Waarom Mama van Dex & Odin-blog?

2

Degene die mij wat langer kennen, weten dat ik jarenlang een persoonlijke blog bijgehouden heb onder mijn game-nickname GameLayD (spreek uit: gamelady). Hier blogde ik met enige regelmaat over mijn leven, belangrijke gebeurtenissen, lan-parties, uitstapjes, gaming en ook gewoon de dagelijkse dingen. Zo’n vier jaar terug ben ik hier eigenlijk ongepland mee gestopt. Het kwam er gewoon niet meer van, maar bij veel dingen bleef ik toch denken ‘dit is blogwaardig’ of ‘hier zou ik echt een leuke blog over kunnen schrijven’.

Van GameLayD naar Mama van Dex en Odin

Ik heb vaak getwijfeld toch weer te gaan schrijven, want ik mis het en ik merk dat ik het steeds meer ga missen. Ik heb me daarom ook lang afgevraagd of ik dan op gamelayd.nl verder moet gaan, of beter een heel nieuwe start kon maken. Een keuze die ik lang voor me uitgeschoven heb, want ik ben gek op mijn nickname en ik houd heel veel van mijn blog… Maar GameLayD was niet zomaar een nickname, het was echt deel van mijn identiteit, ik was een gamer, een gamejournalist, ik zat helemaal ‘in het wereldje’. Iets dat de afgelopen jaren heel erg is veranderd. Nog steeds ben ik gek op gamen en ben ik trots op onze grote collectie (retro)consoles en games, maar ik heb in de afgelopen jaren wel onbewust en beetje bij beetje afscheid genomen van GameLayD.

GameLayD - Waarom Mama van Dex & Odin-blog?

Om een lang verhaal kort te maken, denk ik dat het een logische (maar stiekem ook wel moeilijke) stap is om nu ook afscheid te nemen van de GameLayD-blog en hier opnieuw te beginnen met een nieuwe naam. Dus welkom op mijn nieuwe blog: Mama van Dex en Odin.

Persoonlijke Blog

Heel veel uitleg is er waarschijnlijk niet nodig bij deze nieuwe naam. Vroeger werd ik op game-evenementen en lan-parties vaker GameLayD genoemd dan Danielle of Daan. Iets wat in de gamewereld wel redelijk gebruikelijk is, al klinkt het misschien een beetje raar. Tegenwoordig word ik door de kinderen van Dex zijn school aangesproken met ‘mama van Dex’. En ondanks dat ik natuurlijk véél meer ben dan alleen maar mama, is ‘moeder zijn’ inmiddels wel een groot deel van mijn identiteit, vandaar dat dat me een perfect passende naam leek.

Ik heb ook niet echt een duidelijke visie of richting voor deze blog. Ik wil gewoon graag weer schrijven over persoonlijke dingen, zoals de kids, uitstapjes, gebeurtenissen, maar ook bijvoorbeeld over leuke dingen die ik tegenkom, knutselideeën, spelletjes, shoptips, recensies. En dan zien we wel waar het schip strandt, toch?

Meer over mijn blognaam

Wil je meer lezen over mijn blognaam (en logo)? Kijk dan even hier: De betekenis van mijn Blog-naam. Mocht je nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden op het gebied van een samenwerking, kijk dan ook even op mijn Samenwerking-pagina.

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

2 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: