Bedankjes voor de juffen van Dex en Odin (met gratis template)

20

Vandaag was de laatste dag van dit schooljaar, de vakantie is begonnen! Natuurlijk laat ik de kinderen op zo’n dag niet met lege handen naar school gaan, maar hoort daar een ‘bedankt-voor-het-geweldige-schooljaar-en-een-heel-fijne-vakantie-gewenst-lieve-juf’ cadeautje bij. Mama mocht dus, samen met Dex en Odin, weer lekker creatief bedankjes in elkaar knutselen. En dat vinden we alle drie heel leuk!

juffencadeau01 - Bedankjes voor de juffen van Dex en Odin (met gratis template) juffencadeau02 - Bedankjes voor de juffen van Dex en Odin (met gratis template)
juffencadeau03 - Bedankjes voor de juffen van Dex en Odin (met gratis template) juffencadeau04 - Bedankjes voor de juffen van Dex en Odin (met gratis template)

Zonnebrilzakjes en Chocolonely

Omdat de cadeautjes inmiddels uitgedeeld zijn, kan ik het resultaat met jullie delen! Dit jaar is het een (zonne)brilzakje geworden met een kartonnen zonnebril, ingekleurd door de jongens, en een reep Chocolonely in een schattig roze tasje. In principe geef ik niet zo snel iets van snoepgoed omdat ik denk dat ze dat al meer dan genoeg krijgen als afscheidscadeautje. Maar Dex stond erop dat we chocolade gaven, want daar houden de juffen volgens hem heel erg van. Okay, dan wordt het Chocolonely chocolade, want die is ‘slaafvrij’ gemaakt, heel erg lekker en heeft een mooie, stijlvolle verpakking.

juffencadeau06 - Bedankjes voor de juffen van Dex en Odin (met gratis template) juffencadeau07 - Bedankjes voor de juffen van Dex en Odin (met gratis template)

Toen ik besloten had wat we dit jaar gingen maken, had ik al meteen een idee welke stof ik daarvoor wilde gebruiken. Ik ben namelijk dol op de zachte stofjes van Soft Cactus en wist toevallig dat daar bij Textielstad in Tilburg vrolijke gele en blauwe stof van lag. Na geruime tijd in dit walhalla van stofjes en fournituren te hebben rondgelopen, kwam ik tevreden thuis met een stapeltje matchende stofjes in heerlijk zomerse tintjes.

Maak deze bedankjes zelf

Het brilzakje komt je misschien al een beetje bekend voor, ik maakte er pas namelijk een tutorial van voor de Crea-Hop. Mocht je dus zelf ook zo’n praktisch en lief brilzakje willen maken als cadeautje voor iemand anders of jezelf, dan kun je hier de beschrijving vinden. Ook de template van de kartonnen (zonne)bril stel ik gratis voor jullie beschikbaar en is onderaan deze pagina te downloaden. Om deze te gebruiken, moet je hem uitprinten op ‘ware grootte’ of op ‘schaal 100 procent’ zodat hij de juiste maat heeft voor in het brilzakje.

juffencadeau09 - Bedankjes voor de juffen van Dex en Odin (met gratis template) juffencadeau08 - Bedankjes voor de juffen van Dex en Odin (met gratis template)

Wij kozen voor geel karton en maakten de glazen van zwart papier. De achterkant mochten de jongens inkleuren/betekenen met stift en op de ‘glazen’ schreef ik met een gouden gelpen een leuke tekst. De zonnebril staken we half in het brilzakje en dezen stopten we samen met de chocoladereep in een leuk kartonnen cadeauzakje (deze komt van de Action, en hebben ze in verschillende leuke designs en teksten) met ‘Thank You’ erop, super toepasselijk voor deze bedankjes.

juffencadeau10 - Bedankjes voor de juffen van Dex en Odin (met gratis template)

Geven jouw kids ook een cadeautje aan de leraren aan het einde van het schooljaar, of gebeurt dat bij jullie met de klas gezamenlijk? En wat hebben ze dit jaar gegeven? Ben ook wel benieuwd als er juffen meelezen, want zij nou graag krijgen als cadeau (of wat liever niet)!

Klassenouder

Wist je dat ik Dex zijn eerste jaar in de kleuterklas klassenouder was? Dus ook ik kreeg een lief cadeautje van de kids en de juffen.

Template Kartonnen Zonnebril

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

20 reacties

  • Leuk om te lezen dat zoiets vanuit de juffenkant ook wel gewaardeerd wordt! 🙂

  • Het is natuurlijk niet verplicht, maar hier doet eigenlijk iedereen dat wel, dus dan is het voor het kind wel zo leuk om ook iets te kunnen geven 🙂

  • Ik hoop het inderdaad 🙂 ikzelf zou zoiets wel leuk vinden om te krijgen iig, want daar kijk ik altijd naar als ik iets maak

 1. Wat een leuk cadeautje! Mijn jongste zit op een gespecialiseerd dagcentrum en die gaan in de vakantie gewoon door, dus geen cadeautje. Onze oudste heeft zelf iets gemaakt voor haar juf die helemaal afscheid nam op school

  • Hier hadden we inderdaad ook een juf die echt afscheid nam van school, daar hebben de kinderen ook allemaal zelf iets voor geknutseld, blijft ook altijd heel leuk he

 2. Wat een leuk idee!! Ik ben klassenmoeder met een andere mama samen. We hebben iets gemaakt voor de juffen, maar dat kan ik nog niet delen omdat we nog geen vakantie hebben dat komt einde van de week wel op mijn blog te staan.
  Ook hebben we geld u verzameld met alle ouders, daar gaan we van de week voor shoppen, een mooi relax pakket!

  • Ik ben zelf ook klassenmoeder idd! Wij hadden wel een afscheidscadeau geregeld voor een van de juffen die met pensioen gaat maar verder doen wij alleen met de juffendag in mei een gezamenlijk cadeau en knutsel. Eind van het schooljaar is ieder voor zich.

  • Dank je! Ik zou het zelf in ieder geval wel heel leuk vinden om zoiets te krijgen, anders had ik het ook niet gemaakt haha

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: