Een nieuwe ‘Baby Detje’ voor Dex

2

Sinds Dex nog een heel klein Dexje was, is hij al gek op zijn Zetje Zebra-knuffel van CZ. Zetje was toen nog lastig uitspreken voor hem, dus maakte hij er Detje van en zo heet het oranje/rode beest tot op de dag van vandaag dus. In de afgelopen jaren hebben we regelmatig nieuwe Detjes bijgekocht, in de eerste instantie om er één of twee als reserve te hebben, maar later moest alles wat van Detje was gekocht worden. We hebben dus inmiddels drie Detjes, één Detje met een langere nek, drie verschillenden pluche Detje-telefoontjes, twee Detje-knuffeldoekjes en een heel kleine mini-Detje: Baby Detje.

detje01 1024x683 - Een nieuwe 'Baby Detje' voor Dex detje03 1024x683 - Een nieuwe 'Baby Detje' voor Dex
detje02 1024x683 - Een nieuwe 'Baby Detje' voor Dex

Gek op Baby Detje

Die laatste komt van Kringloopwinkel ’n Habbekrats in Tilburg en die waren we ook nog nooit ergens anders tegengekomen. Toen mijn moeder en ik thuis kwamen en Dex van school hadden gehaald, vertelde ik hem dat er iets leuks gebeurd was, Detje had namelijk een baby’tje gekregen! Dolgelukkig en nog net niet met tranen in zijn ogen (mijn moeder overigens wel) nam hij het inmiddels tot Baby Detje omgedoopte knuffeltje aan en riep vol trots: ooooohhhh, mijn Detje!! Vanaf dat moment was Baby Detje favoriet.

Maar Baby Detje is ook heel erg klein, Baby Detje raakt regelmatig kwijt en Baby Detje is al zo’n tien jaar niet meer verkrijgbaar. We konden dus nergens een reserve vinden. Totdat ik besloot een oproep te plaatsen op Facebook, in de hoop dat iemand er toevallig nog eentje had liggen. Al snel kreeg ik een berichtje van een medewerker van CZ dat ze voor ons ging kijken op haar werk. Uiteindelijk bleek één van haar collega’s er thuis nog een te hebben die ze wel af wou staan aan Dex. Dus kreeg onze kanjer vandaag een aangetekend pakketje van CZ!

detje05 1024x683 - Een nieuwe 'Baby Detje' voor Dex detje04 1024x683 - Een nieuwe 'Baby Detje' voor Dex

Verbaasd, trots en dolgelukkig dat hij was! En bijzonder dat er mensen zijn die zoveel moeite doen om een kindje, dat ze eigenlijk niet kennen, zo gelukkig te maken.

Waar Dex nog meer gek op is

Ben je benieuwd naar waar Dex nog meer gek op is, lees dan de blogs over ‘verzamelen zit in de genen‘ en onze gezamenlijke PEZ-collectie ook gelijk even!

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

2 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: