Rustig shoppen in de Primark (het kan echt)

24

Ik vind de Primark leuk en verschrikkelijk tegelijkertijd. Leuk vanwege de prijs (je bent Nederlander of je bent het niet). Verschrikkelijk vanwege de onoverzichtelijkheid en rommelige rekken. Leuk vanwege de Mario/Dino/Superhelden-kleding voor de kids. Verschrikkelijk vanwege de drukte. Door deze haat-liefde verhouding kom ik er ook maar heel zelden en koop dan gelijk een flinke tas vol. Gezien het formaat van de papieren Primark-tassen, die daar dagelijks bijna non-stop over de toonbank gaan, ben ik niet de enige die dat doet. En blijkbaar maken ze er nog winst op ook, want vorige week woensdag werd het nieuwe Primark-filiaal in Tilburg geopend.

Nog niet druk

Daar gingen ik natuurlijk niet naartoe, want normaal is het eigenlijk al te druk voor mij, laat staan tijdens een officiële opening, waar ze naar eigen zeggen duizenden fans verwachtten. Achteraf stonden er rond openingstijd slechts 150 klanten te wachten, maar goed ik stond daar dus zeker niet tussen. Nee, mijn moeder en ik zijn afgelopen dinsdagochtend gegaan. Dex op school, Odin op de peuterspeelzaal en wij rond openingstijd in de Primark. Wel voor maar niet met de kinderen shoppen, ook wel eens lekker. En het was er tot mijn verbazing gewoon echt rustig! Geen dringende mensen, geen rijen bij de kleedkamers en kassa’s. De kleding lag nog (enigszins) netjes op gesorteerde stapeltjes. En we konden gewoon rustig rondlopen zonder elkaar kwijt te raken in de mensenmassa (want die was er dus niet). Heerlijk!

primarktilburg01 - Rustig shoppen in de Primark (het kan echt) primarktilburg02 - Rustig shoppen in de Primark (het kan echt)
primarktilburg03 - Rustig shoppen in de Primark (het kan echt) primarktilburg09 - Rustig shoppen in de Primark (het kan echt)

Deze kersverse Primark telt maar liefst vier verdiepingen, twee daarvan zijn afgevuld met dameskleding en accessoires, de bovenste verdieping is de kinderafdeling en in de ‘kelder’ vind je mannenkleding en woonaccessoires. Een grappig detail is dat er rekening is gehouden met de mannen die verplicht (en wellicht tegen hun zin) op sleeptouw genomen zijn. Voor deze onfortuinlijke zielen zijn er relaxhoeken, inclusief een stopcontact en USB-hub om telefoons op te laden. Je weet immers nooit hoelang je je daar als man zijnde zult moeten vermaken. Deze hoeken waren nu nog leeg.

Foute mannenbroek van de Primark

Nadat ik een aantal leuke shirtjes en basic hemdjes voor mezelf in mijn mand had gegooid en mijn moeder wat broeken had gevonden, zijn we deze gaan passen in de kleedkamers. Normaal kom ik daar nooit, vanwege de meterslange wachtrijen. Dan probeer ik altijd een rustig hoekje een beetje aan de kant te gaan staan en het daar over een strak topje heen te passen. Of het voor die paar euro (ik bedoel, 3 euro voor een shirtje!?) gewoon te gokken. Voor Dex en Odin is het helemaal makkelijk, de maten kloppen daar redelijk goed en er is meer dan genoeg keuze. Het leuke van de Primark is, naast de prijzen natuurlijk, dat ze veel gelicenseerde producten verkopen, waaronder momenteel de favoriet hier: Jurassic World. Die kregen dus beide een leuk setje van shirt, short en sokken met dino’s!

primarktilburg05 - Rustig shoppen in de Primark (het kan echt) primarktilburg04 - Rustig shoppen in de Primark (het kan echt)
primarktilburg07 - Rustig shoppen in de Primark (het kan echt) primarktilburg08 - Rustig shoppen in de Primark (het kan echt)

Tot slot de mannen- en woonaccessoiresafdeling. Natuurlijk kijk ik daar naar leuke dingen voor Edwin, maar ook voor mezelf. Jaaaaaaren terug heb ik bij de Primark in Rotterdam een pyjamabroek van Sonic voor mannen gekocht, rood met geel geblokt met kleine Sonic-figuurtjes erop. En dat is, tot afgrijzen van mijn moeder, altijd mijn favoriete broek geweest in de tijd dat ik vaak in het ziekenhuis lag. Ik hoopte dus stiekem op een soortgelijke hysterische broek. Helaas niet gevonden, maar wel een heel leuk Space Invaders shirt dat in maat XS niet al te los zat. Zo jammer dat de mannenafdeling altijd veel leukere prints heeft dan de vrouwen.

PEZ en Pac-Man sokken

Richting de kassa liep ik nog tegen een rek met PEZ-automaatjes aan. Je kent ze wel, die dingen waar je een rolletjes snoepjes in kunt doen, die eruit komen als je het hoofdje ervan omhoog doet. Dex (en Odin inmiddels ook) noemt dat consequent ‘uitpoepers’ en vindt ze geweldig. We zijn ze dus regelmatig voor de jongens gaan kopen. Ondertussen hebben we er zoveel van dat we ze ongemerkt een beetje zijn gaan verzamelen. Bij de Primark lagen er van Shimmer & Shine, die hadden we nog niet, dus alle drie de verschillende belandden ook in de tas. Samen met Donkey Kong van de Mario-serie omdat ik niet zeker wist of we die nou wel of niet hadden.

primarktilburg10 - Rustig shoppen in de Primark (het kan echt) primarktilburg11 - Rustig shoppen in de Primark (het kan echt)
primarktilburg12 - Rustig shoppen in de Primark (het kan echt) primarktilburg13 - Rustig shoppen in de Primark (het kan echt)

Bij de kassa nog een impulsaankoop gedaan, inpakpapier met unicorns erop (ook een soort van verzamel-weakness van mij, rollen inpakpapier). En toen we na het afrekenen wegliepen zag ik zo’n gave Pac-Man sokken voor Edwin dat ik ook die nog snel even afgerekend heb. En ja dat ging snel, want het was nog steeds redelijk rustig aan de kassa! Dinsdagochtend lijkt een goed moment om de Primark te bezoeken zonder over koppen te lopen. En zo gingen we tevreden, stressloos en met volle tassen weer naar huis.

Heb jij ook een favo Primark-aankoop? Iets dat je standaard ‘moet’ kopen als je het tegen komt? Of nog andere tips om de drukte en chaos in winkels te ontwijken? Laat dat dan hieronder vooral even weten!

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

24 reacties

  • Haha dat kan ook idd! Het is mij ook standaard iets te chaotisch. Maar soms denk ik: Tanden op elkaar en er doorheen 😉

 1. soms vind ik er van alles soms vind ik er niets en ben ik na 2 minuten terug buiten omdat ik er geen rust kan vinden 🙂

  • Daar ben ik nog nooit geweest. Ben ooit in Rotterdam geweest (toen er alleen daar nog maar een Primark was in Nederland) en twee keer in Eindhoven en nu dan in Tilburg voor het eerst. Maar Rotterdam was toen ook zo druk dat ik niet eens echt rondgekeken had vanwege de drukte haha

 2. Ik kom er zelden omdat het een uur rijden is. Maar die in Enschede vind ik best oké. Als ik daar om 9 uur ben is het goed te doen.

 3. Roy vind nooit erg om mee te gaan mits het niet te druk is. En kijkt dan ook echt wat leuk bij mij staat maar een rustige primark is wel zeldzaam 🙂

  • Edwin kijkt idd ook wel met mij mee als hij erbij is, maar het is niet zijn hobby. Dus in dit geval mijn moeder maar meegenomen, die doet dat vrijwillig haha

 4. Ik ben er nu twee keer geweest in Groningen maar het is mij echt te druk in de winkel. Ook als alles zo door elkaar ligt, dan hou ik het al snel voor gezien.

  • Oh ja die grote stapels door elkaar getrokken shirts ben ik ook allergisch voor! Dat was deze ochtend gelukkig niet zo erg. Misschien omdat het nog heel vroeg was en ze dat de avond ervoor weer hebben netjes gelegd, of misschien omdat het nog zo’n nieuwe winkel is haha

 5. Pez figuurtjes!! . Onze Thies heeft er nu 102! Ik wil er deze week een postje over schrijven! Toevallig geen dubbele die je wil ruilen (als Thies ze nog niet heeft)?

  • Ben heel benieuwd naar je post erover, ga het in de gaten houden. Ik moet die van de jongens eens inventariseren, laat het je dan wel weten welke we dubbel hebben!

  • Step in broekjes heb ik nog nooit van gehoord haha, zal ze de volgende keer dat ik daar ben eens zoeken! 🙂

 6. Ben ik dan de enige die de Primarkt met een wijde boog links laat liggen omdat ik voor 100 procent zeker weet dat met zulke lage prijzen het niet anders kan dan dat mensen ( kinderen ) verschrikkelijk uitgebuit worden?
  En om de boog nog wijder te maken : het spul gaat super kort mee en beland dan in het millieu….

  Dat het er druk. vies vol en rommelig is, maakt het , moet ik zeggen nog makkelijker deze winkel te mijden..
  Sorry, je schrijft leuk, maar ik heb nu eenmaal een hekel aan de Primarkt..

  • Ik snap je helemaal hoor Felice! Ikzelf koop ook 80 tot 90 procent van de kleding bij vintage of tweedehands winkels en breng daar de kleding die ik zelf niet meer draag ook weer heen (plus ik upcycle kapotte spijkerbroeken bv tot tassen, maak van shirts van mezelf en mijn man weer shirts voor de kids). Maar kinderkleding gaat sowieso maar een paar maanden mee, dus tegen de tijd dat het versleten is, past het vaak al niet eens meer.

 7. Ik ga eigenlijk altijd naar de Primark in Almere en ik weet altijd precies wanneer het rustig is. Vaak pak ik dan ook dat moment, heerlijk.

  • In Almere ben ik nog nooit geweest bij de Primark, maar overal zul je wel ‘rustige’ momenten hebben idd

 8. De momenten dat het rustig is in filialen van Primark zijn echt zeldzaam, maar wanneer het zo is is dat heel fijn. Ik vind het een leuke winkel, maar heb vaak niet zo’n zin om meerdere malen lang in de rij te staan. Om te passen of af te rekenen.

  Je bent wel goed geslaagd voor de kids zie ik. Leuk!

  • Dat wachten is ook niet mijn hobby idd! En de kids waren zelf ook heel blij met hun aanwinsten haha 🙂

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: