30DBC – Dag 2: De betekenis van de naam van mijn blog

25

De betekenis van de naam van mijn blog, ik denk dat die wel voor zich spreekt en dus weinig uitleg nodig heeft. Ik ben tenslotte de mama van Dex en Odin. Al heb ik wel wat langer nagedacht om tot een leuke en passende naam te komen, want het is wel iets dat je niet over een jaar of twee weer opnieuw veranderd.

Mama van…

Mijn vorige blog was vernoemd naar mijn nickname van toen ik nog gamejournalist was. Zo werd ik tijdens game-evenementen en lan-parties dan ook vaak letterlijk genoemd, dus leek het me niet meer dan logisch om dat als blognaam te nemen. Ik heb nu natuurlijk geen nickname meer, maar naast mijn eigen naam en variaties daarop (Danielle, Daantje, Daan) word ik door de kinderen uit Dex zijn klas eigenlijk standaard ‘mama van Dex’ genoemd. En ik ben natuurlijk niet alleen de mama van Dex, maar ook die van Odin, dus leek ‘Mama van Dex en Odin’ me een perfect passende naam voor mijn blog, oftewel mijn nieuwe digitale paleisje.

Geek Dino

Het dino’tje in het logo staat voor Dex en Odin, omdat ze allebei zo dol zijn op dino’s. Daarnaast vind ik dino’s net als auto’s toch ook wel een beetje symbool staan voor jongensdingen (al ben ik 100 procent pro-genderneutraal en spelen ze hier ook met poppen, prinsessenhakjes en dragen ze regelmatig nagellak). En de geek-bril die hij op heeft staat voor mij, omdat ik net zo’n soort bril met dikke zwarte montuur heb. Een dino met een geek-bril leek me ook mooi symbolisch voor ons gezin, omdat we stiekem allevier wel een beetje geek zijn. 😉

Kort maar krachtig deze tweede dag van de 30 Dagen Blog Challenge! Heb jij ook een eigen blog of website, dan heb je waarschijnlijk ook goed nagedacht over een passende naam. Ik ben heel nieuwsgierig naar de keuze en betekenis van de naam daarvan. Laat vooral even een reactie!

30 Dagen Blog Challenge:

Kom nog meer over mij te weten! Op de eerste dag van deze 30 dagen durende challenge deelde ik vijf weetjes over mezelf en op de derde dag vertel ik over mijn vroegste herinnering.
30dagenblogchallenge2 - 30DBC – Dag 2: De betekenis van de naam van mijn blog

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

25 reacties

 1. Wat een leuke blog challange en leuk om te lezen hoe je aan de naam bent gekomen. Hier ook een paar keer veranderd tot ik tot mijn eind naam kwam.

  • Thanks Felice! Inderdaad, jouw website naam is meteen duidelijk waar het over gaat 🙂

 2. Ik gebruik mijn blognaam al ruim 11 jaar 😉 Maar ben blij dat jij inmiddels ook weer aan het bloggen bent geraakt <3

  • Elf jaar alweer, gaat snel he!
   Ben ook blij dat ik weer ben gaan bloggen, miste het serieus

 3. Leuk om te lezen! Hier ook een jongetje die gek is op auto`s en dino`s! Mijn vorige blognaam was my super sweet life, een persoonlijke blog. Toen raakte ik zwanger en vond ik mijn blognaam niet meer passen bij mij en mijn leven. Tot aan de maan staat voor de liefde voor mijn kinderen en liefde voor het leven.

  • Hele mooie naam voor je blog vind ik dat! Hier was het inderdaad ook zo dat ik mijn ‘vroegere’ blognaam ontgroeid was 🙂

  • Ja vind het ook erg leuk om bij anderen de antwoorden te lezen 🙂 Doe jij ook mee eraan?

 4. Leuke vraag in de challenge! Ik had al zo’n vermoeden waar de naam vandaan kwam 😉 De Dino vind ik ook erg leuk en bij je passen

  • Dank je! Haha ja dit is wel een vraag die ik bij elke blog wel interessant vind, te weten waar de naam vandaan komt 🙂

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: