Toch nog een dino-workshop voor Dex

2

Vorige week vertelde ik over de workshops die Dex bij Curiosityworld heeft gevolgd.  Eentje over de waterkringloop en eentje over de ruimte. Hij vond het ge-wel-dig! Maar zijn grootste passie is toch wel dinosaurussen en fossielen. Je kunt je zijn blijdschap wel voorstellen toen ik hem donderdag kon vertellen dat Sandra toch een plekje had en hij alsnog deel kon nemen aan de Dino’s en Fossielen-workshop. ‘YES, dat wil ik! Dat vind ik leuk!’

Op naar de dino workshop!

Enthousiast reden we vrijdag dus weer richting Moergestel, op naar Curiosityworld, op naar de dinosaurussen! Hij kent Sandra nu al wat beter en het is mooi om te zien hoe op zijn gemak hij bij haar is. Misschien ook omdat ze zo enthousiast is over de dingen die hem zo interesseren. Nadat Dex nog even bij de konijntjes van Sandra had gekeken en alle kinderen inmiddels binnen waren gestroomd, begon de workshop met een lezing over dino’s en fossielen. Deze workshop was eigenlijk voor iets oudere kinderen, maar Dex zat alsnog ademloos te luisteren naar wat Sandra allemaal wist te vertellen over de Prehistorische beesten en de sporen die ze achter hebben gelaten in de vorm van fossielen.

dinoworkshop01 - Toch nog een dino-workshop voor Dex dinoworkshop02 - Toch nog een dino-workshop voor Dex

Na een korte pauze mochten de jongens een kijkje nemen bij de gigantische collectie fossielen die Sandra in de loop van de jaren zelf verzameld heeft. En er stonden een aantal dozen waar ze allemaal zelf een fossiel uit mochten kiezen. Ik zag de bui al hangen, want Dex en kiezen… Hij gaf zelf ook al aan dat hij niet wist wat hij moest pakken, dus heeft Sandra hem een beetje geholpen door wat mooie dingen te laten zien. Uiteindelijk ging hij voor een schelpafdruk in een stuk gesteente. En ik had ook geluk, want ik mocht versteende ammoniet meenemen.

Kleine wetenschapper

Tot slot kon er gekozen worden uit het maken van een verzamelbakje voor kleine fossielen/steentjes of zand bekijken door de microscoop. Dex koos voor het maken van een verzamelbakje, maar toen Sandra hem meenam om toch ook even door de microscoop te kijken, was hij daar niet meer bij weg te slaan. Hij heeft verschillende soorten zand bekeken door de microscoop, gewoon ‘zandbakzand’, zand van de Maasvlakte en zand van Cyprus. Dolgelukkig was hij! En thuis struikelde hij zowat over zijn woorden om oma te vertellen dat het zand uit Cyprus uit allemaal hele kleine schelpjes bestaat.

dinoworkshop03 - Toch nog een dino-workshop voor Dex dinoworkshop05 - Toch nog een dino-workshop voor Dex

Sandra zei al: duur grapje dit, nu moet je ook nog een microscoop gaan kopen voor hem! En ik denk wel dat dat er in zit ja. We zijn alvast zand aan het verzamelen voor als het eenmaal zo ver is. Thuis heeft Dex een potje gevuld met zand uit onze zandbak. En toevallig waren we het weekend op de Maasvlakte waar we ook een potje met zand hebben meegenomen. Mocht iemand dit jaar naar het buitenland op vakantie gaan, hoeft niet per se aan het strand te zijn, zou je dan ook wat zand mee willen nemen voor onze kleine wetenschapper in spé?

dinoworkshop06 - Toch nog een dino-workshop voor Dex dinoworkshop07 - Toch nog een dino-workshop voor Dex

Meer workshops

Dex heeft al twee keer eerder zo’n leuke workshop meegedaan, eentje over Drup de Waterdruppel en eentje over de ruimte. Ik schreef over hoe hij beide workshops van Curiosityworld vond.

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

2 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: