Open Magazijnavond bij Goedkopegezelschapsspellen

4

Games zijn natuurlijk altijd een groot deel van ons leven geweest. Edwin en ik hebben elkaar zelfs leren kennen toen we allebei crew waren op CampZone. Gamen zit dan ook nog steeds wel in mijn bloed, al komt het er de afgelopen jaren (zei zij vol schaamte) praktisch niet meer van. Te weinig tijd, altijd druk, ’s avonds te moe, de vrije tijd die we hebben besteden we ook liever samen. Daarom zijn we zo’n twee jaar geleden aan de bord- en kaartspelletjes begonnen. En dan bedoel ik niet Ganzenbord of Mens-Erger-Je-Niet, maar meer de spellen die nerds (wij dus) spelen: Kolonisten van Catan, Carcassonne.

carcassonne01 1024x683 - Open Magazijnavond bij Goedkopegezelschapsspellen

De wekelijkse gamenight

We hadden het goede voornemen om een wekelijkse gamenight te plannen, waarin we dan lekker spelletjes gingen doen. In de praktijk ging dat 3 weken goed, want druk, moe, geen tijd, etc… Hetzelfde geldt overigens voor spelletjes spelen met de kids, we hebben een hele grote kast vol spelletjes, maar het komt er gewoon te weinig van. Terwijl we het wel echt leuk vinden en we daar eigenlijk ook gewoon tijd voor moeten blijven maken.

Ik volg nu ook al een tijdje Goedkopegezelschapsspellen op Facebook, een grote online shop die ook regelmatig op jaarmarkten en braderieën staat en één keer in de maand zijn magazijn opengooit voor bezoekers. Ik roep al maanden dat we daar ècht eens naartoe moeten en gisteravond was het dan eindelijk zover, op naar Sint-Michielsgestel! Het leek mij ook meteen een goede motivatie om weer wat regelmatiger spelletjes te gaan spelen (wie weet zelfs weer een vaste avond in te plannen?). We gingen dus vooral voor leuke spellen die ook heel goed met twee personen te spelen zijn, aangezien we niet standaard een blik medespelers in de kast hebben staan.

goedkopegezelschapsspellen01 1024x683 - Open Magazijnavond bij Goedkopegezelschapsspellen

Heel veel keus in spellen

Bij het magazijn aangekomen, moest ik me echt inhouden want wat een hoop verschillende spellen (en puzzels) stonden daar! Waar moest ik in hemelsnaam beginnen? De eigenaar, een aardige man met duidelijk een grote liefde voor spelletjes, adviseerde ons enthousiast over een aantal spellen die geschikt (en leuk) zijn voor twee spelers en hielp ons zoeken (er stond ook zóveel) naar reisspelletjes voor de kids. Uiteindelijk zijn we meer dan goed geslaagd, missie volbracht!

Patchwork was een spel dat ik eigenlijk zelf al een beetje op het oog had, ik had daar wat recensies van gelezen en dat klonk erg goed. De eigenaar van de shop wist ons te vertellen dat dat inderdaad één van de populairdere spellen is voor twee spelers. Het is ook een spel dat echt ontwikkeld is voor twee personen, dus geen spel dat eigenlijk voor meerdere personen is met een tweepersoons variatie. Plus, het gaat over lapjes stof en knoopjes! Claim is ook zo’n spelletje dat enkel voor twee speler is, maar dan een kaartspelletje. Zoals ons verteld werd bestaat het spel eigenlijk uit twee rondes, waarbij je in de eerste ronde een goede hand kaarten moet zien te verzamelen om dat in de tweede ronde voldoende punten mee te verdienen. Het klonk heel interessant en op aanraden van de shop hebben we deze dan ook gekocht.

goedkopegezelschapsspellen02 1024x683 - Open Magazijnavond bij Goedkopegezelschapsspellen

Monopoly voor gamers

Bij binnenkomst vertelde ik dat we niet op zoek waren naar spellen als Monopoly, ‘omdat we die tijd wel gehad hebben’. Totdat Edwin de doos van Monopoly Nintendo liet zien, daar gaat mijn gamershartje toch wel sneller van slaan. De eigenaar vertelde ons dat dat eigenlijk een normale Monopoly is met een thema, maar dat er ook een Monopoly Gamer-editie is met aangepaste spelregels en de mogelijkheid om extra pionnen (Mario personages) te kopen die ook ieder weer anders reageren op bepaalde vakjes van het bord. Okay dan…. die kopen ‘voor de kids‘. Tot slot mochten Dex en Odin allebei nog een Smart Games-reisspelletje uitkiezen, een magnetische puzzelgame. We gaan dit jaar niet echt op vakantie maar gewoon leuke dagjes weg, dus zullen ze zich regelmatig een tijdje in de auto moeten vermaken. Dat moet hiermee wel lukken hoop ik!

Mocht je overigens zelf ook nog op zoek zijn naar leuke spellen (of puzzels want die hadden ze ook héél veel) dan hebben ze elke eerste woensdag van de maand zo’n open magazijndag. Daar krijg je ook nog eens 10 procent korting op je aankopen en kun je een spel dat je zelf niet meer speelt gratis ruilen voor een select aantal spellen. Wij gaan er zeker nog eens heen, maar eerst de gamenight weer eens opstarten!

Tevreden met onze aankoop?

Benieuwd of de aangeschafte spellen ons uiteindelijk ook bevallen zijn? Lees dan mijn bevinden over het bordspel Patchwork en het reisspelletje Noah’s Ark van Smart Games.

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

4 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: