Vakantieplannen: wij blijven thuis

26

De zomervakantie staat voor de deur en overal om je heen hoor je de vakantieplannen. Twee weken naar de sprookjescamping, een weekje naar Italië (all-inclusive), met de auto naar Turkije, lekker tien dagen uitwaaien aan het strand, met het vliegtuig naar Thailand, midweekje Centerparks. Iedereen ‘is er aan toe’ en ‘kijkt er naar uit’. Logisch ook, je gaat geen dure vakantie boeken, of überhaupt op vakantie als je er eigenlijk geen zin in hebt.

Niet op vakantie

En dat is precies de reden dat wij dit jaar niet echt op vakantie gaan, maar hebben gekozen voor een ‘staycation’. Ik kijk niet zo uit naar uren en uren in de auto zitten, naar lange vliegreizen, in vreemde bedden slapen. Of twee weken lang elke keer als je moet plassen met een wc-rol over de camping te lopen. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het inpakken van alles wat er mee moet, een militaire operatie want je wilt niks vergeten. En na de vakantie thuiskomen met heel de zooi en alles weer moeten wassen/opruimen. In mijn geval moet ik er ook zeker voor zorgen dat ik voldoende diabetes-spullen meeneem. Het is namelijk al lastig om in Nederland bij een andere apotheek stripjes voor mijn meter te halen, laat staan dat je in het buitenland zonder insuline zit.

schoenenbank1 - Vakantieplannen: wij blijven thuis

Kortom, op vakantie gaan levert mij over het algemeen meer stress op, dan dat ik er van ontstress of er heerlijk ontspannen en uitgerust weer van thuis kom. Daarom dit jaar geen vakantie buiten de deur, behalve twee nachtjes bij goede vrienden in hun Bed-and-Breakfast. Maar daar voel ik me gewoon heel erg thuis, dus dat is stressvrij. De rest van de vakantie hebben we een aantal uitstapjes en dagjes weg op de planning staan die vooral voor Dex en Odin maar ook voor onszelf leuk zijn. Daar kijk ik dan ook echt wel naar uit.

Wel veel uitstapjes

We gaan bijvoorbeeld een dagje naar World of Dinos in de Jaarbeurs in Utrecht. We willen in Eindhoven het prehistorisch dorp bezoeken en hebben kaartjes voor Linnaeushof, Europa’s grootste speeltuin, in Heemstede. Ik kreeg vandaag ook de tip om naar Duitsland te gaan waar je op verschillende locaties fossielen en stenen kunt gaan zoeken. En zowel Sandra van Curiosityworld als de juf van Dex benoemden Naturalis in Leiden als ‘leuk voor Dex; . Dus ook die staat op onze steeds langer wordende vakantie-uitstapjes lijst. Wat dat betreft is het misschien maar goed dat we niet echt op vakantie gaan, daar hebben we straks niet eens meer tijd voor!

Ik ben ook heel benieuwd naar jouw vakantieplannen voor deze vakantie. Heb je ook totaal geen moeite met een stay-at-home-vakantie, of ben je er toch wel graag echt een tijdje tussenuit? Heb je trouwens nog tips voor leuke dagjes weg met de boys, laat dat ook zeker even weten.

Tips voor uitstapjes

Om jou misschien ook nog wat inspiratie of ideeën te geven voor leuke dagjes weg, deel ik onze geplande uitjes met de kids. Ook kun je mijn blog lezen over bespaartips bij uitstapjes.

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

26 reacties

 1. Hé, leuk een ‘soortgenoot’. Ik ga ook niet op vakantie. Nooit eigenlijk. Ik vind het thuis het fijnst! Afgelopen zaterdag publiceerde ik nog een post over thuisblijven : )

  • Die heb ik toevallig ook gelezen en was het duwtje dat ik nodig had om er ook een blog over te schrijven 😉

 2. ik heb mijn vakantie al gehad eigenlijk. Geen kinderen, dus ik kan gaan wanneer ik wil dus het hoogseizoen vermijd ik bewust. In de winter ga ik normaal naar cuba met mijn vriend nog

  • Buiten het hoogseizoen scheelt zoveel qua drukte inderdaad! Dat deden wij ook wel eens voordat we kinderen hadden, midweekje Londen bijvoorbeeld. Maar inmiddels zitten we vast aan de schoolvakanties.
   Cuba lijkt me heel erg mooi ook!

 3. Ahh ik begrijp jouw standpunt heel goed! Zeker met kinderen lijkt een camping me veel gedoe… thuis heb ik meer comfort en zat speelgelegenheden dus dan zou ik lekker blijven! Zelf vind ik het wel heerlijk om eens ergens anders rond te kijken, vaak all inclusive op een zonnige plek 🙂 Heerlijk! En dit jaar gaan we een bus tour maken door west amerika, daar heb ik ontzettend veel zin in 😀

  • West Amerika lijkt me ook echt super hoor! Het is ook niet dat ik bepaalde landen en locaties niet graag zou bezoeken, zo wil ik echt dolgraag een keer naar Japan. Maar de reis en het gedoe eromheen houden me wat dat betreft tegen.

 4. Wij gaan ook nooit op vakantie tijdens de grote vakantie. Er is meer dan voldoende te doen binnen Nederland en België! Heel veel leuke dingen om te doen en te bezoeken plus het weer valt hier al bij al nog goed mee. Niks mis met een staycation dus!

  • Inderdaad! Wij hebben zoveel uitstapjes op de to-do list staan al dat we niet eens overal aan toe gaan komen haha

 5. Ik ben net terug van vakantie, maar dagjes weg zijn ook leuk. Opzich heeft het ook wel wat on thuis leuke dingen te doen met je gezin

  • We zijn in principe dan alsnog veel weg, maar wel vanuit thuis ‘s morgens en ‘s avonds weer lekker in je eigen bed. 🙂

 6. Als je je maar amuseert. Dat is het belangrijkste! Ik ben zelf echter niet zo goed in thuisblijven…. Ieder zijn ding hé. Geniet van je vrije dagen.

 7. Ik lees voornamelijk van wat jij vindt van het op vakantie gaan, maar wat vinden jouw kids en je partner van het op vakantie gaan? Ervaren zij dit hetzelfde als jij?

  • Dit soort beslissingen maken wij altijd samen inderdaad, ondanks dat de oudste net 5 is en de jongste net 3. Maar de oudste is een carbon copy van mezelf en hoeft ook die drukte niet zo nodig, die wilde alleen maar naar de B&B van vrienden (want heerlijk rustig en leuke omgeving/speeltuin in de buurt) en naar Dino’s en dierentuinen, wat we dus ook gaan doen 🙂 Over een paar jaar willen we wel naar Lego World in Denemarken en het PlayMobil Park in Duitsland, dus dan zal ik me toch over mijn aversie om te reizen heen moeten zetten 😉

 8. Heerlijk lekker thuis toch! Ik vind het alleen maar goed dat je hier aan toe geeft en niet meegaat in ‘we moeten echt op vakantie want iedereen gaat…‘ Geniet lekker van je gezin deze vakantie thuis

 9. Ik snap het wel maar ik vind het toch geen goed idee. Zelf ben ik 5 jaar aan een stuk niet op vakantie geweest omdat mijn toenmalige vriending niet werkte en we nooit geld teveel hadden. Toen ik echter de eerste keer terug op reis ging heb ik besloten van zeker nooit geen jaar meer over te slaan.

  Twee weken thuiszitten is voor mij geen vakantie, ik ontstress er niet van en je doet gewoon wat je elke dag al doet.

  • Het is ook niet de bedoeling dat we twee weken thuis gaan zitten, in de drie weken dat mijn man vakantie heeft, gaan we bijna dagelijks wel iets doen van een uitstapje, dagje duinen, speeltuin, museum, dierentuin etc etc 🙂 Maar we blijven nergens echt overnachten 🙂

 10. Als je stress krijgt van op vakantie gaan, moet je dat inderdaad maar beter niet doen, dat kan niet de bedoeling zijn 🙂 En al zeker niet als gewoon thuis vakantie vieren voor jullie beter past en ook heel leuk is.

  Ik krijg net stress van dag-uitstapjes… voor mij liever een langere periode weg dan, in een andere omgeving vertoeven en nieuwe dingen ontdekken.

  Geniet maar volop van je zomervakantie thuis!

  • Komt helemaal goed!
   Zo zie je maar dat iedereen anders is 🙂 Ik krijg sowieso stress van drukte, maar met daguitjes kan ik in gedachten houden dat ik dan savonds gewoon weer lekker thuis ben haha

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: