Wat kijken Dex en Odin op Netflix? #1

22

Netflix wordt hier dagelijks gebruikt. Zo bingewatch ik graag series terwijl ik aan het werk ben (als dat mogelijk is), kijkt Edwin verschillende series via deze streamingservice en hebben we gezamenlijke kijk-projecten. Ook de kinderen hebben Netflix inmiddels ontdekt en weten probleemloos hun favorieten te selecteren uit het gigantische aanbod kinderseries en -films. Benieuwd wat er de afgelopen weken op Netflix fanatiek bekeken is door de boys? Hieronder de Top 3 van huidige favorieten:

Oscar’s Oasis

Oscar’s Oasis is denk ik al bijna een jaar Odin zijn favoriet. Daar komt ook de naam van Odin’s ratje vandaan, die dus Oscar heet. In de serie is Oscar geen rat maar een hagedis in een woestijn die dagelijks op zoek is naar voedsel of water. Maar dat verloopt natuurlijk nooit vlekkeloos, waardoor Oscar in de meeste grappige, benarde situaties terechtkomt. Meestal doordat zijn ‘vijanden’ Poppy de woestijnvos, Buck de aasgier en Harchi de Hyena op hetzelfde voedsel of water uit zijn. En dan zijn er nog de random kippen die hem het leven zuur maken. Ikzelf vind Oscar ook geen straf om naar te kijken, het is best grappig. Veel van die ‘personage-rent-van-de-klif-af’ of ‘valt-uit-een-boom’ humor. Je moet er van houden, maar kinderen vinden dat over het algemeen geweldig.

Oddbods

Oddbods is een redelijk nieuwe favoriet die ontdekt is door Dex, maar inmiddels kiest Odin hem ook regelmatig uit om te gaan kijken. Deze tekenfilmserie gaat over zeven grappige wezentjes met ieder hun eigen persoonlijkheid en kleur. Zo heb je Pogo de blauwe grapjas, de roze Newt die verslaafd is aan snoep, Slick, een oranje verschijning die bang is iets van de pret te missen en de gele Bubbles die graag experimentjes uitvoert. De zeven persoonlijkheden van de Oddbods botsen regelmatig, waardoor dagelijkse situaties op een humoristische manier volledig uit de hand lopen. Aan de hand van wat ik er zelf van gezien heb, is het een erg vrolijke tekenfilmserie met een beetje flauwe (maar voor de kids leuke) humor erin.

True en het Regenboogrijk

True en het Regenboogrijk is een tekenfilmserie die steeds voor een kortere periode heel populair is. Dan komen ze hem weer tegen in het lijstje met bekeken filmpjes en wordt hij weer een aantal keer achter elkaar aangezet om er vervolgens weer weken niet naar te kijken. De afgelopen weken staat hij wel weer regelmatig op, vooral door Odin. True is een intelligent meisje die samen met haar kattenvriendje Bartleby verantwoordelijk is voor het Regenboogrijk. In dit magische rijk gaat het regelmatig mis, op kleine maar ook grotere schaal en het is dan aan het tweetal omdat op creatieve wijze op te lossen. Een heel vrolijke, beetje zoetsappige serie, die ondanks de girlie look ook voor jongens heel leuk is.

Niet de hele dag op Netflix

Even een kleine kanttekening, voordat er gedacht wordt dat de kids hier hele dagen tekenfilms op Netflix kijken. Wij hebben geen vaste schermtijden en maken er geen probleem van als de televisie een middag aanstaat. Dex en Odin krijgen voldoende beweging en zitten niet non-stop apathisch naar het beeld te staren. Ze kijken even TV, spelen, kijken tussendoor een paar minuten, gaan weer spelen. De ene dag staat de TV of iPad veel aan, de andere dag helemaal niet.

Wij zijn overigens altijd op zoek naar nieuwe, leuke Netflix kinderfilms en -series die de moeite waard zijn.  En ik ben ook heel benieuwd wat jouw kinderen kijken op Netflix. Dus heb je zelf een leuke tip, laat dat vooral even weten! 🙂

Een tip voor papa en mama

Netflix is natuurlijk niet alleen maar leuk voor de kinderen, ook voor de papa’s en mama’s is er meer dan genoeg om te kijken of te bingewatchen. Zo gaf ik tijdens mijn 30 Dagen Blog Challenge al een leuke serie-tip.

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

22 reacties

  • Na een zomer bijna niet kijken heb je in ieder geval weer meer dan genoeg keuze aan nieuwe series/seizoenen/films! 🙂

 1. Ha, totaal anders dan wat ze hier kijken!

  Peppa Big is hier favoriet bij de dames.
  En stiekem kijkt de zoon daar ook nog mee, want ik hoor hem ooit luid knorren! 😉

  • Peppa Pig is hier ook een tijdje favoriet geweest inderdaad! Maar stiekem ben ik blij dat we die periode gehad hebben, ik vond Peppa niet zo heel leuk haha 😉

  • Teletubbies is hier ook een tijdje favoriet geweest, vond ik ook wel grappig inderdaad, maar daar zijn ze inmiddels te oud voor. Of in ieder geval voelen ze zichzelf daar nu te oud voor haha

 2. Mijn dochter van bijna 3 kijkt het liefst naar Caspar en Emma en WordParty. De rest is meestal maar een aflevering interessant haha

  • Oh ja Wordparty is hier ook een tijdje favoriet geweest, ook zo eentje die met periodes veel gekeken wordt. Caspar en Emma ken ik eigenlijk nog niet, zal hem eens opzoeken

  • Die vinden ze hier ook leuk idd! Op Nick Jr. kijken ze hier het liefst Dora, Paw Patrol en Blaze.

  • Zo heeft elk kind toch zijn favorieten, ik ken ook het overgrote deel van Netflix niet haha

  • Oh Pieter Konijn ken ik nog van vroeger ook, die moet ik ook maar weer eens opzoeken! <3

  • Ja wij zijn ook fan wat dat betreft. Ook het aanbod voor kinderen is gewoon heel leuk.

 3. Angry Birds, Lego Nexo Knights, Lego Ninjago, Lego City, Oggy en de kakkerlakken, maar ook Barbapappa. Erg Divers…

  • Barbapappa vonden wij vroeger ook al leuk, die zal ik ze binnenkort ook weer eens laten zien haha

  • Er is ook zoveel keuze op Netflix, dus op zich niet zo raar dat je het niet kent haha

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: