Noah’s Ark, een magnetisch reisspelletje (recensie)

20

Zoals ik eerder al vertelde, gaan wij dit jaar niet op vakantie. In plaats daarvan vullen we onze vrije dagen met leuke uitstapjes en dagjes weg. Dit betekent naast elke avond heerlijk in ons eigen bedje slapen, wel dat we regelmatig een eindje zullen moeten rijden met de auto. Daarom mochten Dex en Odin onlangs ieder een leuk magnetisch reisspelletje van SmartGames uitkiezen, om zich in de auto mee te vermaken. Dex koos voor Busy Bugs, vooral vanwege het beestjes-thema, en Odin nam het spelletje Noah’s Ark mee naar huis.

Alle diertjes aan boord van Noah’s Ark!

Wij zijn altijd op zoek naar uitdagende en leuke spelletjes voor de kinderen, omdat vooral Dex continu op een leuke manier uitgedaagd moet worden. Ik ben dan ook heel erg blij met de ontdekking van SmartGames, want dat sluit eigenlijk perfect aan op wat wij zoeken. Ook bij Odin merken we nu af en toe al dat hij erg wijs is voor zijn leeftijd en op een speelse manier gestimuleerd moet worden. Noah’s Ark klonk ons daarom, ondanks de leeftijdsindicatie van 5+, als een geschikt spelletje voor onze kleine wijsneus. Dit is een kleurrijk denk- en puzzelspelletje en, zoals eigenlijk alle spellen van SmartGames, geschikt voor één persoon.

noahsark08 - Noah's Ark, een magnetisch reisspelletje (recensie) noahsark09 - Noah's Ark, een magnetisch reisspelletje (recensie)

Noah’s Ark is een ringband boekje met aan de rechterkant een magnetisch veld. Hierop staat een Ark afgebeeld met een aantal vierkante vakjes. Daar bovenop vind je tien dierenmagneetjes in verschillende formaten, uiteraard net als in de Ark van Noach in paren van twee. Twee nijlpaard, twee giraffen, twee leeuwen, twee olifanten en twee zebra’s. Het doel is om alle tien de beestjes in de ark te krijgen. Daarbij moeten dezelfde diersoorten elkaar met minimaal één zijde aanraken en moeten ze allemaal met hun pootjes op de grond blijven.

De Ark van Odin

Hoe je dat gaat doen, is afhankelijk van de opdrachtkaartjes die je aan de linkerkant van je magnetisch boekje vindt. Daar vind je maar liefst 48 opdrachten in vier verschillende moeilijkheidsgraden. Bij elke opdracht staan een paar dieren al op een vaste plek in de ark en moet je de rest er dus volgens de regels bij leggen. Hier is steeds maar één juiste manier voor, die je achterin het boekje bij de oplossingen terug kunt vinden. Nadat je het natuurlijk wel eerst zelf hebt geprobeerd.

noahsark10 - Noah's Ark, een magnetisch reisspelletje (recensie)

Met Odin zijn we op het makkelijkste niveau begonnen, meneer is tenslotte nog maar drie jaar. Rustig heb ik samen met hem de regels doorgenomen en toen hij het leek te snappen heb ik hem (met een klein beetje hulp) zijn gang laten gaan. En ik moet zeggen dat hij het al redelijk goed begreep. Ik moest af en toe een beetje ‘bijsturen’ en hem wat hints geven of hem op de regels wijzen, maar hij was erg enthousiast en vond het duidelijk leuk om te doen. We zijn niet verder gekomen dan de eerste paar makkelijkste opdrachten, maar ik verwacht dat hij er met wat meer oefenen snel beter in zal worden.

Nijlpaard onder de stoel

Zoals je van een reisspel mag verwachten, is Noah’s Ark erg compact, waardoor het heel makkelijk in je handbagage of dashboardkastje past. Daarnaast bevat het niet al te veel losse onderdelen en de diertjes die erbij zitten zijn magnetisch. Hierdoor is de kans dat je halverwege de reis moet stoppen om op zoek te gaan naar een nijlpaard die onder de voorstoel gerold is, erg klein en is het ook een ideaal spelletje om de kinderen tijdens een lange vliegreis bezig te houden.

noahsark02 - Noah's Ark, een magnetisch reisspelletje (recensie) noahsark01 - Noah's Ark, een magnetisch reisspelletje (recensie)
noahsark04 - Noah's Ark, een magnetisch reisspelletje (recensie) noahsark05 - Noah's Ark, een magnetisch reisspelletje (recensie)

Of dit voor Odin al een geschikt spel voor in de auto is, weet ik niet, omdat hij het nog niet helemaal zelfstandig kan spelen en je er in de auto ook niet steeds naast zit om te helpen. Al vindt onze kleine puzzelfanaat het ook al vermakelijk om de beestjes gewoon willekeurig in de ark te plaatsen, dus is hij er op die manier ook wel een tijdje zoet mee. Daarnaast koop ik ook liever iets moeilijkere spelletjes, dan spellen waar ze na een paar maanden al op uitgekeken zijn omdat ze te eenvoudig waren. Voor kinderen vanaf een jaar of vijf, zoals Dex, is dit wel een ideaal autospelletje, en dat is in principe ook de minimale leeftijd waarvoor SmartGames het spel aanraadt.

85%
85%
Leerzaam

Noah's Ark van SmartGames is een leuk, educatief spel voor voor één speler (plus een beetje hulp van papa of mama). Omdat het spel vier moeilijkheidsgraden kent is het voor zowel jongere, als wat oudere kinderen erg leuk en uitdagend. Noah's Ark is geschikt vanaf vijf jaar, maar ook iets jongere kinderen kunnen dit prima spelen, eventueel met wat aanwijzingen en tips van de ouders. Het spelletje is lekker compact en past dus makkelijk in je handtas of dashboardkastje. Odin moet nog iets ouder zijn om het zelfstandig te spelen, maar wij zijn in ieder geval fan!

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

20 reacties

  • Het kan idd al heel goed voor een driejarige, zeker met een beetje hulp 🙂 vind dat wel leuk en leerzaam voor ze!

  • Zeker voor in de auto. Hier vliegen losse onderdelen altijd de hele auto door, niet ideaal als je aan het rijden bent en achterin huilt een kind omdat er iets gevallen is.

 1. Elisabeth on

  Wat een leuk spelletje voor onderweg. Als je boy er maar zoet mee is onderweg. Of hij het nu goed doet of niet 😉

  • En ook handig als je daar op een terrasje zit met de kids ofzo, past heel makkelijk in je tas!

  • Ze hebben wel verschillende leeftijdcategorieën van die spelletjes, weet niet hoe oud je dochter is 🙂

  • Hier spelen ze het idd ook gewoon thuis, gisteren toen ik aan het schrijven was zag Odin de fotos en wilde hij het weer spelen haha

  • Dat is inderdaad ook heel belangrijk, gelukkig kunnen ze dat hier ook wel. Soms zelfs beter dan samen, omdat ze dan niet hoeven te vechten om hetzelfde speelgoed hihi

  • Ja idd, het is toch leerzaam en niet ‘staren-naar-een-schermpje’, al doen ze dat nog steeds ook regelmatig hoor

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: