Nostalgie: Krimpie Dinkie bij de Action!

4

Ik ben gek op de Action en loop er toch wel bijna wekelijks binnen. Soms omdat ik er daadwerkelijk iets nodig heb (zo hebben ze daar verschillende producten die voor mij zakelijk interessant zijn en goedkoper dan bij de groothandel), en soms vaak meestal om gewoon even te snuffelen. Wij zijn hier thuis namelijk dol op knutselen en de Action is wat dat betreft een waar Walhalla. Zo kwamen we gisteren thuis met iets wat ik vroeger geweldig vond en waarvan ik eigenlijk vergeten was dat het bestond. Totdat ik het gisteren dus zag liggen bij de Action: Krimpie Dinkie!

krimpiedinkie06 1024x683 - Nostalgie: Krimpie Dinkie bij de Action!
krimpiedinkie01 1024x683 - Nostalgie: Krimpie Dinkie bij de Action! krimpiedinkie02 1024x683 - Nostalgie: Krimpie Dinkie bij de Action!

Inkleuren maar

Krimpfolie, dunne plastic velletjes die je in kunt kleuren en vervolgens in de oven krimpen tot kleine, harde plaatjes. Van vroeger ken ik de witte vellen waar je zelf iets op kon tekenen om het vervolgens in te kleuren, maar bij de Action lagen verschillende setjes transparantje vellen met voorgedrukte afbeeldingen (en dat voor maar 0,62 cent!!). Deze hoef je dus alleen nog maar in te kleuren, ideaal dus met een kleuter en een peuter in huis!

Met nostalgische gevoelens heb ik gelijk alle vier de verschillende sets meegenomen, waarvan de dinosaurus-set bij zowel Dex als Odin het meest geliefd was. Gelukkig zitten er twee velletjes in elke set (en gelukkig wist ik dat de dino’s favoriet zouden zijn en had ik daar preventief al een tweede setje van ingeslagen) en konden ze allebei aan de slag met deze prehistorische reptielen. Dex vooral eigenlijk, Odin heeft graag dat mama hem helpt en dat hij wel even vertelt welke kleuren waar moeten.

krimpiedinkie04 1024x683 - Nostalgie: Krimpie Dinkie bij de Action! krimpiedinkie03 1024x683 - Nostalgie: Krimpie Dinkie bij de Action!
krimpiedinkie07 1024x683 - Nostalgie: Krimpie Dinkie bij de Action! krimpiedinkie08 1024x683 - Nostalgie: Krimpie Dinkie bij de Action!

Smelt de Krimpie Dinkie dino’s

Je kleurt de afbeeldingen gewoon in met kleurpotloden, wederom handig met twee jonge kinderen, en laat ondertussen de oven vast voorverwarmen tot 165 graden Celsius. Zijn de monstertjes eenmaal klaar met kleuren, knip je de afbeeldingen netjes uit over de stippellijntjes en maak je er een gaatje in met een perforator. Hup, in de oven voor ongeveer drie minuten. Hier moet je wel even bij blijven want de tijd kan nog wel eens variëren. Het plastic krult dan eerst helemaal op, zo erg dat ik dacht dat het zou mislukken, en trekt daarna weer netjes recht.

De jongens vonden het geweldig om te zien hoe hun ingekleurde dino’s als gekrompen harde plastic plaatjes weer uit de oven kwamen. Alleen nog even een ringetje door de gaatjes doen, een touwtje of ketting eraan maken en de kids zijn helemaal trots op hun zelfgemaakte creaties. Dex maakt in plaats van de standaard tekening graag kralenkettingen als er iemand jarig is, daar zijn deze plastic kunstwerkjes natuurlijk ook perfect geschikt voor. Dan kan hij een ketting en een tekening in één maken en geven. Ik zou er wel één willen hoor, zo’n kleurrijke dinosaurus-ketting van Krimpie Dinkie!

krimpiedinkie09 1024x683 - Nostalgie: Krimpie Dinkie bij de Action! krimpiedinkie10 1024x683 - Nostalgie: Krimpie Dinkie bij de Action!

Ken jij Krimpie Dinkie nog van vroeger, of heb je het zelfs wel eens gebruikt? Zou jij het nu nog aanschaffen voor je kinderen (of misschien wel voor jezelf)?

Meer knutselprojecten met de kids

Dex, Odin en mama zijn dol op knutselen en creatief bezig zijn: Odin en mama maakten rattenspeeltjes en samen knutselden we een juffencadeautje. We probeerden overigens ook de DIY Kristalzeepjes van de Action uit en deelden onze conclusie.

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

4 reacties

  1. Heel leuk spul. Helaas heeft onze action het niet meer. Is het misschien mogelijk om een kopie van de vellen te krijgen zodat ik ze zelf op krimpie folie kan tekenen?

    • Ik wil wel voor je kijken of ik ze in kan scannen. Maar onze Action heeft ze pas weer bijgevuld, dus wellicht komen ze bij jullie ook weer opnieuw binnen?

  2. Oh ja, dat herinner ik me nog uit mijn jeugd! Superleuk dat krimpen. Ze krompen bij mij alleen altijd een beetje krom. Het werd nooit zo mooi als ik hoopte. Snif.

    • Haha bij mij ook! Maar dit keer heb ik ze nadat ze uit de oven kwamen meteen tussen twee snijplanken geplet, toen ze nog iets zacht en warm waren. Daardoor werden ze mooi plat.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: