Leuke workshops voor Dex bij Curiosityworld

2

Een paar maanden terug kreeg Dex een foldertje van school mee over ‘Sjors Sportief’. Een initiatief van de gemeente om kinderen kennis te laten maken met verschillende sporten en andere (creatieve) activiteiten. Met het idee dat Dex toch niet heel veel interesse zou hebben in al die sporten, heb ik dat boekje globaal een keer doorgebladerd. Totdat mijn oog viel op een aantal workshops van Curiosityworld, met onderwerpen als de ruimte, dino’s en fossielen, edelstenen, schelpen, de waterkringloop. Onderwerpen die Dex stuk voor stuk op het lijf geschreven leken.

Drup de Waterdruppel

De inschrijvingen zouden een aantal dagen later open gaan, dus het boekje zorgvuldig weggelegd… en het daarna gewoon helemaal vergeten. Tot een paar weken later en toen zaten alle workshops waar we hem voor in wilden schrijven vol. Alleen de workshop Drup de Waterdruppel was nog beschikbaar. Niet mijn eerste keus voor Dex, maar alsnog heel interessant. Dus zo zat ik eind mei samen met Dex bij de workshop over de waterkringloop.

curiosityworld01 - Leuke workshops voor Dex bij Curiosityworld curiosityworld02 - Leuke workshops voor Dex bij Curiosityworld
curiosityworld04 - Leuke workshops voor Dex bij Curiosityworld curiosityworld05 - Leuke workshops voor Dex bij Curiosityworld

En ik overdrijf niet als ik zeg dat ik hem nog nooit zo vol interesse heb zien luisteren naar een lezing. Hij zat zo stil dat ik hem zelfs twee keer vroeg of hij het wel naar zijn zin had. Jawel, liet hij ademloos weten. Ik moest letterlijk bijna huilen van geluk, om hem zo ‘op zijn plek’ te zien. Na de lezing, die overigens heel leuk gedaan werd door de vrouw achter Curiosityworld, Sandra van Dam, mochten alle kinderen een Druppelwijzer in elkaar knutselen. Ook daarbij was Dex één en al concentratie en zo fanatiek aan het knippen, plakken en kleuren. In de dagen erna ging het nog vaak over de workshop. Hij vertelde iedereen die wilde luisteren vol enthousiasme waar wolken uit bestaan en waarom de zee zout is.

Met Curiosityworld naar de ruimte

Ik heb toen Sandra maar een mailtje gestuurd of er toch niet ergens nog een plekje vrij was tijdens een van de workshops die nog gegeven moesten worden. En we hadden geluk, want Dex mocht een paar dagen later aanschuiven bij de workshop Naar de Ruimte! Deze keer bij Curiosityworld in Moergestel zelf, waar onze kanjer zelfs even in de schuur mocht kijken waar Sandra’s stenenverzameling lag. Aangezien het verzamelen van stenen ook helemaal Dex zijn ding is, heeft hij er zijn ogen uitgekeken.

curiosityworld07 - Leuke workshops voor Dex bij Curiosityworld curiosityworld06 - Leuke workshops voor Dex bij Curiosityworld
curiosityworld08 - Leuke workshops voor Dex bij Curiosityworld curiosityworld09 - Leuke workshops voor Dex bij Curiosityworld

De lezing van Sandra over de ruimte vond hij ook weer machtig interessant. Terwijl de andere kinderen het hoogste woord hadden, zat hij opnieuw ademloos en doodstil te luisteren.  En knutselde daarna een schitterend heelal in elkaar. Wat kun je dan toch trots zijn als moeder! Ik vind het ook dubbel zo leuk omdat dit soort dingen ook mijn interesse hebben en ik dat graag terug zie in de kinderen.

Het is wel heel jammer dat dit niet iets maandelijks of zelfs wekelijks is, want hier zouden we Dex denk ik veel blijer mee maken dan dat hij straks bijvoorbeeld op voetbal, judo of gym mag. Om zijn interesse hierin wel te blijven voeden en stimuleren hebben we nu voor komend weekend een fosiellen excursie geboekt en gaan we met vaderdag dus lekker met een fossielen expert (en waarschijnlijk nog zo’n 35 á 40 andere mensen) fossielen zoeken op de Tweede Maasvlakte. Ik kijk er zelf ook al naar uit!

Dino’s en Fossielen

Benieuwd hoe blij Dex was toen hij alsnog mee mocht doen aan workshop over dino’s en fossielen bij Curiosityworld en of hij daadwerkelijk fossielen vond tijdens de excursie? Lees dan mijn verslagen over de Dino’s en Fossielen workshop en het fossielen zoeken op de Tweede Maasvlakte.

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

2 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: