Driejarig bestaan van De Phoenix Lokaal

4

In juli bestaat De Phoenix Lokaal in Hank drie jaar en dat vierden ze vandaag. Normaal ben ik niet zo van drukte en (in mijn ogen) chaos en bezoek ik een winkel liever als het er lekker rustig is. Dus niet op een zaterdag en al helemaal niet tijdens speciale gelegenheden. Maar De Phoenix Lokaal is één van de concept stores via waar mijn spulletjes van Rainbows & Buttons verkocht worden en ik ben ook echt blij met deze winkel als verkooppunt. Daarom maakte ik vandaag een uitzondering en reisden we vanmorgen gezellig af naar Hank.

dephoenix06 1024x683 - Driejarig bestaan van De Phoenix Lokaal dephoenix02 1024x683 - Driejarig bestaan van De Phoenix Lokaal
dephoenix05 1024x683 - Driejarig bestaan van De Phoenix Lokaal dephoenix03 1024x683 - Driejarig bestaan van De Phoenix Lokaal

Conceptstore De Phoenix Lokaal

De Phoenix Lokaal is een concept store, wat inhoudt dat verschillende ondernemers eigenlijk een stukje van de winkel huren om daar hun spullen te verkopen. In sommige concept stores is het gebruikelijk dat je dan zelf ook diensten draait in de winkel. Maar dat is hier niet het geval, het verkopen wordt gedaan door de eigenaars. Wat ik vooral erg leuk vind aan De Phoenix Lokaal is dat het onderdeel is van een partycentrum en er dus ook vanuit feesten die daar gehouden worden regelmatig klanten komen. De winkel is gevestigd in wat voorheen het café was en is heerlijk ruim opgezet met veel zorg en oog voor een mooie indeling. Toen ik benaderd werd om daar mijn spullen te gaan verkopen, was ik dan ook meteen enthousiast.

Ook vandaag was er duidelijk veel moeite gedaan om er echt iets leuks van te maken. Zo was het buiten al versierd met ballonnen en waren er verschillende leuke acties. Zo kon je er je nagels laten doen en gaven verschillende ondernemers korting op hun hele assortiment. Daarnaast konden klanten hun bonnetje inleveren voor een loterij met prijsjes die beschikbaar waren gesteld door de ondernemers. Ikzelf deed daar natuurlijk ook aan mee met tien procent korting op alles van Rainbows & Buttons en een setje van een labeldoekje en speenkoord voor de loterij.

dephoenix01 1024x683 - Driejarig bestaan van De Phoenix Lokaal
dephoenix04 1024x683 - Driejarig bestaan van De Phoenix Lokaal dephoenix07 1024x683 - Driejarig bestaan van De Phoenix Lokaal

Plastic insecten

Omdat dit voor de kinderen niet echt een ‘leuk uitstapje’ is, mochten ze daar iets leuks uitkiezen. Wel sámen, om deze omkoperij nog een beetje opvoedkundig goed te kunnen praten. Er moest dus overlegd worden en dat valt nog niet zo mee. Uiteindelijk (met een beetje hulp van mama) werd het een soort sorteerschaal met insecten, een pincet, klei en plakoogjes. Ik denk dat ze net als mij geen idee hadden wat precies de bedoeling van deze combinatie is. Maar er zaten plastic insecten bij en Dex vindt de afgelopen dagen alles van bijen geweldig.

In het kort komt het er dus een beetje op neer dat we die hele set dus gekocht hebben voor de plastic bij die erin zit. YOLO toch! Ik ben wel benieuwd of ik de enige ben die dit soort aankopen doet, of doe jij ze ook wel eens?

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

4 reacties

  1. Leuk dat je zelf artikelen maakt en verkoopt, creatief bezig zijn geeft altijd energie. Jammer alleen dat er in het blogartikel geen directe link staat naar je ‘Rainbows & Buttons’, want ik wilde er echt eens een kijkje nemen. 🙂

    • Oh dat is echt een heel goede, Sander! Mijn website is sowieso niet heel erg up to date momenteel omdat ik bezig ben met een online shop ervoor in de plaats, maar het is wel heel dom dat ik niet eens naar mijn Facebook pagina heb gelinkt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: