We kunnen, zoals ik al aangaf, voldoende opzij zetten voor de studie van de kinderen en een mooie spaarrekening voor ze openen.

Ik zou ook mijn eigen bedrijfje een stuk grootser aanpakken. Zo heb ik al een tijd de droom om mijn eigen stoffencollectie op te zetten en/of bijzondere en hippe stoffen vanuit de hele wereld te importeren om te verkopen in mijn eigen webshop. Verder zou ik meer kunnen doen qua hulp voor goede doelen. En dan niet de grote goede doelen (okay, ik zou het Diabetes Fonds wel een grote donatie doen, uit eigenbelang 😉) maar kleine projecten waarvan ik ook zeker weet dat alles daar terecht komt.

Niks veranderen

Maar zoals ik al zei, ik zou heel veel hetzelfde willen laten zoals het is. Ik zou helemaal niet willen verhuizen, ik zou geen obsceen dure auto’s of spullen willen, ik zou ook niet ineens veel duurdere kleding gaan dragen. Ik zou denk ik zelfs nog steeds op aanbiedingen blijven letten. En wekelijks naar de kringloop gaan voor dat ene mooie retro-gordijn om een tas van te maken , dat aparte vintage-jasje en andere bijzondere en unieke spullen om te gebruiken of te upcyclen.

Kortom, wat ik met een miljoen zou doen: ons leven aangenamer maken, maar zeker niet veranderen, want ik ben eigenlijk heel gelukkig zo. <3 En wat zou jij doen?

30 Dagen Blog Challenge:

Kom nog meer over mij te weten! Op dag zes vertelde ik welke vijf dingen ik echt niet zonder kan en op de achtste dag van de 30 Dagen Blog Challenge geef ik mijn guilty pleasure prijs.
30dagenblogchallenge2 - 30DBC - Dag 7: Wat ik zou doen met een miljoen

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

8 reacties

  1. Ikzelf fantaseer hier ook regelmatig over, zo leuk hihi. Mijn droom is om in Spanje te wonen, daar zou meer dan een miljoen zeker meer dan welkom voor zijn!

    • Haha het blijven waarschijnlijk dromen, maar stel je toch eens voor! Dingen die altijd ongrijpbaar leken kunnen dan gewoon

    • Ja dat zou hier ook wel een goede zijn! Ik heb dan zo nog wel meer van dat soort aanpassingen aan ons huis die ik dan in één keer kon doen

    • Vrijer leven is ook wel lekker he! Al vraag ik me af in hoeverre ik dan echt mijn kooppatroon aan ga passen ofzo, ik denk niet eens zo heel erg

    • Is alleen maar een goed teken toch 🙂 Dat je niet heel erg veel meer te wensen hebt!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: