Enthousiast over Zox Straps (plus korting)

4

Op mijn ringen en een kettinkje dat ik van Edwin heb gekregen toen we pas bij elkaar waren, draag ik eigenlijk nooit sieraden of andere versiering. Sterker nog, ik heb niet eens andere sieraden. Deels omdat ik dat toch standaard vergeet aan te doen, maar vooral omdat ik dingen als armbanden, grovere kettingen maar vooral horloges continu voel zitten en me daar heel erg aan stoor. Totdat ik een tijdje terug iets ontdekt heb waar ik toch wel erg enthousiast over ben geworden: Zox Straps!

zox07 - Enthousiast over Zox Straps (plus korting) zox06 - Enthousiast over Zox Straps (plus korting)

Zox verzamelen

Zox straps zijn zachte, elastieken polsbandjes die door verschillende kunstenaars van over de hele wereld ontworpen worden. De buitenkant van zo’n bandje bestaat enkel uit artwork en de binnenkant is naast de art ook voorzien van een tekst of woord dat mensen kan inspireren of positiviteit uitstraalt. Zo staat in één van de eerste bandjes die ik besteld heb ‘You are enough’ en heb ik er ook één waarin staat ‘Born to fly’. Wat voor mij zo geweldig is aan de Zox straps: je voelt ze niet eens aan je pols zitten, zo zacht zijn ze. En daarnaast zien ze er ook gewoon erg cool uit. Ik heb inmiddels een aantal verschillende en wissel ze bijna dagelijks af.

Elk bandje heeft een beperkte oplage van maximaal 2000 stuks en als ze allemaal verkocht zijn, worden ze ook niet meer herdrukt. De bandjes zijn ook allemaal voorzien van een serienummer en een plastic kaartje met bijpassende art, een quote en uiteraard hetzelfde serienummer. Een leuke extra hierbij is dat de eerste 100 serienummers voorzien worden van het Zox-logo in gouden stiksels en de rest in het zilver. Dit maakt dat ze redelijk fanatiek verzameld worden en er een ware community omheen zit waarin uitverkochte bandjes voor soms wel vier tot zes keer de originele prijs verkocht worden.

zox01 - Enthousiast over Zox Straps (plus korting) zox05 - Enthousiast over Zox Straps (plus korting)
zox02 - Enthousiast over Zox Straps (plus korting) zox03 - Enthousiast over Zox Straps (plus korting)

Korting op Zox

Het bedrijf dat deze bandjes maakt zit in Amerika en wordt gerund door drie broers, maar zoals ik al zei worden de bandjes ontworpen door kunstenaars van over de hele wereld. Hierdoor zit er onwijs veel variatie in de vele verschillende bandjes en komen er wekelijks nieuwe uit. Een redelijk dure hobby als je ze wilt gaan verzamelen. Zox bandjes kosten 10 dollar (ongeveerd 8,5 euro) per stuk en voor verzending naar Nederland betaal je 3,50 euro, tenzij je voor 25 euro of meer besteld, dan is verzenden gratis.

Mocht je er ook willen bestellen, dan krijg je via deze link eenmalig 10 dollar korting op je bestelling bij een minimaal bedrag van 30 dollar. Dat is toch weer één bandje gratis toch? Ze verkopen ook Mystery Packs, voor 25 dollar krijg je dan drie willekeurige bandjes in een ondoorzichtige verpakking thuisgestuurd en is het een verrassing welke je ontvangt. Hier kunnen ook bandjes tussen zitten die al een tijdje uitverkocht zijn of speciale uitgaven die nooit in de shop te koop hebben gestaan. Ikzelf heb die pas ook naar tevredenheid besteld.

Zox Mystery Pack

Ben je benieuwd naar welke bandjes ik ontving in mijn Mystery Pack?
Unboxing mijn Zox Mystery Pack

 

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

4 reacties

  1. ik heb ze ook enkele maanden geleden ontdekt. De bandjes zijn mij net te krap, maar de imperials zijn geweldig!
    De 1e twee bestellingen gingen goed, alleen bij de derde vond de douane dat ze mijn bestelling belasten moesten… oeps even vergeten dat je onder de 22e moet zien te blijven om geen aanslagen te krijgen.
    Dus tip voor iedereen: blijf onder de 22e :).

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: