Van ijsje eten naar Nintendo Switch kopen

2

We hadden helemaal geen plannen een Nintendo Switch te kopen. Maar het leek me een goed idee om Dex en Odin te verrassen met een lekker Italiaans ijsje bij Intermezzo in Tilburg. Nou vooruit, ik had zelf ook heel erg veel zin in het heerlijke citroencake-ijs dat ze daar hebben. Het was dus ook een heel ieniemienie klein beetje uit eigenbelang. Maar vooral voor kids dus, en voor Edwin. Het was ook al erg lang geleden sinds we voor het laatst bij Intermezzo waren geweest. We hadden terug zitten kijken en kwamen op toch zeker wel drie jaar. Nu gaan we af en toe wel Italiaans schepijs bij de friettent in Udenhout halen, maar dat is toch anders. Ze hebben daar ook geen citroencake-smaak.

ijsje01 - Van ijsje eten naar Nintendo Switch kopen ijsje02 - Van ijsje eten naar Nintendo Switch kopen

Nintendo Switch als vakantiecadeau

De rest van de middag stond nog open, dus besloten we even bij de MediaMarkt binnen te lopen. Niet dat we iets nodig hadden, maar we waren er nu toch. Dex zijn aandacht werd gelijk getrokken door een groot scherm met daarop Mario Odyssey voor de Nintendo Switch. Helemaal gebiologeerd stond hij naar dat scherm te staren, zoals hij de afgelopen weken ook vol interesse op Youtube kijkt naar Mario levels die door anderen gespeeld worden. Nu moedig ik de kinderen graag aan in de dingen die ze leuk vinden en waar ze een overduidelijke interesse in hebben. Dus toen ik hem nu ook weer zo geboeid en geconcentreerd naar dat filmpje zag kijken, wist ik het: Dex en Odin krijgen een Nintendo Switch! Als ‘vakantiecadeau’, omdat we dit jaar toch niet echt op vakantie gaan.

nintendoswitch01 1024x683 - Van ijsje eten naar Nintendo Switch kopen nintendoswitch06 1024x683 - Van ijsje eten naar Nintendo Switch kopen

Edwin was het gelukkig al snel met mij eens. We hadden het er ook al wel regelmatig over gehad dat het eigenlijk zonde is dat we al jaren niet meer echt een nieuwe console of game gekocht hebben, terwijl we voorheen elke console die uitkwam aanschaften. En dat Dex inmiddels ook wel oud genoeg is om andere games te spelen dan die van de V-Smile van Vtech. Kortom, de volgende stop was Nedgame. Waar we niet veel later weer buiten stapten met de Nintendo Switch en twee leuke games: Mario Kart 8 Deluxe en Super Mario Odyssey. Persoonlijk zou ik voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild gegaan zijn, maar het was een cadeau voor de jongens dus zijn we voor mario gegaan *kuch* Zelda-kopen-we-nog-wel-een-andere-keer *kuch*.

nintendoswitch03 1024x683 - Van ijsje eten naar Nintendo Switch kopen nintendoswitch02 1024x683 - Van ijsje eten naar Nintendo Switch kopen
nintendoswitch05 1024x683 - Van ijsje eten naar Nintendo Switch kopen nintendoswitch04 1024x683 - Van ijsje eten naar Nintendo Switch kopen

Kleine gamers

Thuis moest hij natuurlijk meteen aangesloten worden, zodat er gespeeld kon worden. Dex heeft Odyssey gespeeld en Odin Mario Kart. Beide met hier en daar nog wat hulp van mama (wat mama overigens absoluut niet erg vindt). En wat hadden ze er een lol in. Odin schaterde het uit van het lachen als zijn auto over een Power-up ging of een andere auto raakte en Dex was zo trots op elke stap die hij verder kwam in de levels. Kan natuurlijk ook niet anders met twee fanatieke gamers als ouders. Over fanatieke gamers gesproken, nu de kinderen in bed liggen en dat ding er toch staat…

Zijn jij, je kinderen of je partner ook zo gek op gamen, en welke games spelen jullie dan onder andere? En ik ben ook heel benieuwd welke consoles er bij jouw thuis staan? Of misschien speel je liever games op de PC of op je telefoon (vooruit, Candy Crush tellen we ook mee als ‘game’).

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

2 reacties

    • Mijn man gamed ook op zijn PC vooral, ik en de kids zijn consolegamers, dus op de Nintendo/Xbox/Playstation haha

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: