30DBC – Dag 3: Mijn vroegste herinnering

14

Ik weet niet of het echt mijn vroegste herinnering was, want ik heb van rond mijn peutertijd verschillende flarden herinneringen. Maar er staat me nog heel duidelijk bij dat ik op de peuterspeelzaal zat en dat we met alle kindjes naast elkaar zaten en uit gekleurde bekers dronken en er lag een grote tractorband in die ruimte waar in/op/rondom gespeeld kon worden. Ik herinner me overigens ook dat ik het verschrikkelijk vond om daar achtergelaten te worden en ik huilde als mijn moeder weg ging.

Familiefoto

Een herinnering die waarschijnlijk nog iets verder terug is, was dat we met alle neefjes en nichtjes op mijn slaapkamer op het bed op de foto gingen. En ik weet ook nog dat ik van tante Petra een zakje snoep had gekregen en ik die alleen maar met Linda wilde delen en niet met de andere neefjes en nichtjes. Ik weet zelf nog welke snoepjes erin zaten, onder andere zo’n dropstaaf met rode draadjes eromheen gedraaid, een schuimblok en zo’n rolletje ronde snoepjes met kuiltjes erin in plastic folie. Het leuke van deze herinnering is dat hier dus nog een foto van is, inclusief het snoep! En ik heb getwijfeld of het wel een echte herinnering is en niet eentje die ik heb ‘gemaakt’ aan de hand van de foto, maar ik kan me gewoon letterlijk alles herinneren. Hoe ik boos was dat ik eigenlijk moest delen bijvoorbeeld.

vroeger01 - 30DBC - Dag 3: Mijn vroegste herinnering

In de kleuterklas

Aan mijn kleuterperiode heb ik ook een hele specifieke herinnering die ik echt tot in detail voor me kan halen. Geen idee waarom, want het is niet echt memorabel moment ofzo haha. Maar ik weet nog dat ik liever met de juffrouw kletste dan dat ik met andere kinderen speelden. Toen ik tijdens het buitenspelen weer een bij juffrouw Ellen, mijn kleuterjuf destijds, probeerde te gaan staan, zei ze dat ik mijn kauwgom uit mijn mond moest doen en moest gaan spelen in plaats van steeds te komen kletsen.

Deze herinnering vind ik nu overigens ook wel grappig omdat Dex momenteel die leeftijd heeft en ik me echt niet voor kan stellen dat hij al kauwgom zou kauwen. Al had ik die kauwgom niet van thuis meegekregen (want mijn moeder was nog veel panischer met dat soort dingen dan ik) maar stiekem van een jongen uit de klas.

Jouw vroegste herinnering

Ook benieuwd naar de vroegste herinnering van anderen? Neem dan ook even een kijkje bij de blogs van Patries en Meer Met Mama. En nu ben ik natuurlijk ook heel nieuwsgierig naar jouw vroegste herinnering, of in ieder geval een herinnering van vroeger die je altijd bijgebleven is.

30 Dagen Blog Challenge:

Kom nog meer over mij te weten! Op dag twee van deze challenge vertelde ik over de naam van mijn blog en op de vierde dag geef ik jullie een kijkje in mijn gezinssamenstelling.
30dagenblogchallenge2 - 30DBC - Dag 3: Mijn vroegste herinnering

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

14 reacties

 1. Ik herinner me dat ik als kind zo’n Kerst sterretje tegen de jas van mijn opa hield om te kijken wat er zou gebeuren. En dat er dus een gat in brandde….

 2. Ik herriner me een feit in de kleuterklas dat mijn beste maatje zijn broek scheurde voor een volle speelplaats. Raar maar dit blijft in men geheugen gegrift zitten 🙂

  • Inderdaad! Al wil ik sommige dingen ook wel snel weer vergeten. Jammer dat je niet de keuze hebt daarin 😉

 3. ik kan me nog heel goed het kapsel van mijn juf in de klueterklas herinneren. Een echte originele zwarte suikerspin!
  Zij was toch echt wel de mooiste juf van de school

  • Leuke details zijn dat dan he! Ik had ook zo’n juf met een apart kapsel, was alleen niet de kleuterklas

  • Ik heb nog best veel foto’s van vroeger, ben er wel heel blij mee dat mijn moeder die zo goed bewaard heeft!

 4. Mijn herinneringen van vroeger zijn vaak flarden of een heel specifieke geur.
  Zo kreeg ik als 4 jarige een keer een ballon bij de auto garage. Die ballon had de geur van het maskertje dat ik in het ziekenhuis op gezet kreeg toen ik onder narcose moest toen mijn neusamandelen werden geknipt.

  Ook herinner ik me de sinterklaas dat ik een roe kreeg met allemaal snoep eraan (Ik was 4 jaar). Ik weet ook nog dat ik zwaar teleurgesteld was toen en niet begreep waarom ik een roe kreeg.

  Ook was ik er van overtuigd dat we een enorm grote achtertuin hadden in het huis waarin ik ben geboren. Toen ik 17 was vroeg ik aan mijn ouders of de nieuwe bewoners er soms een aanbouw aan het huis hadden gezet. Maar ‘onze ‘ tuin was altijd gewoon heel klein, haha.
  Mijn herinnering stamde uit de tijd dat ik op een kleedje op het grasveld zat en daar niet vanaf kwam omdat ik dat gras verschrikkelijk vond prikken!

  • Leuk om te lezen Dit! Ik heb idd ook van die flarden herinneringen. Met die lucht van de narcose weet ik overigens echt precies wat je bedoeld!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: