30DBC – Dag 6: 5 dingen waar ik echt niet zonder kan

8

Als ik er over nadenk zijn er heel veel dingen waar ik niet zonder kan, ik kan bijvoorbeeld niet zonder kleding (want dan moet ik naakt over straat), ik kan niet zonder eten (want dan honger ik uit), ik kan niet zonder zuurstof (want dan ga ik dood). Maar goed, dat zijn wel de dingen waar niemand zonder kan, een beetje de eerste levensbehoeften. Als ik die allemaal wegstreep, blijven er alsnog genoeg dingen over die ik voor mijn gevoel ècht nodig heb. Maar laat ik me aan de opdracht houden en er netjes vijf uitkiezen:

Familie/Gezin

Deze lijkt me redelijk voor de hand liggend, ik denk dat niemand eraan moet denken dat ze iemand uit hun gezin of familie zouden verliezen. Daar kan geen enkel materialistisch gemis tegenop. En al kan ik ze soms achter het behang plakken, ik mis de kinderen zelfs al als ze een nachtje bij oma logeren!

Telefoon

En ik denk velen met mij, want als je om je heen kijkt hebben mensen vaak meer aandacht voor hun telefoon dan voor de omgeving. Daar betrap ik mezelf ook regelmatig op, al probeer ik mijn telefoon bewust minder te pakken. Maar goed, ik kan dus niet zonder… de hele wereld zit in dat kleine apparaatje. Contact houden met vrienden, controleren of Edwin bijna thuis is zodat ik eventueel al kan gaan koken, online shoppen, Facebook, zakelijke contacten onderhouden, Whatsapp, beeldbellen met de kids, Instagram, gedeelde agenda, de tijd (want ik draag geen horloge), Pinterest, foto’s maken, navigatie, de SchoolApp, de app van de peuterspeelzaal, Runkeeper, Spotify, Marktplaats… En je kunt er ook nog mee telefoneren! Ik vraag me serieus af hoe de mensheid het ooit zonder heeft kunnen stellen.

Naaimachine

Eigenlijk mijn naaimachine, lockmachine en coverlockmachine. Ik gebruik er dagelijks toch wel minimaal eentje van. Voor bestellingen, voorraad voor mijn bedrijf. Maar ook heel veel voor projecten die ik bedenk, cadeautjes voor allerhande gelegenheden, kleine hebbedingetjes, uitprobeersels. Omdat ik ze zo vaak gebruik gaan ze ook vaker dan normaal in onderhoud en ik ben elke keer weer blij als ze terug zijn, want om de een of andere reden komt het nooit goed uit als ze nagekeken moeten worden.

insuline01 - 30DBC - Dag 6: 5 dingen waar ik echt niet zonder kan

Insuline

Hier kan ik eigenlijk heel kort over zijn, als Type 1 Diabeet ga ik dood als ik niet continu insuline krijg. Dit is dus niet echt een kwestie van gevoel of niet zonder kunnen omdat je er praktisch verslaafd aan bent. Ik kan gewoon letterlijk niet zonder insuline. Wat eigenlijk ook weer voor iedereen geldt, het verschil is dat non-diabeten het gewoon zelf aanmaken en ik als Diabetes Type 1-patient helaas niet.

PC

Hoe moet ik tenslotte bloggen zonder PC? Ik vind schrijven en bloggen heerlijk en kan me niet voorstellen dat ik geen beschikking tot een PC of laptop zou hebben, ik zou me gehandicapt voelen denk ik. Naast het schrijven gebruik ik de PC ook vrijwel dagelijks voor Photoshop en andere designprogramma’s. En dat zijn toch echt dingen die je niet via je telefoon kunt doen. Oh en Netflix/Videoland kijkt ook lekkerder via de PC dan via je telefoon of iPad!

Waar jij niet zonder kan

Zo heeft iedereen wel dingen die hij of  zij dagelijks gebruikt, echt nodig heeft en zowel letterlijk als figuurlijk niet zonder kan. Natuurlijk wil ik dat ook van jou weten! Dus laat hieronder weer even een reactie achter!

30 Dagen Blog Challenge:

Kom nog meer over mij te weten! Op dag vijf kon je een kijkje nemen in mijn overvolle handtas, en op de zevende dag van de challenge denk ik na over wat ik zou doen met een miljoen. 30dagenblogchallenge2 - 30DBC - Dag 6: 5 dingen waar ik echt niet zonder kan

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

8 reacties

  1. Oh lastig! Ik vind eigenlijk dat ik sowieso te veel met materiële dingen ben en wil dus eigenlijk zeggen de liefde van mijn gezin, familie en vrienden. Maar telefoon komt denk ik wel daarna

    • Ik denk dat de meesten de telefoon wel redelijk hoog in de lijst hebben staan wat dat betreft 😉 haha

    • Ik weet (gelukkig) na 20 jaar niet beter, maar het blijft wel altijd een groot deel van mijn leven waar je altijd bedacht op moet zijn met alles wat je doet.

  2. Ik kan echt niet zonder mijn computer en internet. Het is belangrijk voor mijn werk als blogger maar ook als bron van informatie en raam op de wereld : )

    • Oh ja ik zoek ook echt alles online op. Mijn man moet daar altijd om lachen (of zich aan irriteren) als ik weer Google tevoorschijn tover haha

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: