30DBC – Dag 5: De inhoud van mijn tas

24

Bij de challenge van deze dag heb ik toch een beetje het idee met de billen bloot te moeten, want ik weet zelf nog maar amper wat er allemaal precies in mijn tas zit! Ik snap ook nooit hoe mensen genoeg kunnen hebben aan zo’n klein, subtiel handtasje waar net je portemonnee in past. Of zo’n clutch, wat eigenlijk gewoon een ruime portemonnee is. Onmogelijk. Ik heb een lekker ruime tas, waarin ik soms een minuut aan het zoeken ben naar mijn telefoon als hij overgaat.

Geen 50 tassen

Overigens ben ik ook niet zo’n type dat vijftig tassen heeft en die aanpast aan het outfit van de dag, of überhaupt wel eens afwisselt van tas. Als ik een tas heb waar ik tevreden over ben, dan gebruik ik die net zolang dat hij van ellende uit elkaar valt of dat er gewoon geen bodem meer inzit. Kan ook bijna niet anders, want het is veel te veel werk om heel de inhoud dagelijks, wekelijks of zelfs maandelijks over te huizen.

mijntas02 - 30DBC - Dag 5: De inhoud van mijn tas

En ik neem mijn tas altijd en overal mee naartoe. Vanaf mijn twaalfde al, toen ik Diabetes kreeg en dus ineens nooit meer van huis kon zonder mijn halve medische collectie. Toen nog een donkerblauw tasje van Winnie the Pooh, dat ik heel graag wilde hebben omdat mijn nicht Chantal dezelfde had. Mijn huidige tas is een zwarte, leren tas van Diesel die van de schoonmoeder van zusjelief is geweest. Lekker stoer want het hoeft niet te vrouwelijk te zijn. Maar goed, ik dwaal een beetje af, want het ging over de inhoud. Zal ik alles maar gewoon in een lange rij onder elkaar zetten?

Inhoud van mijn tas

 • Portemonee (vol met 100 pasjes en bonnetjes)
 • Telefoon
 • Telefoonoplader
 • Sleutels
 • Prikmeter
 • Reserve infuusjes
 • Extra infuusplakkers
 • Insulinepen (voor in geval van nood)
 • Batterijen voor de insulinepomp
 • Dextro (voor de hypo’s)
 • Liga/Sultana (ook voor de hypo’s)
 • Stoffen shopper
 • Balpen/Potlood
 • Notitieboekje
 • Visitekaartjes
 • Lippenbalsem (3 blijkbaar)
 • Deodorant
 • Brillendoekjes
 • Maandverband/Tampons (beter mee verlegen dan om verlegen)
 • Pleisters (voor de kids)
 • Zakdoekjes
 • Pak billendoekjes
 • Eén of twee luiers
 • Doosjes Krentjes of Smarties (voor de kids)
 • Flesje drinken
 • Wat los geld
mijntas03 - 30DBC - Dag 5: De inhoud van mijn tas

Grote tas

En dan zijn we er wel zo’n beetje denk ik. Een elegant klein handtasje gaat hem voor mij dus nooit worden. Toevallig heb ik er pas wel één gekocht hoor, geen elegant tasje, maar wel een iets kleiner tasje. Voor als ik naar een feestje ga en toch net wat minder tas bij wil hebben, maar op de een of andere manier gebruik ik die dan vervolgens toch nooit. Omdat hij te klein is. I like big bags and I cannot lie!

30 Dagen Blog Challenge:

Kom nog meer over mij te weten! Op dag vier kon je lezen hoe mijn familie/gezin eruit ziet en op de zesde dag van de challenge vertel ik je welke dingen ik echt niet zonder kan.30dagenblogchallenge2 - 30DBC - Dag 5: De inhoud van mijn tas

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

24 reacties

 1. Haha, wat een boel spullen en tassen! Ik als minimalist word hier helemaal wild van in mijn hoofd 😉 Maar je hebt natuurlijk sowieso extra spullen ivm de kinderen..

  • Was ik maar een beetje meer minimalistisch 😉 Ik schrok overigens zelf ook wel een beetje van de inhoud van mijn tas haha

 2. haha hie rgaatme dat ook nooit lukken, ik stouw ook altijd zoveelste, ongelofelijk wat er allemaal in kan he!

 3. Wow! Ik dacht dat ik veel mee nam.. Maar jij hebt al je insuline spullen natuurlijk ook nodig. Ook voor de kids neem je veel mee, heel herkenbaar 😉

  • Ik moet altijd bedacht zijn op noodgevallen met zowel mijn diabetes als de kinderen he 😉 Maar denk dat elke moeder het wel herkent dat een deel van de tas al vol zit met dingen voor de kids haha

 4. Dat is best een zware tas volgens mij! Ik ben door de jaren heen steeds minder gaan meenemen maar wil altijd wel een handig formaat tas bij me hebben voor het geval ik onderweg iets koop of met warm weer een flesje water mee wil nemen, dus echt een klein tasje heb ik niet.

  • Er is inderdaad ook niks irritanter dan dat je je flesje water ofzo nergens kwijt kunt onderweg. Daar heb ik gelukkig geen last van met mijn tas 🙂

  • Ik had in principe de kassabonnetjes en lege Smartiedoosjes ook niet meegerekend hoor 😉

 5. Leuk om te zien wat je allemaal in je tas hebt zitten, past toch nog een hoop in. Ik heb ook altijd allerlei medicijnen mee, just in case..

 6. Zelf heb ik ook altijd teveel in m’n tas. Maar mocht er wat zijn, dan kun je het altijd wel vinden in m’n tas, haha

 7. Hahaha het is echt een soort schatkist af en toe zo’n handtas. Maar ja, dan grijp je ook (bijna) nooit mis toch?

  • Er zitten zelfs wel eens dingen in waarvan ik niet eens wist dat ik het er ooit ingestopt heb!

 8. Goh, dat is best een volle tas! Wel fijn om er van alles in te kunnen stoppen. Ik loop nu met een klein tasje waar de meest belangrijke dingen in kunnen, maar als ik ergens verder weg ga, dan wil ik ook graag een deo mee kunnen nemen of wat eten etc. Dat heb ik ook een grotere tas :).

  • Haha hier gooi ik er ook regelmatig dingen uit maar vreemd genoeg komen er even snel weer dingen bij haha

 9. Oeps… de inhoud van mijn tas….hmmm…
  Ik ben geen vrouw vrouw met een tassen tic. Wil gewoon een goeie hebben; niet te groot, niet te klein. En ik hoef niet af te wisselen, ben te lui daarvoor gok ik.
  Al heb ook ik een klein tasje dat ik meeneem naar een festival. Maar daar past dan ook niet meer in dan mijn telefoon, een labello en een bankpas/losgeld.

  Maar goed, de inhoud van mijn tas:
  – portemonnee met veel pasjes en bonnetjes , beetje kleingeld
  – 3 labello’s
  – een speelgoedauto
  – huissleutels
  – haarspeldjes
  – oortjes (om muziek te luisteren)
  – autosleutel
  – plastic boterhamzakjes (voor hondenpoep)
  – squishy
  – losse bonnetjes
  – papieren zakdoekjes
  – billendoekjes (blijven handig)

  Dat was het wel….

  • Typisch dat je ook meerdere lippenbalsems bij hebt Haha! En een squishy hihi, rare dingen blijf ik dat vinden!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: