Odin op het potje (inclusief gratis beloningskaarten)

6

Odin is in maart drie jaar geworden, maar om eerlijk te zijn, hebben we ons nog niet echt bezig gehouden met de zindelijkheidstraining. Bewust, omdat we het niet willen pushen. Hij moet er zelf geïnteresseerd in raken, dat bleek bij Dex ook het beste te werken. Dex was nog maar net twee toen we potjes en zindelijkheidstraining introduceerden. En al ging hij heel graag op het potje voor de stickers en bijbehorende cadeautjes (dat principe had hij zo door) echt zindelijk worden was hij nog niet zo mee bezig. Uiteindelijk hebben we dat maar een beetje laten vieren en rond zijn drie-en-een-half ging het eigenlijk als vanzelf. Hij wou opeens geen luier meer aan, ook niet in bed en heeft zowel overdag als ‘s nachts nooit een ongelukje gehad.

Stickers voor een plasje

We hopen dat het bij Odin ook zo verloopt, al gaan we daar niet van uit. Hij is wel steeds meer bezig met op het potje plassen. Vooral op de peuterspeelzaal waar hij stickertjes krijgt als hij een plasje op de wc doet. Blijkbaar werkt dat heel goed bij meneer, want de laatste twee keer liet hij vol trots zijn verdiende stickers zien en had hij een droge luier. Dat hij er vervolgens thuis wel meteen in poept (beide keren) nemen we maar voor lief. Maar goed, als de beloningsstickertjes bij hem zo goed werken, moeten we die thuis ook maar eens in gaan voeren. Hoogste tijd dus voor een Odin-op-het-potje-kaart! ‘Maar wel een dino-kaart, mama.’

ophetpotjejongenvoorbeeld - Odin op het potje (inclusief gratis beloningskaarten) ophetpotjemeisjevoorbeeld - Odin op het potje (inclusief gratis beloningskaarten)

Op het potje

Hem duidelijk uitgelegd wat de bedoeling is: met op het potje plassen verdien je één stickertje, met op het potje poepen twee. Als de kaart vol is, mag je een klein kadootje uitkiezen. En als je helemaal zindelijk bent, krijg je dezelfde Vtech Kidizoom-camera als Dex heeft. Dat zag hij natuurlijk wel zitten en hij was helemaal trots op zijn stoere dino-kaart. Het eerste stickertje is inmiddels ook al verdiend. Ik ben heel benieuwd hoe hij het de komende tijd op gaat pakken. Het zou wel echt heerlijk zijn als we binnenkort helemaal uit de luiers zijn. Ik houd jullie op de hoogte!

Omdat ik andere kindjes ook graag blij wil maken met een leuke op-het-potje-kaart, heb ik voor de jongens ook een versie zonder naam ontworpen en voor de meisjes een naamloze variant met een eenhoorn in plaats van een dino. Deze stel ik gratis beschikbaar in a4-formaat en zijn via onderstaande links te downloaden.

Beloningskaart Jongen
Beloningskaart Meisje

 

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

6 reacties

  1. Wat een leuke kaarten zeg! Ze komen bij mij goed van pas want Milou wordt in september drie dus ik denk dat ik ze ook maar eens gaan uitprinten en gaan gebruiken. Dank je wel!

  2. Heel leuke kaarten. Bij ons werkte het systeem wel niet. We gebruikten Magic Potty. Een zonnetje die je onderaan het potje kleeft en die verandert van kleur als ze plassen. Heel leuk!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: