30DBC – Dag 1: Recente foto en 5 weetjes over mezelf

18

De eerste dag van de 30 Dagen Blog Challenge! Vijf weetjes over mezelf, dat moet geen hele moeilijke zijn, als er immers iemand is die veel van mij afweet, ben ik het zelf natuurlijk. Ik heb bewust gekozen voor dingen die niet iedereen toch al weet, op de eerste na dan. Oh ja en natuurlijk een recente foto. Cheese!

1. Ik heb Diabetes Type 1 sinds mijn twaalfde

Om precies te zijn kreeg ik het een week voordat ik dertien (ongeluksgetal?) werd. Ik ging met mijn moeder naar de huisarts omdat ik aan de lopende band blaasontstekingen had, extreem veel dronk en soms zelfs in bed plaste. De huisarts prikte mijn suiker, te hoog natuurlijk, ik mocht nog even snel wat spullen thuis halen en daarna gelijk door naar het ziekenhuis. Het was 23 januari precies 20 jaar geleden, maar ik herinner me die dagen nog tot in de details.

2. Ik weet het verschil niet tussen links en rechts

Of ja, ik weet het verschil wel, maar ik kan het na al die jaren nog steeds niet uit elkaar houden. Nu heb ik daar een simpel trucje voor, doen alsof ik wil gaan schrijven. Een pen pak ik namelijk standaard met rechts, dus zo weet ik dat dat mijn rechterhand is en de ander is dan automatisch mijn linkse. Maar het blijft een lastig probleem, dat overigens vooral voor blijkt te komen bij ‘beelddenkers’ omdat die meer moeite hebben met automatiseren. Dus ik weet waar het vandaan komt, maar daar lost het niet mee op.

3. Ik draag nooit make-up. Nooit

Ik heb zelfs helemaal geen make-up, nog geen mascara of oogpotloodje. Toen Dex en Odin pas een keer nagellak op wilden, moesten we speciaal naar de Kruidvat om een potje te gaan kopen. Ik heb er niet eens een specifieke reden voor. Ik geef er gewoon niks om, ik vind het zonde van mijn tijd, zonde van mijn geld, ik heb ’s avonds geen zin het er weer af te moeten halen, het is toch allemaal troep dat je op je huid smeert, ik vind niet dat make-up iets toevoegt en ik vind ook niet dat het nodig is. Niet omdat ik mezelf een lekker wijf zou noemen, maar dat is toch nooit mijn ambitie geweest.

4. Ik verzamel graag dingen

Dit is iets dat er van jongs af aan al in zit. Ik spaarde vroeger altijd vanalles, monstertjes, theezakjes, bierdopjes, Bratz poppen, postzegels, schelpen, stickers. Tegenwoordig zijn het meer games, boeken, stofjes en lappen, haak- en naaipatronen, inpakpapier en bijna alle verzamelacties van de verschillende supermarkten met als favoriet de stickerboeken van de Albert Heijn. Gelukkig kan ik hier zelf niks aan doen maar ben ik erfelijk belast, mijn moeder en tantes hebben ook diezelfde verzamelwoede en ook Dex en Odin willen alles bewaren en verzamelen.

5. Ik ben introvert

Je zou het misschien niet één, twee, drie zeggen, maar ik ben behoorlijk op mezelf en teruggetrokken. Ik houd niet van drukte of van de telefoon opnemen, ik ga niet graag naar een kroeg, discotheek of concert en ik spreek mensen niet snel ‘zomaar’ aan. Wel stap ik het afgelopen jaar bewust steeds vaker uit mijn comfortzone en dwing mezelf tot dingen/activiteiten die ik normaal zou ontwijken. Dit vooral om Dex en Odin daarin toch zoveel mogelijk het goede voorbeeld te kunnen geven en om mijn wereld toch een beetje te verbreden.

Andere blogs

Dat was mijn dag één van deze challenge, neem ook even een kijkje bij Meer Met Mama en Elisabeth’s Favorieten, die ook meedoen aan de challenge. En ik hoor natuurlijk ook heel graag jouw weetjes over jezelf, dus laat die gerust in de reacties achter!

30 Dagen Blog Challenge:

Kom nog meer over mij te weten! Nog niet bekend met de 30 Dagen Blog Challenge? Lees dan eerst even het aankondigingsbericht. En de tweede dag van deze challenge vertel ik hoe ik aan de naam van mijn blog kom.30dagenblogchallenge2 - 30DBC - Dag 1: Recente foto en 5 weetjes over mezelf

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

18 reacties

 1. Wat leuk jou weetjes! Dat verzamelen herken ik ook 😉 En ik draag ook heel weinig tot make -up. heel af en toe heb ik er wel eens zin in.

 2. Ik wist al wel een paar dingen! Maar dat je een verzamelaar bent nog niet echt en links en rechts ook niet.. En dat je nooit make-up draagt, are you sure? Je ziet er altijd prachtig uit, mooie huid heb je dan <3

  • Thanks <3 Waarschijnlijk heb ik idd geluk met mijn huid haha, anders had ik er waarschijnlijk wel meer moeite in gestoken. ;)

  • Thanks! Is ook heel leuk om ze te schrijven en bij anderen ook te kunnen volgen 🙂

 3. Ik snap ook nog steeds niet het verschil tussen links en rechts! Zo raar. Ik bedenk dan ook snel met welke hand ik schrijf. En ik ben een enorme beelddenker, maar ik wist niet dat het daar iets mee te maken heeft. Interessant!

 4. Hoi Danielle,
  Een aantal weetjes wist ik van je, het verzamelen was nieuw.

  Om aan te sluiten bij jouw nieuwtjes:
  1. Ik heb geen diabetes, heb al wel vaak insuline gespoten bij diabeten op mijn werk.
  2. Ook ik kan links en rechts na 34 jaar nog steeds niet uit elkaar houden. Ook ik ben een beelddenker (wat soms voor hilarische situaties zorgt ). Wist overigens niet dat dit met elkaar heeft te maken.
  3. Ik draag heel af en toe make- up. Als ik daar zin in heb. En dat is zelden. Ik ben niet gezegend met zo’n mooie huid als jij, soms wil ik het één en ander even maskeren. Máár… Ik word de volgende dag vaak als wasbeer wakker omdat ik geen zin heb om het er grondig vanaf te halen.
  4. Nog nooit heb ik iets verzameld. Ik heb wel veel creatieve spullen, dat zou je een verzameling kunnen noemen, maar ik zie dat niet zo…
  5. Ben ik introvert? Mwah…daar zijn de meningen over verdeeld geloof ik.
  Ik hou niet van drukte, maar een terrasje pakken vind ik wel leuk. Ik spreek mensen wel aan die ik ken, maar bij wildvreemden vind ik dat lastig. Ik praat wel terug als ze tegen mij beginnen te praten overigens.
  Ik vind het wel leuk om naar bijv. 90’s party te gaan, maar dan blijf ik uit de menigte.
  Eén op één gesprekken voer ik vrij gemakkelijk, in een groep raak ik gauw de draad kwijt.

  Nou, hierboven een beetje van mij aan jou!

  • Haha dat is bij mij met makeup ook deel van het probleem hoor, weinig zin om het schoon te maken savonds!
   Het voeren van één op één gesprekken gaat hier ook redelijk makkelijk, maar in een groep heb ik hetzelfde als jij, dan klap ik dicht of dan ga ik hakkelen haha. Leuk dat je dit even deelt (en leuk dat we mekaar pas nog tegenkwamen) 🙂

 5. Ik ben een soort van verzameler. Niet dat ik monstertjes verzamel, maar alles wat ik misschien in de toekomst zou kunnen gebruiken houd ik bij. Het meeste gebruik ik natuurlijk niet, toch houd ik het bij voor als. Daardoor heb ik een hele verzameling dingen die ik hoogswaarschijnlijk nooit ga gebruiken.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: