Met de buurtvereniging naar De Gerrithoeve

2

Toen we hier kwamen wonen zijn we uitgenodigd om lid te worden van de buurtvereniging. Dat waren we toen van plan, maar om de één of andere reden is het er helemaal bij ingeschoten, totdat ons vorig jaar gevraagd werd of we niet alsnog lid wilden worden. Waarom niet, we hadden tenslotte nooit echt een reden om geen lid te worden en er worden ook leuke dingen voor de kinderen georganiseerd. Zaterdag was er zo’n leuk uitstapje voor de kids: naar De Gerrithoeve in Oisterwijk.

Ruimte en rust

Wij waren er nog nooit geweest en ik moet eerlijk zeggen dat ik er zelfs nog nooit over gehoord had. Dus veel meer dan ‘het is een speelboerderij’ wisten we eigenlijk niet toen we er zaterdagochtend met in totaal zeven kinderen en zes papa’s/mama’s heen reden. Bij aankomst was ik al meteen licht enthousiast (iets wat ik niet zo heel snel ben over speeltuinen of andere gelegenheden die ik associeer met drukte en chaos) wat een ruimte en wat een rust!

gerrithoeve05 - Met de buurtvereniging naar De Gerrithoeve gerrithoeve03 - Met de buurtvereniging naar De Gerrithoeve
gerrithoeve02 - Met de buurtvereniging naar De Gerrithoeve gerrithoeve10 - Met de buurtvereniging naar De Gerrithoeve

Lekkere poffertjes

Nog voordat we ons goed en wel geïnstalleerd hadden, waren de kinderen al weg om de speeltuin onveilig te maken. Omdat het allemaal erg open en overzichtelijk was, had ik niet het gevoel dat ik Dex en Odin steeds in de gaten moest houden of er continu bij moest blijven staan. Nee, ze konden heerlijk hun gang gaan en vermaakten zich prima zonder mama binnen een straal van anderhalve meter. Dex had het helemaal gevonden met zijn vriend Daan en zijn ‘nieuwe vriend’ Mike. Thuis vertelde hij ook nog heel trots dat hij nieuwe vrienden had gemaakt haha. Wat gaat dat nog lekker makkelijk op die leeftijd he. Odin heeft een tijd met buurmeisje Liz gespeeld, maar vermaakte zich daarnaast ook prima alleen.

Bij De Gerrithoeve kun je buiten en binnen spelen, het was zaterdag lekker weer dus hebben de kids zowel buiten als binnen gespeeld, terwijl de volwassenen lekker buiten wat konden drinken. Tussen het spelen door, werden ze verwend met een plakje cake met slagroom en spikkels en kannen ranja. Als lunch mochten ze kiezen uit tosti’s, poffertjes of frietjes. Odin koos resoluut poffertjes en Dex liet zijn keuze afhangen van Daan. En Daan wilde poffertjes, dus Dex nam ook poffertjes. Die werden overigens heel grappig geserveerd in vrolijke metalen emmertjes. En ze kregen allemaal nog een lekker ijsje, waar heel toepasselijk ‘boerderijs’ op de verpakking stond. Voor de volwassenen stonden er trouwens heel lekkere sandwiches op de menukaart, yummie!

gerrithoeve04 - Met de buurtvereniging naar De Gerrithoeve gerrithoeve07 - Met de buurtvereniging naar De Gerrithoeve
gerrithoeve08 - Met de buurtvereniging naar De Gerrithoeve gerrithoeve09 - Met de buurtvereniging naar De Gerrithoeve

Terug naar De Gerrithoeve

De speeltuin zelf was ook erg leuk en vooral heel ruim opgezet. Binnen konden de kinderen bouwen met hele grote Legostenen, was er een klein houten doolhof en een zandbak met daarin een speelhuisje, een houten wip, schommel en wat losse speel- en klimattributen. Buiten was een flinke zandbak met een groot houten klimrek met glijbaan. Er waren schommels, een grote berg waar de kids met een grote driewieler vanaf konden (levensgevaarlijk als je het mij vraagt) en een kabelbaan (groot succes!).

Zowel de kinderen als de ouders hadden een erg leuke en relaxte (zul je mij niet horen zeggen over een ochtendje Ballorig) ochtend/middag gehad bij De Gerrithoeve. Dex en Odin gingen moe maar enthousiast naar huis. Dex liet nog wel even duidelijk weten dat we zeker nog een keer terug moesten komen. Het liefst de volgende dag en dan ook weer met zijn maatjes Daan en Mike. We gaan er zeker nog een keer heen, maar we beloven niet wanneer.

gerrithoeve06 - Met de buurtvereniging naar De Gerrithoeve gerrithoeve11 - Met de buurtvereniging naar De Gerrithoeve

Spelen kan ook dichterbij

Lekker spelen op een leuk speelveldje kan in ons geval ook een stuk dichterbij, recht voor de deur om precies te zijn. Wij wonen namelijk aan een groot speelplein.

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

2 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: